reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

no fakt, te koszule to jakaś tragedia ;-) ok, rozumiem, że nie o wygląd do końca chodzi, ale JEDNAK dobre samopoczucie jest ważne, przynajmniej dla mnie ;-)

u mnie na szczęście chcą piżamy :-p

reklama
Ja sprawdziłąm wiele pieluch i choć nie odparzały i nie podrażniały chłopaków to te inne wydawały mi się mniej chłonne, sztywne, robiły się takie twarde i zbite po zasikaniu i trzeba było je częściej zmieniać, więc wcale nie wychodziły taniej... A nocy nie wytrzymywały...

a ja nie mam jeszcze pieluch ale stawiam na poczatek na pampersy i huggiesy - po paczce żeby sprawdzić, znajome polecalay pampersy. A te z biedronki sa prawdopodobnie dobre ale dla starszego juz dziecka. Ale ile mam tyle opini :-D

Zrobilam to samo, a co do pieluch z Biedronki, to moja szwagierka testowala u córci i ponoć tam nie zawsze równomiernie wsadzony wkład i mala jej siadała mocniej na jednym pośladku - ortopeda zwrócił uwagę, że od tego może sie problem z bioderkami zrobić:-:)tak:

Do szpitala mam rossmanowskie newborn ale dokupię jeszcze paczkę pampersów i jakiś innych w najmniejszym rozmiarze.Nawet mój Misiek stwierdził,że lepiej kupić różne i sprawdzić czy nie uczulą.Potem zdecyduję na które możemy sobie pozwolić i kupię już w rozmiarze od 3 kilo.Chyba jak Kluska skończy 2 tygodnie to podrośnie choć troszkę aby te od 3kilo zakładać.No niestety pieluchy to nie mały wydatek,przynajmniej na początku.

Ja tam odrazu kupiłam te 2 pampersy od 3 kg. No chyba że niuniek się urodzi mniejszy niż 3 kg, to wtedy Ł poleci i kupi te 1. Ale wątpię, zeby był taki malutki;-)

reklama
Do góry