reklama
Y
yra245
Gość
no właśnie, dlatego wszyscy są zawsze zdziwieni czemu nie kupuję podwójnego wózka itp.
owlrene
Fanka BB :)
My dzisiaj pojechalismy po mleczko no i wzbogacilismy sie o:
Walmart.com: Fisher Price - Cheer for Me! Potty: Diapering & Potty dzisiaj juz bylo jedno siusiu
Playtex BPA Free Lil' Gripper Straw Trainer - 7oz - Blue/Yellow - Playtex - Babies "R" Us i wypil nawet juz caly kubek herbatki co on jak wypijal 100 w ciagu dnia to rekord.Spodobal mu sie kubek polecam z rurka
Walmart.com: Fisher Price - Cheer for Me! Potty: Diapering & Potty dzisiaj juz bylo jedno siusiu
Playtex BPA Free Lil' Gripper Straw Trainer - 7oz - Blue/Yellow - Playtex - Babies "R" Us i wypil nawet juz caly kubek herbatki co on jak wypijal 100 w ciagu dnia to rekord.Spodobal mu sie kubek polecam z rurka
myszowata a Twój wózek ma podnóżek?? Bo gdzieś wyczytałam, że nie ma...
dronka rzeczywiście jest na allegro za 600zł model z 2010, więc może się zdecydujemy, tylko kurcze Olek uwielbia spać na dworze i boję się, że w takiej lekkiej spacerówce go wytrzęsie okropnie hmm... ale ten Cybex Callisto naprawdę mi się podoba. Powiedz jak Ci się go prowadzi i ogólnie użytkuje, dużo miejsca ma dziecko?? Olek należy do barczystych (po tacie;-)) i boję się, że szybko mu będzie ciasno.
Pytanie do mam dużych dzieciaczków: większość lekkich parasolek jest do 15kg, zwracałyście na to uwagę jak długo pojeździ w niej wasza pociecha?? Olek waży 11,5 no i boję się, że się moment rozklekocze. Z lekkich znalazłam tylko maclarena techno xlr, który jest do 29kg, ale kosztuje ponad 1200zł, więc odpada, a używany na allegro średnio 800zł - jak dla mnie zadużo jak na używany wózek. No i głupia jestem. Myślę nadal nad Hartanem, ale on znowu sam waży prawie 11kg. Zgłupieć już można.
Normalnie z tą spacerówką jest gorzej niż z wyborem czegokolwiek inego...
co do rączek, to mi się wydaje, że łatwiej prowadzi się wózek jedną ręką z jedną rączką... no ale nie próbowałam, więc mogę się mylić. Ja swój wielki quinny freestyle bez problemu prowadzę jedną ręką.
dronka rzeczywiście jest na allegro za 600zł model z 2010, więc może się zdecydujemy, tylko kurcze Olek uwielbia spać na dworze i boję się, że w takiej lekkiej spacerówce go wytrzęsie okropnie hmm... ale ten Cybex Callisto naprawdę mi się podoba. Powiedz jak Ci się go prowadzi i ogólnie użytkuje, dużo miejsca ma dziecko?? Olek należy do barczystych (po tacie;-)) i boję się, że szybko mu będzie ciasno.
Pytanie do mam dużych dzieciaczków: większość lekkich parasolek jest do 15kg, zwracałyście na to uwagę jak długo pojeździ w niej wasza pociecha?? Olek waży 11,5 no i boję się, że się moment rozklekocze. Z lekkich znalazłam tylko maclarena techno xlr, który jest do 29kg, ale kosztuje ponad 1200zł, więc odpada, a używany na allegro średnio 800zł - jak dla mnie zadużo jak na używany wózek. No i głupia jestem. Myślę nadal nad Hartanem, ale on znowu sam waży prawie 11kg. Zgłupieć już można.
Normalnie z tą spacerówką jest gorzej niż z wyborem czegokolwiek inego...
co do rączek, to mi się wydaje, że łatwiej prowadzi się wózek jedną ręką z jedną rączką... no ale nie próbowałam, więc mogę się mylić. Ja swój wielki quinny freestyle bez problemu prowadzę jedną ręką.
Ostatnia edycja:
Mirosia póki co jeżdziłam nim tylko po galeriach bo na naszą "wieś" mamy wielofunkcyjny na pasach i powiem ci ze jest bardzo zwrotny, prowadzi sie jedną ręką i jestem z niego bardzo zadowolona. Ma barienkę (odpinaną) - co dla nas jest duży + bo Gabek nienawidzi byc zapięta w pasach. Ma tez pojedyńcze koła dzięki czemu jest bardziej zwrotny. Moim zdaniem jest dużo miejscaale Ajentka ma Topaza a budę mają ta samą jedynie stelażem się różnią wiec warto jej się tez zapytać jak to jest u chłopców ale kombinezony mają swoją "objentość" więc wydaje mi się ze są dla tych chudszych i tych bardziej barczystych jest dobry. Jeśli masz mozliowśc wypróbowania go w sklepie zachęcam bo jak tylko weżmiesz go w swoje ręce będzie Twoj my najpierw go obejrzeliśmy w sklepie a potem na allegro kupiliśmy
Co do wagi to nam sprzedawca tłumaczył ale dokładnie nie pamietam :/ chyba te cięzsze są na rynek amerykanski gdzie parwo wymaga jakieś wagi czy cos takiego. JAk M wróci to sie go dopytam dokładnie - moze on lepiej słuchał sprzedawcy ale zanim dzieci osiągna tę wage to już jezdzic nie będa chcialy nimi a Olek niedługo zastopuje z waga wiec nie sugieruj się ich przedziałem wagowym.
Co do wagi to nam sprzedawca tłumaczył ale dokładnie nie pamietam :/ chyba te cięzsze są na rynek amerykanski gdzie parwo wymaga jakieś wagi czy cos takiego. JAk M wróci to sie go dopytam dokładnie - moze on lepiej słuchał sprzedawcy ale zanim dzieci osiągna tę wage to już jezdzic nie będa chcialy nimi a Olek niedługo zastopuje z waga wiec nie sugieruj się ich przedziałem wagowym.
dronka dzięki za info. Ł też podoba się ten wózek. Podoba nam się też ten ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: Baby Jogger wózek spacerowy CITY MICRO , ale nie ma regulowanego podnóżka i nie wiem czy to ma jakieś duże znaczenie. Rzeczywiście masz rację z tą wagą. Nie wiem właśnie czy gdzieś znajdę ten wózek w moim mieście, żeby go obejrzeć i "przymierzyć", więc możliwe, że zasugeruję się tylko Waszymi opiniami. Podoba mi sie właśnie też w nim stelaż, bo jest troszkę bardziej masywny i nie sprawia wrażenia, że się może zaraz połamać. A topaz u mnie odpada, bo te kółka do mnie nie przemawiają.
Mirosia Tak jak Dronka pisze mamy Cybex Topaz i on może jest wąski, w sensie że tak wygląda wizualnie bo jest bardzo wysoki ale wiesz raczej nie wydaje mi się żeby Marcel dopóki będzie w wieku wózkowym miał być na niego za duży. Nawet szersze dziecko w budowie na pewno w nim nie utknie;-) Jest bardzo zwrotny, my go wykorzystujemy na zakupowe wojaże i na wypady do znajomych, weźmiemy też go na pewno na wakacje. Natomiast na leśne wyprawy X-lander. Także polecam, tak jak Dronka pisze Topaz i Callisto są tej samej "budowy" tylko stelaż inny. Marcel do kruchych chłopców nie należy;-)
Mirosia w tym City Micro mi osobiście się nie podoba system jego składania i do tego jest 3 kołowy co u mnie od razu odpada Mnie zainetersował ten Graco- bardzo fajny, podobny stelaż, jest niższy i dlatego wydaje się szerszy Słusznie Ajentka zauważyła że Cybexy są wysokie przez co wydają się wąskie ale w rzeczywistości są takie same jak inne wózki. Wiec nie wiem jak to będzie jak dziecko samo będzie chciało wchodzić i wychodzić z wózka ale nie myśle o tym W tym przedziale cenowym wydają mi sie że Cybexy sa jedne z lepszych:-)
reklama
Y
yra245
Gość
fajny ten cybex, ale my musimy przede wszystkim patrzeć aby składał się jak parasolka, na duży złożony wózek sobie pozwolić nie możemy. a wózki wszystkie z jedną rączką składają się inaczej niestety.