reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

nesia ja też bym poczekała. Naprawde na takie rzeczy przyjdzie czas.
yra mnie też cieszy, że nie będzie takich problemów jak malowanie, golenie nóg, ubieranie krótkich spódniczek. Będą za to inne ;-)

reklama
nesiaa a nie wydaje Ci sie, ze Ola powinna sama kiedys w przyszlosci podjac decyzje czy chce miec przekute uszy czy nie? Wybacz szczerosc ale dla mnie to jest meczenie dziecka tylko po to zeby ladnie wygladalo, a tak naprawde to kaleczenie ciala. Ja mialam przekuwane jakies 3 lata temu i powiem tak to nic przyjemnego, po drugie babralo mi sie to troche i bolalo. Na pewno chcesz cos takiego fundowac swojej corce?
moze teraz to jeszcze za wczesnie, ale ja jak zaczelam sie stroic i byc swiadoma, to bylam wdzieczna mamie, ze przebila mi uszy wczesniej i moglam nosic kolczyki.
Druga dziurke mama robila mi sama igla albo kolczykiem, juz nie pamietam, prawie nie bolalo, a 3 dziurke mialam robiona juz jako nastolatka u kosmetyczki i tez nie bolalo.

Mysle, ze wiek tak okolo 4 lat jest ok, bo dziecko juz pewnie jest swiadome.

Ja miałam przebijane uszy w wieku 11 lat. Moja córka też będzie miała przebijane uszy wtedy, kiedy będzie już na tyle duża, żeby wyrazić swoją opinię, czy chce nosić kolczyki. Ale często widzę małe dziewczynki z przebitymi uszami, co nie podoba mi się za bardzo.

nie mam uszu przebitych, mój tato był całe życie przeciwny.Mówił ze jestem ładna i nie potrzebuje obwieszac sie jak choinka.Córci pozwolę jak zechce :)

Dziękuję za opinie. Mnie się podobają małe dziewczynki z kolczykami, ale jeszcze nie wiem czy przebije uszy Oli już teraz. Mam obawy czy nie będą jej poprostu przeszkadzać. Jakoś nie wydaje mi się żeby to było okaleczenie bo jeśli ich nie będzie chciała to je wyciągnie a dziurki zarosną. Co innego gdybym jej zrobiła tatuaż:p No ale jak już napisałam jeszcze nie wiem co zrobię, ale pewnie się wstrzymam tak jak radzicie do 4 roku życia.

Nesiaa ja tam nie uważam, żeby to od razu było okaleczanie;) Warto chyba poczekać, aż Oleńka sobie niechcący nie wyrwie kolczyka z uszka, jak będzie troszkę większa, to będzie rozumiała, żeby nie ciągnąć.

E: a kolczyki na roczek to fajny prezent, sama dostałam od chrzestnej:)

dokładnie prezent sam w sobie bardzo fajny :) warto wybrać też takie które będą do niej pasować za kilka jak i za kilkanaście lat.

no i mój M kupił prezent małemu na roczek. pamiętacie ten samochód, kupił. :)

yra to teraz będzie fura,skóra i komóra :) Jasio pewnie będzie super w niej wyglądał :)

a mnie się nie udało kupić tych sukieneczek na licytacji :( w ostatniej sekundzie ktoś przebił mnie :( ale na pewno coś znowu znajdę okazyjne jak te spodenki dziś

reklama
Do góry