reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

kasia_s ja kupowałam taką zwykłą ceratkę do łóżeczka, którą podkładasz pod prześcieradło - kosztowała grosze... około 5 zł. A sprawdza się świetnie do tej pory:-)! Zdarzało się, że Zuzia przesiusiała pampersa i piżamkę, nie mówiąc już o wymiotach itp. Masz wtedy pewność, że materacyka nie zabrudzisz :tak:;-):tak:;-)!
A co do prześcieradeł to oba rodzaje są oki, ale z frotte chyba szybciej się mechacą...:confused:

reklama
Stefanna ja właśnie taką ceratkę juz kupiłam tylko że ma wymiar 70x100 i zastanawiałam się czy nie lepiej taki ochraniacz na cały materacyk:confused:

kasia_s ta moja ceratka też jest o wymiarach 70x100 i nawet teraz jak Zuzia na ponad dwa latka to uważam, że jest wystarczająca... :tak:
A weź pod uwagę to, że na początku maluszek zajmuje 1/3 łóżeczka :-D:-D:-D
Zawsze możesz dokupić później, jeśli uznasz to za konieczne;-)!

No właśnie wszytko jest dla ludzi ale trzeba z głowa:-)
KasiaS ja mam 2 z jerseju prześcieradełka, w sypialni też takich używam i chwalę je sobie.
A co do podkładów to ja kupuję takie w marketach są firmy Foxi czy jakoś tak, słuzyły mi jak przewijałam dziecko na kanapie czy gdzies na publicznym przewijaku. One są jak te szpitalne podkłady tylko że białe i na foliowej stronie są kolorowe obrazki:tak:
Macie już wózki?? Ja byłam nastawiona na Graco ale wczoraj byłam u siebie w miescie w sklepie i facet ma wyprzedarz zeszłorocznych Bolderów Implastu kolory zielony i cynamonowy za 1250 zł rama+gondola+spacerówka i kurcze zaczęłam się strasznie zastanawiać nad zakupem:dry:

Ja na razie kupilam pieluszki Huggies newborn ale musze kupic juz wieksze bo dziecko duze i sie pewnie nie zmiesci :baffled:

co do koszulki/pizamki to bardzo ladne a co do wyboru to tez sie nie bede udzielac bo ja nakupilam i koszulek i pizamek cala mase bo nie moglam sie zdecydowac :sorry2:

Chusty dostalam juz dwie w prezencie (podobne do zdjecia na dole) ale strasznie skomplikowane i nie wiem jak zawijac zeby bylo bezpiecznie :dry:. Na poczatku chyba bede uzywac tej 'kieszonki' ktora kiedys Ninja wkleila. Mama kupila i mi ja przywiezie przed porodem.

Monika, ja bym fotelik samochodowy z baza zalecala bo napewno bezpieczniejszy. Najgorsze sa tzw 'booster seats' ktore podobno wogole nie chronia. Kiedys znalazlam video crash testu na 'which' gdzie sa tez opisy niektorych fotelikow i lista fotelikow ktorych najlepiej unikac: Child car seats | Crash test video Najlepsze podobno sa Britax

hbab199.jpg

Monika, ja bym fotelik samochodowy z baza zalecala bo napewno bezpieczniejszy. Najgorsze sa tzw 'booster seats' ktore podobno wogole nie chronia. Kiedys znalazlam video crash testu na 'which' gdzie sa tez opisy niektorych fotelikow i lista fotelikow ktorych najlepiej unikac: Child car seats | Crash test video Najlepsze podobno sa Britax
Jeśli moge wtrącić - zainteresował mnie filmik dt. crash testów z fotelikami dziecięcymi. Wszystko pięknie tylko, że on dotyczy fotelików dla takich większych szkrabów powyżej 13kg :sorry2:. Przecież foteliki z absolutnym maluchem są montowane tyłem do kierunku jazdy i w zupełnie inny sposób mocowane pasami:tak::tak:.
Na początek mogę polecić fotelik Maxi Cosi - bezpieczny, ze specjalnym usztywnieniem na główkę (dla noworodka), które później można wyjąć.

Maxi cosi sa z mothercare prawda? Rozne opinie o nich slyszalam i przy wyborze fotelika dla mojego malucha zdecydowalam sie ich unikac. O Britax'ach natomiast slyszalam same dobre rzeczy i wiem ze przyjaciolki dzieciaka bardzo dobrze ochronilo podczas wypadku.

A filmik wkelilam tylko informacyjnie bo kiedys znalazlam i wydal mi sie ciekawy..:-)

Maxi cosi sa z mothercare prawda?
nie wiem czy z mothercare:confused::confused: bo chyba u nas nie ma takiego sklepu:-D:-D.
Z tego co mi wiadomo to maxi cosi sa jednymi z najbezpieczniejszych fotelików na naszym rynku. no ale przecież wybór fotelika to indywidualna sprawa każdej mamy :tak::tak:. Pozdrawiam serdecznie:-)

reklama
Do góry