reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
myszowata a Twój wózek ma podnóżek?? Bo gdzieś wyczytałam, że nie ma...
dronka rzeczywiście jest na allegro za 600zł model z 2010, więc może się zdecydujemy, tylko kurcze Olek uwielbia spać na dworze i boję się, że w takiej lekkiej spacerówce go wytrzęsie okropnie hmm... ale ten Cybex Callisto naprawdę mi się podoba. Powiedz jak Ci się go prowadzi i ogólnie użytkuje, dużo miejsca ma dziecko?? Olek należy do barczystych (po tacie;-)) i boję się, że szybko mu będzie ciasno.

Pytanie do mam dużych dzieciaczków: większość lekkich parasolek jest do 15kg, zwracałyście na to uwagę jak długo pojeździ w niej wasza pociecha?? Olek waży 11,5 no i boję się, że się moment rozklekocze. Z lekkich znalazłam tylko maclarena techno xlr, który jest do 29kg, ale kosztuje ponad 1200zł, więc odpada, a używany na allegro średnio 800zł - jak dla mnie zadużo jak na używany wózek. No i głupia jestem. Myślę nadal nad Hartanem, ale on znowu sam waży prawie 11kg. Zgłupieć już można.
Normalnie z tą spacerówką jest gorzej niż z wyborem czegokolwiek inego...

co do rączek, to mi się wydaje, że łatwiej prowadzi się wózek jedną ręką z jedną rączką... no ale nie próbowałam, więc mogę się mylić. Ja swój wielki quinny freestyle bez problemu prowadzę jedną ręką.

Ostatnia edycja:
Mirosia póki co jeżdziłam nim tylko po galeriach bo na naszą "wieś" mamy wielofunkcyjny na pasach i powiem ci ze jest bardzo zwrotny, prowadzi sie jedną ręką i jestem z niego bardzo zadowolona. Ma barienkę (odpinaną) - co dla nas jest duży + bo Gabek nienawidzi byc zapięta w pasach. Ma tez pojedyńcze koła dzięki czemu jest bardziej zwrotny. Moim zdaniem jest dużo miejscaale Ajentka ma Topaza a budę mają ta samą jedynie stelażem się różnią wiec warto jej się tez zapytać jak to jest u chłopców:) ale kombinezony mają swoją "objentość" więc wydaje mi się ze są dla tych chudszych i tych bardziej barczystych jest dobry. Jeśli masz mozliowśc wypróbowania go w sklepie zachęcam bo jak tylko weżmiesz go w swoje ręce będzie Twoj:) my najpierw go obejrzeliśmy w sklepie a potem na allegro kupiliśmy:)
Co do wagi to nam sprzedawca tłumaczył ale dokładnie nie pamietam :/ chyba te cięzsze są na rynek amerykanski gdzie parwo wymaga jakieś wagi czy cos takiego. JAk M wróci to sie go dopytam dokładnie - moze on lepiej słuchał sprzedawcy:) ale zanim dzieci osiągna tę wage to już jezdzic nie będa chcialy nimi:) a Olek niedługo zastopuje z waga wiec nie sugieruj się ich przedziałem wagowym.

My też nie możemy się zdecydować na spacerówkę. Poczekam na M może on coś wybierze.
A to moje dzisiejsze zdobycze w lumpku.
IMG_3962.jpgIMG_3961.jpg

dronka dzięki za info. Ł też podoba się ten wózek. Podoba nam się też ten ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: Baby Jogger wózek spacerowy CITY MICRO , ale nie ma regulowanego podnóżka i nie wiem czy to ma jakieś duże znaczenie. Rzeczywiście masz rację z tą wagą. Nie wiem właśnie czy gdzieś znajdę ten wózek w moim mieście, żeby go obejrzeć i "przymierzyć", więc możliwe, że zasugeruję się tylko Waszymi opiniami. Podoba mi sie właśnie też w nim stelaż, bo jest troszkę bardziej masywny i nie sprawia wrażenia, że się może zaraz połamać. A topaz u mnie odpada, bo te kółka do mnie nie przemawiają.

Mirosia Tak jak Dronka pisze mamy Cybex Topaz i on może jest wąski, w sensie że tak wygląda wizualnie bo jest bardzo wysoki ale wiesz raczej nie wydaje mi się żeby Marcel dopóki będzie w wieku wózkowym miał być na niego za duży. Nawet szersze dziecko w budowie na pewno w nim nie utknie;-) Jest bardzo zwrotny, my go wykorzystujemy na zakupowe wojaże i na wypady do znajomych, weźmiemy też go na pewno na wakacje. Natomiast na leśne wyprawy X-lander. Także polecam, tak jak Dronka pisze Topaz i Callisto są tej samej "budowy" tylko stelaż inny. Marcel do kruchych chłopców nie należy;-)

Mirosia w tym City Micro mi osobiście się nie podoba system jego składania i do tego jest 3 kołowy co u mnie od razu odpada:sorry2: Mnie zainetersował ten Graco- bardzo fajny, podobny stelaż, jest niższy i dlatego wydaje się szerszy :) Słusznie Ajentka zauważyła że Cybexy są wysokie przez co wydają się wąskie ale w rzeczywistości są takie same jak inne wózki. Wiec nie wiem jak to będzie jak dziecko samo będzie chciało wchodzić i wychodzić z wózka ale nie myśle o tym:) W tym przedziale cenowym wydają mi sie że Cybexy sa jedne z lepszych:-)

reklama
fajny ten cybex, ale my musimy przede wszystkim patrzeć aby składał się jak parasolka, na duży złożony wózek sobie pozwolić nie możemy. a wózki wszystkie z jedną rączką składają się inaczej niestety.

Do góry