reklama
czyzby "zestaw na dobry poczatek"??;-)ja jeszcze nei amm ale planuje jeszcze do dnia porodu to nabyc i miec z głowy - jakos WIEM że mi sie przyda
Niekat, dokladnie tak - kupilismy zestaw Avent'u dla nowych zdenerwowanych rodzicow co nic o dzieciach nie wiedza i najlepiej by zestawy kupowali- to wlasnie my. Pare miesiecy temu wpadlam w panike ze nic nie mam i zobaczylismy wielkie podlo butelkowo/smoczkowo/sterylizujaco/czyszczace zapewniajace ze wszystko co potrzebne do karmienia jest w srodku. Jak kupilam to od razu mi sie lepiej zrobilo ze juz cos mam!
Teraz troche zaluje bo moglam je dodac do listy zakupowej na 'baby shower' - tu jest taka moda ze przyjaciolka ciezarnej organizuje przyjecie 'dzieciaczkowe' z kolezankami, mama, ciociami, babciami etc, jakies 2 miesiace przed porodem i kazda uczestniczka cos przynosi z listy zakupowej. Wozek, fotelik samochodowy, wiekszosc ciuszkow i butelki juz sa a na lozeczko sie jeszcze nie zdecydowalam (czekam az sie maciezynski zacznie) wiec na razie na liscie sa tylko kosmetyki (organic baby), ubranka, kocyki, spiworki, krzeselko 'dzienne' (take co sprezynuje jak male sie rusza)', termometry (pokojowy i do wanny), i moses basket z kolyska wiec musze sie wreszcie zebrac i liste robic bo spotkanie tuz tuz.
Dusia08
Marzec '08
MrsF - Widze ze u was sie robi baby shower tak jak u nas :-) Fajnie. Kiedy bendziesz miec? Bo ja wlasnie w ta niedziele:-)
Dusia08
Marzec '08
Sabincia- No twuj portfel napewno tak, ale nie tej osoby ktura to organizuje;-) Chyba ze robi sie ta impreze w domu, to wtedy nie ma takich duzych wydatkow. Ale mi mama robi na sali bo bendzie okolo 50 osob (maz ma duza rodzine ), wiec dla niej to jest troche wydatek. Bo trzeba kupic jedzenie, picie, prezenty dla gosci, i takie tam duperele. Wiec jak by sie samemu robilo to na jedno wychodzi czy kupujesz sama wszystko dla dziecka czy robisz impreze i ludzie kupuja.
MrsF - Widze ze u was sie robi baby shower tak jak u nas :-) Fajnie. Kiedy bendziesz miec? Bo ja wlasnie w ta niedziele:-)
Ja to dopiero za jakies 3 tygodnie. Koniecznie chce zeby mama z babcia byly i moja psiapsiolka z Warszawy wiec musze poczekac az przyleca...
Moj baby shower moja przyjaciolka ze studiow wyprawia i tu jest tak ze uczestniczki sie skladaja jak wyprawia sie w restauracji (tak jak na wyjazd panienski) a gospodyni jedzenie/picie funduje jak w domu. Ja chyba wole jak bedzie w domu, nie bedzie trzeba tego wszystkiego tachac , no i u mnie w domu wszyscy sie pomieszcza bo bedzie chyba ok 25 - 30osob (kol zaprasza wiec ja do konca nie wiem).
Dusia08
Marzec '08
No to fajnie. Ja tez chcialam w domu bo nie lubie zabardzo takich wielkich imprez, no ale kogos nie zaprosisz to znowu bendzie problem wiec robimy na sali. Bo na 50 osob to w domu troche za duzo zamieszania by bylo. Tylko puzniej wlasnie trzeba tachac wszystkie pudla do chalupy no ale to juz meza sprawa . Tobie jeszcze troche zostalo do porodu wiec za 3 tygodnie bendzie akurat. Tutaj sie robi tak miesiac przed wiec akurat w nastepnym tygodniu jeszcze 4 tygodnie mi zostanie. :-)
Marteczka23
Fan(ka)
Fajny zwyczaj to Baby Shower,lubimy prezenty!Chociaż z drugiej strony jak sama wybiorę wzorek i kolorek to chyba bardziej jestem zadowolona.A ciocia Ania(czyt.moja sister)zadeklarowała się dzisiaj sponsoringiem leżaczka-bujaczka no to wykorzystałyśmy okazję aukcji która akurat dobiegała końca.
LEZACZEK-BUJACZEK ~FISHER PRICE~ STAN IDEALNY (300413897) - Aukcje internetowe Allegro
No i w końcu zamówiłam ten nieszczęsny fotelik;-)
Dziecko-sklep.pl - foteliki samochodowe warszawa,
LEZACZEK-BUJACZEK ~FISHER PRICE~ STAN IDEALNY (300413897) - Aukcje internetowe Allegro
No i w końcu zamówiłam ten nieszczęsny fotelik;-)
Dziecko-sklep.pl - foteliki samochodowe warszawa,
reklama
Marteczka23
Fan(ka)
nie wiem czemu się nie chce to wstawic jak należy!