reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy

dusia jest takie łóżko juz dla starszaka - dla niemowlaczka nie widziałam;-)bo to w goóe,. seria mebelków dla starszków (tak gdzies od dwóch lat)

reklama
Kasia ja dzisiaj odebrałam swoją pościel w żyrafki i jestem w szoku:szok::szok::szok:bo za tą cenę czyli 108zł nabyłam wypełnienie,komplet poszewek z ochraniaczem(co ważne z gąbki),prześcieradło z falbanką pod kolor i prześcieradło frotte.I muszę powiedzieć,że wykonanie porządne a jak wypiorę i pozakładam to zrobię zdjęcie.
Byłam dzisiaj po odbiór łóżeczka i kupiłam materac kokos-gryka 10cm,przewijak i podkład pod materac do tego dostałam rabacik i wszystko wyniosło nas 450zł.
A jeszcze fotelik trzeba zamówic i chyba wszystko?:baffled:

A ja mam pod domem wypożyczalnie sprzetów medycznych i laktatorów wiec stwierdziłam ze niekupuje bo nie wiem czy bedzie mi potrzebny a tak to jak bym potrzebowała wystarczy ze wyjde z klatki na druga strone ulicy i juz mam doba wypożyczenia kosztuje 5 zł wiec chyba nie majątek ;]

ja też mam aventu laktator juz go wczoraj wygotowałam ;-)Marteczka a jak ci bedzie potrzebny laktator to sklepy sa czynne 24/h i apteki tez więc zawsze maz bedzie mógł wyskoczyć w razie w;-)
Dusia mnie tez sie podoba ta seria u mnie miała być niebieska ale łóżeczko jak zobaczyłam to wymięklam a do neigo niestety niebieski nei barszo pasił i Melci ma pakój różowo-czerwony;-)a no i toóóżeczko z serii Minen rośnei z dzieckiem a z serii Mamut już neistety nie:-p

My tez mamy łóżeczko Minnen, zdecydowalismy sie mimo wczesniejszych doświadczeń z Ikea i jest w porządku, przynajmniej jak narazie, bo mamy je dopiero ze trzy miesiące.
Ale jeżeli chodzi o ta komodę to na prawdę bubel na całej linii, może po prostu mielismy pecha.
Co nie zmienia faktu, że na drewniane meble z tego sklepu juz sie nie skuszę.

A ja wybrałam się dziś na zakupy apteczne i kupiłam maść bephanten, tantum rose, mega pieluchy-podpaski (ich wielkość mnie zaskoczyła! :szok::szok::szok:) i pojemniczek na siku bo trzeba badanie zrobić :-D
Zapomniałam o soli fizjologicznej ale to jak się bedzie coś dziać to się już kupi.

Tak więc z zakupów został tylko materacyk do łóżeczka:tak:, ale to dopiero wtedy jak przywiozę łóżeczko od szwagierki (ale to tak za 2-3 tyg bo wtedy będziemy przemeblowanie robić).

Uffff chyba mam już wszystko.

Ja dzisiaj zaszalałam zakupowo, ale ceny były takie, że żal było przejść obok i nie kupić. Bo w sumie większość rzeczy mam jednak po Przemku, a takich typowych dziewczęcych to nie mam prawie nic.
Najdroższe były ogrodniczki, ale bardzo mi się spodobały. Kupiłam kombinezon dla maleństwa na przyszłą zimę za 12,90 i czapeczkę za 7 zł a Przemkowi jeansy i szalik z tygryskiem też po 12,90. Więc nawet jak się machnęłam z rozmiarem, to jak wrzucę na allegro to nie powinnam stracić.

reklama
Do góry