ha.. boczek łóżeczka przyszedł.. połamany i uszczerbiony
ten sprzedawca sobie kpi.
Karol do niego zadzwonil najpierw grzecznie. Sprzedawca powiedzial, ze oddzwoni za chwilke.
Nie oddzwanial, to Karol zadzwonil po raz drugi. Juz mniej grzecznie.
Ja juz pisalam maila, tez niegrzecznego i grożącego powiadomieniem allegro, gdy dostalam taka wiadomość.
"Witam. Proszę o dalszą reklamacje na mail
slawek@2o2.pl, z powdu moje nadchodzacego uropu (tutaj podkreślam że się od niczego nie wykręcam).
Po rozmowie z głównym handlowcem mam 2-wie propozycję. Jak Pan podkreślił przez telefon, nie robimy sobie z Pana "żartów", iż każda reklamacja kosztje również nas (36zł), czyli prawie 3 krotnie więcej niż nasz zarobek na łóżeczku. Więc to że wysyłamy do Pana uszkodzony elemt nie wchodzi w grę.
Co do rozwiązania reklamacji, proponuje zwrot całego łóżeczka, a my odeślemy
Panu pieniądze na konto. Lub ponowną reklamacje uszkodzonego elemntu na Pana
odpowiedzialność (tzw. ostatni próba). Mam nadzieję że w tym 2
przypadku mnie Pan zrozumie, ale takich wysokich kosztów nie jestem w stanie ponosić.
Jeżeli zdecyduje się Pan na reklamacje elementu, proszę sobie go
zaznaczyć jakimś markerem, aby niepomyślał Pan że wysyłamy ten sam element,paczke zapakujemy tak jak wieźlibyśmy w niej "złote skorupki" oraz z dodatkową
opcją ostrożnie szkło. Mam nadzieje że uda nam się polubownie
rozwiązać zaistaniałą sytuację. W dniu jutrzejszym jak mówiłem proszę o kontakt z Panem Sławkiem, może Pan przesłać również treść tego e-maila aby wszystko było załatwione jak najszybciej."
odpisałam mu:
Witam.
W takim razie wybieram opcję nr 1, czyli proszę przysłać jutro do mnie kuriera. Ja zapakuję łóżeczko w całości i proszę o zwrot 193,00 zł na konto.
Co do zabezpiecznia paczki, to juz teraz element mial byc zapakowany tak,"ze przewoznik bedzie mogl sobie grac nim w hokeja". A nie wiem czy nalepki "uwaga szkło" to odpowiednie zabezpieczenie.
Zgodnie z umową przesyłam zdjęcia elementu, zeby nie bylo wątpliwości.
Jutro rano skontaktuje się z Panem Sławkiem.
a tu macie zdjecia.