reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

owIrene ja mam na 30go usg tylko chce zmienic na wczesniej bo F nie ma wonego na ten dzien a chcialby isc ze mna, wiec chyba zrobie usg oddzielnie i wizyte oddzielnie. Mam przeczucia na dziewczynke, bo zupelnie inna ciaza niz z Patem. A Ty jakies przeczucia masz?

reklama
Mam przeczucia na dziewczynke,ale mysle ze tym razem los splata mi figla i bedzie chlopczyk.Bo do tej pory jeszcze sie nie mylilam i co przeczulam to mialam.
Wama niestety moj gin ma takie oblozenie pacjentek ze jakby kazdej robil usg to pewnie musialby przyjmowac cala noc wiec daje skierowanie do szpitala.Oprocz tego musze miec usg nerek bo cos mnie bola i mam krew w moczu.

Jak bedziesz po usg daj znac co tam u ciebie,bo ja wczesniej nie mam szans bo to byl pierwszy mozliwy termin.
Kurcze czekam na to usg jak na zbawienie.
Z poprzednimi dziecmi to byla rutyna co wizyta to usg.Chodzilam prywatnie a usg mialam wliczone w wizyte.Pacilam tyle co przy wczesniejszych wizytach przed ciaza,ale moja doktorka podchodzila super do tej sprawy.

Ekstra blueberry!

Wama - różnie może być z tymi rozmiarami? A może u Ciebie drugie dziecko będzie mniejsze? Niby mówi się że drugie większe niż pierwsze się rodzi ale wcale nie zawsze tak jest.

Ja sie nie mogę doczekać aż dostanę spowrotem moje maluszki-ciuszki i zobaczę co mam a czego nie. I nie mogę się doczekać usg (mam 28go) może się mój wstydzioszek pokaże? Do tej pory kupiłam 3 bodziaki zapinane kopertkowo - bo takie najbardziej lubię :tak: i kombinezon na następną zimę (w tesco za 10 zł :-D). A poza tym? chodze, oglądam i wychodzę ;-)

ja oprocz sztruksowego kombinezonu takeigo bardziej na kwiecien, to nic nie kupilam - robilam ostatnio porzadki w ubrankach po synku i jak zobaczylam ile tego mam w idealnym stanie to stwierdzilam ze kupie tylko i wylacznie zestaw nowych butelek i kilka nowych pieluch tetrowych. Z ubran to tylko cieplejszy kombinezon na wyjscie ze szpitala i pierwsze spacery, ale bede polowac na Allegro na cos uzywanego, ackzolwiek kolezanka ktora rodzi w grudniu powiedziala ze moze mi odsprzeda swoj bo w marcu to jzu bedzie na jej maluszka za maly. Tak czy siak - zakupow nie robie bo nie mialabym jzu nawet gdzie wsyztskeigo skladowac...:eek:

A mebelki bede miala sosnowe po synku (lozeckzo, regaly, komoda z 4 szufladami i szafa). Dla starszaka chce kupic cos nowego ale nie mam pomyslu - w nowym meiszkaniu bedzie mia lmaly pokoj i powiem Wqam ze tesknie to staroswieckich mebloscianek takich nawet z chowanym lozkiem... Znajoma projektranktka mebli powiedziala ze ta moda powoli wraca i onawlasnie pracuej nad projektem czegos takiego...:tak:

AsiaKC ja sie po ciche modle ze bedzie mniejsze, bo juz drugi raz takiego maluda nie chce rodzic bez epiduralu.

owIrene super miec usg co wizyta....tutaj to raczej zbyt kosztowne, a ubezpieczenia pokrywa tylko standard i to co konieczne. Ja tez czekam bo chce sie pozbyc polowe rzeczy ktore mam na chlopca jesli okaze sie dziewczynka i odwrotnie, pol piwnicy bedzie wolne :cool2:

reklama
Szkoda ze w PL ceny takie zabojcze, na ebayu amerykanskim nowa za 70$ mozna juz kupic, wiec jakies 210 zł wychodzi. Do tego jeszcze pare dolarow na transport do Polski, ale to i tak zupelnie inna cena. Pewnie sie skusze przy okazji wizyty w USA ;)

Do góry