reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
jestem wsciekla. wylicytowalam bramki Lindam, bo znalazlam w dobrej cenie rozszerzenia do nich w sklepie internetowym. a teraz sie okazuje ze tych rozszerzen oni nie maja i ze juz w ogole ich chyba nie ma! i ciekawe co ja mam teraz zrobic :/

ma alergie na welne?
ja tam kupuje zapewne wlasnie z welna, bo jest cieply. A przeciez bezposredniego kontaktu dziecko z nim nie ma.

Monia jak tam chcesz, ale to wyczytałam na medwebie (dot. AZS)
Do czynników środowiskowych, które powodują zapalenie i podrażnienie prowadzące do zniszczenia bariery ochronnej skóry a następnie umożliwiają przedostanie się do organizmu innych szkodliwych czynników należy wymienić przede wszystkim:

substancje drażniące
alergeny zarówno wziewne, jak i kontaktowe,
klimat
potliwość
drobnoustroje
niektóre pokarmy
wełna
U chorych na AZS charakterystyczny jest świąd, a poprzez ciągłę drapanie się i uszkadzanie nabłonka skłonność do częstych nadkażeń bakteryjnych..

Czynniki powodujące nasilenie objawów AZS:

środki drażniące i alergeny (mydła, rozpuszczalniki, konserwanty, detergenty, wełna, wietrzny klimat, nadmierne pocenie się)
alergeny wziewne (roztocza kurzu domowego, pleśnie, pyłki, sierść zwierząt
drobnoustroje (gronkowiec złocisty, drożdżaki, dermatofity z gatunku Trichophyton
pokarmy (jajka, mleko, soja, orzechy, ryby, skorupiaki, pszenica)
inne - stres, czynniki psychiczne

wiec ja na pewno nie kupuje welnianego

Wpadam jeszcze na chwilkę przed zaśnięciem. Nie wiem czy któraś z Was korzystała z zakupów na tchibo.pl, są też sklepy w niektórych galeriach handlowych. Mają bardzo dużo ciekawych produktów i naprawdę bardzo dobrych jakościowo (sporo rzeczy już zamówiłyśmy z mamą w przeciągu 2, 3 lat i naprawdę nigdy się nie zawiodłam). Co tydzień mają nowe oferty ja dostaje newsletter na maila i dziś wchodzę i mają przeceny z artykułami dla dzieci i kupiłam małemu śpiworek do wózka, co prawda jest tylko typowo chłopięcy ale nam idealnie pasuje do spacerówki - parasolki a tu właśnie nie miałam żadnego śpiworka, a do x-landera mamy taki na nóżki. Cena bardzo dobra a wiem że do jakości nie będę mieć uwag https://www.tchibo.pl:443/Cieplochronny-spiworek-p200003297.html. Jak klikniecie w Świat Tchibo to więcej różności jest, tu są też fajne rzeczy https://www.tchibo.pl:443/Pomysly-na-najbardziej-nastrojowa-pore-roku-t200000289.html. no to się rozpisałam.:-);-)

Monia jak tam chcesz, ale to wyczytałam na medwebie (dot. AZS)
Do czynników środowiskowych, które powodują zapalenie i podrażnienie prowadzące do zniszczenia bariery ochronnej skóry a następnie umożliwiają przedostanie się do organizmu innych szkodliwych czynników należy wymienić przede wszystkim:

substancje drażniące
alergeny zarówno wziewne, jak i kontaktowe,
klimat
potliwość
drobnoustroje
niektóre pokarmy
wełna
U chorych na AZS charakterystyczny jest świąd, a poprzez ciągłę drapanie się i uszkadzanie nabłonka skłonność do częstych nadkażeń bakteryjnych..

Czynniki powodujące nasilenie objawów AZS:

środki drażniące i alergeny (mydła, rozpuszczalniki, konserwanty, detergenty, wełna, wietrzny klimat, nadmierne pocenie się)
alergeny wziewne (roztocza kurzu domowego, pleśnie, pyłki, sierść zwierząt
drobnoustroje (gronkowiec złocisty, drożdżaki, dermatofity z gatunku Trichophyton
pokarmy (jajka, mleko, soja, orzechy, ryby, skorupiaki, pszenica)
inne - stres, czynniki psychiczne

wiec ja na pewno nie kupuje welnianego
kurcze, ale przeciec dziecko nie dotyka go cialkiem, tylko ubrankiem..
ja juz naprawde nie wiem... pylki, roztocza, kurz.. raczej nie damy rady tego opanowac.
Nie wiem jeszcze jaki kupie, ale wydaje mi sie, ze taki welniany jest najcieplejszy...
Wpadam jeszcze na chwilkę przed zaśnięciem. Nie wiem czy któraś z Was korzystała z zakupów na tchibo.pl, są też sklepy w niektórych galeriach handlowych. Mają bardzo dużo ciekawych produktów i naprawdę bardzo dobrych jakościowo (sporo rzeczy już zamówiłyśmy z mamą w przeciągu 2, 3 lat i naprawdę nigdy się nie zawiodłam). Co tydzień mają nowe oferty ja dostaje newsletter na maila i dziś wchodzę i mają przeceny z artykułami dla dzieci i kupiłam małemu śpiworek do wózka, co prawda jest tylko typowo chłopięcy ale nam idealnie pasuje do spacerówki - parasolki a tu właśnie nie miałam żadnego śpiworka, a do x-landera mamy taki na nóżki. Cena bardzo dobra a wiem że do jakości nie będę mieć uwag https://www.tchibo.pl:443/Cieplochronny-spiworek-p200003297.html. Jak klikniecie w Świat Tchibo to więcej różności jest, tu są też fajne rzeczy https://www.tchibo.pl:443/Pomysly-na-najbardziej-nastrojowa-pore-roku-t200000289.html. no to się rozpisałam.:-);-)
no to , zes mi teraz namacila w glowie... spiworek wyglada fajnie.. tylko mam nadzieje, ze do wozka by mi pasowal... mam coneco v 4 spacerowke.. hmm....

Ostatnia edycja:
reklama
RZECZYWISCIE FAJNY teN spiworek (Olek caps locka mi wciska;)), ja sie wlasnie zastanawiam czy moj to nie bedzie za cienki na zime:/
ajentka dość ciepły jest ten spiworek??

Do góry