reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

co do butow to ja kupilam na zapas :-D ledwo sie Adas urodzil to ja jzu mu sandaly na kolejne lato kupilam - jedne 22 a jedne chyba 21 - bardzo m isie podobaly, a ze akurat byly po 40zl to wzielam :-D jak nie utrafie z rozmiarem to sprzedam i tyle :-)
Aha - polbuciki na rzepy tez mu kupilam ale one sa 22 i zastanawiam sie czy na jesien jzu nie beda za male, no ale najwyzej sprzedam :-D
Pamietam ze wtedy kupilam 5 par butow - 3 wlasnie dla Adaska i dwie pary dla Jaska - teraz ma rozmiar 29 i czekaja na niego polbuty 30 i jedne 34 ale te to dopiero jak w szkole bedzie :-D

Marciaa - a Wasze buty to bardzo ladne.

MoniSkaVe - bluza tez super :-) I mowisz ze naj esien bedzie??? Ja teraz Adasiowi ubieram 86 choc czasem bywa przyciasne (ale rekazy podwijam) bo w koncu mam w domu mega kluche :-)
no a ja odwrotnie, mam w domu mega chudzielca :-D
jest chyba najnizszy z marcowiatek i nie wiem czy nie najlzejszy (nie liczac dziewczynek). ma 76 cm stojac przy futrynie (wedlug lekarki 73) i wazy w ciuchach 9,8.
no i wiekszosc ciuchow ma 80 albo naprawde male 86.

reklama
Mysza - a ja myślałam że mój Filip ma duża stopę (jest z sierpnia 2007). Teraz ma 27/28. Czyli wychodzi że standard. Tyle że on nie za wysoki jest - 100 cm ma teraz
Wiki ma też raczej dużą stópkę jak na dziewczynkę - 20 rozmiar nosi. No i ma długie rączki. Na usg już to wychodziło, aż lekarz myślał że coś nie tak, bo ze 3 tygodnie do przodu zawsze była kość ramienna. Jaj jak body sa dobre w kroku, to rękawki ma 3/4

mrozik - moj Jas ma 110cm a jest z maja. Generalnei to jak patrzylam ostatnio na niego i inne dzieci z jego grupy przedskzolnej to goruje nad nimi :-D pasuje wzrostem do 5 albo i 6-latkow... Tak tez zawsze bylo z jego ojcem. No i z Adasiem bedzie tak samo, ale jego jest trudno zmierzyc bo ma lekko ugiete nogi jak stoi. Rosl jak szalony wzdluz ale teraz przestal bo ma chyab tylko ok 80cm. Wszerz tez jzu troche przytopowal - teraz czeka az go Wasze dzieci dogonia :-D Wazylam go ostatnio w listopadzie ale obstawiam 13kg o ile nie wiecej...

no a Olek ma stopę już 22-23 zależy od butów i co wy na to?;-)
U nas tak samo :D
A dzis mu w Next kupilam bucki na 1,5-2 lata, szok! Ciuchy tez takie kupuje. A od miesiecy waga stoi w miejscu, na dlugosc za to rosnie jak na drozdzach :D Dzis mierzylam stopke, bo chce Gucie kupic (choc nadal sie nad nimi zastanawiam...)
i przez niecale 2 miesiace stopka urosla 2cm!!!

Czy ktoras z was oprocz Frotki ma jeszcze Gucie? Ja juz jestem glupia z tymi bucikami...

Jej to wychodzi na to , że mój ma maleńką stope bo 19. Wczoraj chcialam mu kupić sandałki elefanteny, ale 20 były dużo za duże, a jak sie okazało 19 z tego modelu w ogóle nie produkują :/ No i musiałam wybrać inne, bo w tych co teraz miał to juz nóżka bardzo mu sie pociła..

no moj ma 20 stopke, no i jedne butki troszke wieksze na 21.
ale moj z tych drobnych :-)

Mazia widzisz.... Twoj wysoki a chudy, a moj chudy i niski hehehe :-D

aa... nie uwierzycie. Przyszlo mi krzeselko do karmienia... bez tacki tej zdejmowanej i z dwoma elementami peknietymi. Zwariuje z tym allegro. Po swietach reklamuje to dziadostwo.

Ostatnia edycja:
reklama
U nas tak samo :D
A dzis mu w Next kupilam bucki na 1,5-2 lata, szok! Ciuchy tez takie kupuje. A od miesiecy waga stoi w miejscu, na dlugosc za to rosnie jak na drozdzach :D Dzis mierzylam stopke, bo chce Gucie kupic (choc nadal sie nad nimi zastanawiam...)
i przez niecale 2 miesiace stopka urosla 2cm!!!

Czy ktoras z was oprocz Frotki ma jeszcze Gucie? Ja juz jestem glupia z tymi bucikami...

Tabasia my mamy Gucie. Tzn. one juz są tylko do żłobka, bo tam duzo na podłodze przebywa i są wygodne. powiem Ci, że one są idealne do nauki chodzenia i przy raczkowaniu (mięciutkie i świetnie trzymają nóżkę), ale teraz to nie widzę różnicy jak chodzi w Guciach, a np. pantofelkach z firmy Befado.

Do góry