reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

a ja juz wiem, dlaczego się nie wstawiaja linki - w sumie to nie ten wątek ale ponieważ tu jest najwięcej linków to tu wstawię linka :) do instrukcji którą wstawiła nasza niezawodna Miśka z lutówek :)
https://www.babyboom.pl/forum/dziec...07-f145/linki-jak-wstawic-lub-poprawic-14731/

Wrócilismy niedawno ze sklepu dzieciowego, kupiłam poduche do karmienia ( w końcu zwykły rogal tylko dość twardy, bo na nim można jeszcze dodatkowo układac malucha do leżenia i siedzenia, choć mocno się zastanawiałam nad tą którą polecała giza), dokupiłam dwa wielkie pudła wkładek laktacyjnych i chusteczki Pampersa w pudełku (pewnie i tak będziemy używac Bambino, ale pudełko jest super wygodne). A, i u nas w szpitalnej ciuchowni w podziemiach (sprzedawcy rozkładają się na stołach, mają masę fajnych i tanich rzeczy) kupiłam sobie dwie koszule do karmienia za 25 zł. :) Cieszę się, bo już od dawna szukałam i nigdzie nie mogłam dostać rozmiaru S z krótkim rękawem. A i cena ciekawa :)

reklama
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:nie wiem czemu się nie chce to wstawic jak należy!
mi też się tak czasem robi i do tej pory nie odkryłam dlaczego... :confused:

No nadrobiłam i tak:
1. Też mam zamiar używać Oilatum, ale ostatnio koleżanka powiedziała, że AA Oceanic ma to samo pod nazwą Oillan (chyba tak się pisze) a tańsze troszkę - muszę zobaczyć.
2. Wałeczki do spania sobie kupiłam - właśnie przyszły i wygląda na to, że faktycznie się sprawdzą ale mam też zamiar kupić poduszkę-klin:
DOSKONALA PODUSZKA DLA NIEMOWLAT "KLIN" (299664508) - Aukcje internetowe Allegro
3. Tantum Rosa
- kupiłam sobie 3 saszetki na wszelki wypadek
4. gaziki Leko - wszystkie moje kumpele stanowczo nie polecają i ja ich nie kupię - mam zamiar używać spirytusu i pałeczek kosmetycznych do pępka.
5. pranie mam zamiar zrobić już po przeprowadzce (w moim wypadku bez sensu mogłyby się zakurzyć albo coś w transporcie - tak to na bieżąco sobie je poprasuję i poukładam na miejscu). A nawet gdybym się nie przeprowadzała to i tak bym poczekała do 3 tyg przed terminem porodu, żeby były świeżutkie.

No a przede wszystkim:
odebrałam wózek, ten o którym Wam pisałam (x-lander używany) - jest faktycznie w świetnym stanie i jestem z niego jak na razie baaardzo zadowolona :-)

Ninja no ja dostałam tą serię kosmetyków Oillan ale niestety na razie nie jestem ci w stanie powiedziec jaka jakośc i działanie dopóki nie użyję;-)

jak dobrze pójdzie to jutro zrobie jeszcze trochę zakupków bo mężulowi nie wiedzieć za co sypnęli trochę dodatkowej kaski w pracy :-) a na arzie czekam na to łóżeczko z materacykiem:tak:jak je rozłożę to w sypialni będzie juz tak przytulnie, maluszkowo:-D:-D:-D

reklama
Do góry