reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

A ja kupilam mojemu cos w tym stylu:
Łuk z zabawkami
Mozna go zamontowac na foteliku wlasnie, jak rowniez na gondoli, co jest w naszym przypadku dobrym rozwiazaniem, bo przynajmniej moje dziecie ma czasem zajecie jak sie obudzi na spacerze ;)

reklama
W końcu nauczyłam się porządnie wiązać chustę i Kuba chyba ją polubił. Byliśmy dziś w kwiaciarni i na poczcie w chuście i cały czas spał:-) A dla mnie to było super, bo mimo deszczu mogliśmy się przejść:tak:(wózek mam za ciężki, żeby prowadzić jedną ręką, a drugą trzymać parasol...)
Wiążesz kieszonkę? Ja własnie walcze z kangurkiem :eek: cholerstwo raz wychodzi ładnie a innym wcale :wściekła/y: nie ma tak jak z 2x albo kieszonką ze moga byc niedociagniecia ale w sumie jest ok. I to diabelstwo roznie wychodzi niezaleznie od tego w jaka chuste motam :-(

W Biedronce są Huggisy 52szt za 19,99 (38groszy za sztukę) i chusteczki Dada 3+1 gratis za 11,39.
o, to sie oplaca.
Jakbym nie miala szafki pelnej pampersow to pewnie bym kupila, bo lubie Huggiesy :-)
i maja tez super chusteczki. Seria Pure. Dada musialam zuzyc 3 sztuki czasami, a tutaj 1. Naprawde fajne, sa rowno nasaczone, a nie jak przy Dada czy Gaga te na gorze sa prawie suche a na spodzie za bardzo nawilzone. no i nie zostawiaja takiej sliskiej warstwy na tylku.

Wiążesz kieszonkę? Ja własnie walcze z kangurkiem :eek: cholerstwo raz wychodzi ładnie a innym wcale :wściekła/y: nie ma tak jak z 2x albo kieszonką ze moga byc niedociagniecia ale w sumie jest ok. I to diabelstwo roznie wychodzi niezaleznie od tego w jaka chuste motam :-(
Tak, kieszonkę. Namęczyłam się sporo, ale w końcu mi zaczęło wychodzić :tak: Pomogła mi instrukcja z chustomanii. Innych kombinacji będę próbować, jak Kuba będzie trzymał główkę, bo na razie się boję.

Karuzelka ma rzep i ja przypiełam go do jednej nóżki od zagłówka ( Ale wytłumaczyłam :sorry2: ) za taką cenę jestem zadowolona i niunia też! A czemu 9 + nie mam pojęcia! Jak zmienie jej kierunek jazdy to dokupie sobie dodatkowe lusterko przyczepiane na przednia szybę!

mam pytanko na temat ubranka do chrztu, czy koniecznie musi byc biale? bo ja znalazlam szary garniturek, calkiem calkiem i nie za drogi i sie zastanawiam czy moglby byc...? w co wy ubieracie?? szkoda mi kupowac nie wiadomo co bo mysle ze zalozymy to tylko raz...:eek:

reklama
mam pytanko na temat ubranka do chrztu, czy koniecznie musi byc biale? bo ja znalazlam szary garniturek, calkiem calkiem i nie za drogi i sie zastanawiam czy moglby byc...? w co wy ubieracie?? szkoda mi kupowac nie wiadomo co bo mysle ze zalozymy to tylko raz...:eek:

Wydaje mi się, że nie musi być koniecznie białe. Ja coprawda kupiłam welurkowy komplet i on jest biały z haftem srebrnym, ale sama zastanawiałam się nad sukienką, która była kremowa z delikatnymi różowymi dodatkami, ale niestety był za duży rozmiar, więc kupiłam komplet welurkowy i na pewno go jeszcze potem wykorzystam:-)
Uważam, że można dziecko ubrać według uznania, a wiadomo, że szatka jest biała.

Do góry