reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Na prawdę, poniosło ich z tą ceną. Tyle to można dać ewentualnie za buty zimowe, a nie za kapcie po domu.

A wiecie co, mam książkę Zawitkowskiego "Mamo, tato, co ty na to?" (tylko 2 część) i on tam zdecydowanie twierdzi, że dziecko ma chodzić boso kiedy to tylko możliwe i to bez względu na podłoże (po twardym też), a najlepszą metodą zapobiegania wad postawy (w tym płaskostopia i koślawości stóp) jest aktywność fizyczna i zmuszanie stóp do ciężkiej pracy :) A buty jak już trzeba założyć, to mają być jak najbardziej elastyczne - żadne sztywne zapiętki! Elefanteny tam poleca i zresztą ja też mam bardzo dobre zdanie na ich temat :)

no wlasnie, gdzies tez to samo czytalam...dlatego my butki kupimy dopiero jak Mlody samodzielnie bedzie ganial po dworku

reklama
ja tez tak czytałam.
i właśnie żadnych sztywnych zapiętków, albo butów usztywniających kostkę. chyba, że są konkretne zalecenia lekarza.
Ol nasuwa w skarpetkach, jedynie na podwórko nakładam jej miękie buciki ;-) ale to tylko żeby nózki ocieplic.

powiem tak - ja kupiłam te gucie, ale nie wiem czy był to do końca trafny wybór - raz wydają mi się właśnie bardzo usztywniać stopę, a dwa moje dziecko mam wrażenie czuje się w nich "ograniczone" i nie ma za bardzo ochoty np na wstawanie w nich...
alex dzięki za cynk - kombinezon zamówiony:-)widziałam, że na wyprzedaży w coccodrillo tyle kosztuje sama kurtka, więc nie ma się co namyslać...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wstawiłam link gdzie producent, facet który gucie wymyslił opowiada o ich konstrukcji. Mając buty w ręku, zobaczyłybyście że nie są sztywne, twarde. Stabilna skórka zamszowa, poddaje sie ruchom stópek, a konstrukcja zapiętka tylko ubezpiecza staw .Nóżka w buciku pracuje, wszystkie mięsnie i ścięgna sa cały czas ćwiczone.Fakt ,ze nie sa tanie, ale wszystko co jest rekodziełem niestety jest cenione.Do tej pory Milena tez śmigała boso, dopiero teraz pierwsze kroki stawia w guciach .Na poczatku nie spedzała w nich całego dnia, wstawanie w nich nawet ją spowalniało.Taj jak piszesz Myszowata:) Może za wczesnie było na butki. Moim zdaniem za 96zł jeszcze warto.Nie tyle kasy przejadamy albo wydajemy na własne głupoty :)Chciałabym kupic w duze dziurki do noszenia na dworze .Po domu kapcie polskiej firmy befado albo zetpol jak wyrosnie z obecnych guci.

Ja wiem jak Gucie wyglądają, nawet mam jedną parę w domu po Karolu. Krzywdy nie zrobią, ale ja nie bardzo rozumiem na czym polegają ich zalety. Albo inaczej - jakie wady ma chodzenie w skarpetkach :) Na pole jak najbardziej, ale za 146 zł nie kupię ;)

reklama
Ja mysle, ze taka kase mozna miec 3 pary wcale niegorszych bucikow.
Ja zakladam kapcie rano jak jeszcze podlogi sa zimne. Pozniej podloga sie nagrzewa to Ola smiga w skarpetkach. Zreszta Ola jeszcze nie chodzi:p

Do góry