reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

a wiecie co... teraz dopiero widzę, co się przydaje, hehe ;P

przeprosiłam się z rożkiem............................ echhhh
Ola uwielbia być zawinięta, a na śpiworek jest za mała, nawet na ten najmniejszy...
poza tym nawet z tą wkładką do fotelika się w nim topi i mieliśmy problem, jak ją ze szpitala odebrać...

a najlepszą butelką do tej pory jest taka LOVI- dostałam kiedys jako gratis...
TT też lubi, ale Lovi najlepsza...

reklama
no wlasnie tak sie wczoraj zastanawialam zeby do mam napisac zeby dal yznac co sie przydaje a co niekoniecznie :tak:
A spiworek masz na ile centymetrow wzrostu???? Tak czy siak sie przyda :tak:

a wiecie co... teraz dopiero widzę, co się przydaje, hehe ;P

przeprosiłam się z rożkiem............................ echhhh
Ola uwielbia być zawinięta, a na śpiworek jest za mała, nawet na ten najmniejszy...
poza tym nawet z tą wkładką do fotelika się w nim topi i mieliśmy problem, jak ją ze szpitala odebrać...

a najlepszą butelką do tej pory jest taka LOVI- dostałam kiedys jako gratis...
TT też lubi, ale Lovi najlepsza...

a piersią nie karmisz???

a piersią nie karmisz???

nie karmię.
dopiero wczoraj zaczęła sie produkcja, przystawiłam małą, a ona z miejsca zasnęła, pociągnęła może ze 2 razy.
(poza tym mnie to totalnie nie kręci, okropne uczucie, nic nie poradzę)
więc zdecydowaliśmy, że będę odciągać i dawać z butli.
na zmianę z mieszanką- można tak???

Ja jestem na etapie wyboru fury dla Maleństwa :-)

Faworytem jak do tej pory jest Quinny Speedi SX 3 w jednym - cały czas się zastanawiam czy szukać używanego czy inwestować w nowy :-(

W sumie to tylko na nowym foteliku mi zależy - a szkielet tzn spacerówka i gondolka mogłaby być używana.

A Wy dziewczyny z powozami już się uporałyście?

ionka - ja tez tak robilam przy Jasiu (z tym ze moje mleko mialam przez jakies 2 tygodnie i t ow sladowych ilosciach), wiec mozna. no ale poniwaz Olcia jest troszke wczensiakiem to moze skonsultuj z lekarzem jednak??? No wiesz - zeby jakis problemow trawiennych nie miala.
Ja zreszta mam zamiar robic tak samo jak ty ;-):tak::tak::tak:

nie karmię.
dopiero wczoraj zaczęła sie produkcja, przystawiłam małą, a ona z miejsca zasnęła, pociągnęła może ze 2 razy.
(poza tym mnie to totalnie nie kręci, okropne uczucie, nic nie poradzę)
więc zdecydowaliśmy, że będę odciągać i dawać z butli.
na zmianę z mieszanką- można tak???

Można karmić na zmianę, karmiłam tak przez 3 miesiące, lecz z upływam czasu więcej zjadał mleka modyfikowanego, w końcu karmiłam samym sztucnzym mlekiem, ważne jest dopajanie jeśli się karmi mlekiem modyfikowanym, aby nie było problemów z kupką i kolkami, ale tak jak mówi mysz1978 lepiej dopytać lekarza, być może powie co innego przy wcześniaku.

no tak - dopajanie jest wazne jak sie karmi sztucznym :tak: Jak Jas mial miesiac to wprowadizlam herbatke na trawienie z Hippa - na poczatku rekacja byla straszna - darl sie jak opetany i nie chcial, ale szybko ja polubil :tak: A tak to do dzis dnia chetnie pije sama wode i t owlasnie radze - niby mowi sie o wodzie z glukoza ale to niepotrzebne przyzwyczajanie do slodkiego smaku - potem wiele takich dzieci nie chce pic zwyklej wody :no:

reklama
Do góry