reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

A co do tych chust nosidełek..kupiłam niedawno taka firmy Infant...i już sprzedałam na allegro... nie byłam w stanie nosic małej bo normalnie jak bym włożyła ją do zwykłej torby..porażka...sztywne, nieprzyjemny materiał...:no:
Z tego co wiem, to właśnie w tym nosidle zdarzył się ten wypadek w Stanach. Tylko że to coś nie ma nic wspólnego z chustą poza nazwą :sorry:.

reklama
dziewczyny a wy się nie obawiacie że maluszki wam się przyzwyczają do noszenia w takiej huście itp? bo ja sama najbardziej obawiam się że potem maluszek się przyzwyczai do noszenia a wiadomo będzie coraz cięższy i kręgosłup będzie obciążony.

Dziecko i tak się będzie domagało noszenia - za 2 miesiące nasze dzieci będą chciały zwiedzać świat. To ja wolę nosić w chuście niż na rękach. Zresztą ja uważam, że to jego (dziecka) prawo - w końcu wywodzimy się od małp, a one noszą swoje młode ;-).

A to cytat ze strony chustomania.pl:

"Niemowlę, które czuje się bezpiecznie i jest pewne, że jego potrzeby są zaspokojone będzie bardziej niezależne niż ich rówieśnicy, pozostawiani sami sobie w łóżeczkach! Badania potwierdzają, że dzieci noszone w chustach bardzo szybko stają się niezależne. Chcą, żeby je postawić na ziemi wtedy, gdy mniej pewne siebie maluchy proszą, żeby je wziąć na ręce."

reklama
Do góry