reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

A ja wlasnie sobie zakupilam jeszcze koszule do szpitala na allegro. Mam nadzieje ze dojda zanim urodze :sorry2:
Chcialam kupic w sklepie, wczoraj pojechalam specjalnie do takiedo sporego z bielizna itd. Porazka jakas, koszuli z 100, z czego jakies 30% rozpinanych do karmienia ale te rozpinane to jakas tragedia, albo mega gustowne kwiaty albo kroj jak dla babci 90letniej, chyba po to zeby wogole po tym porodzie sie dobic swoim wygladem :wściekła/y::sorry2: stwierdzilam ze zlotowki nie dam za taka koszule i kupilam sobie na allegro takie najzwyklejsze w swiecie jak koszulki tylko dluzsze po 19 zl.

reklama
teraz promocje na dwupaki są i wtedy za 144szt (roz2) płaci się ok 80-90 zł

Ja kupiłam pampers premium 78szt (roz1) i płaciłam chyba ok 50 zł.

Strasznie drogo :baffled:
Widze, ze czasami mozna trafic na promocje, ale i tak ciagnie po kieszeni...

A ja wlasnie sobie zakupilam jeszcze koszule do szpitala na allegro. Mam nadzieje ze dojda zanim urodze :sorry2:
Chcialam kupic w sklepie, wczoraj pojechalam specjalnie do takiedo sporego z bielizna itd. Porazka jakas, koszuli z 100, z czego jakies 30% rozpinanych do karmienia ale te rozpinane to jakas tragedia, albo mega gustowne kwiaty albo kroj jak dla babci 90letniej, chyba po to zeby wogole po tym porodzie sie dobic swoim wygladem :wściekła/y::sorry2: stwierdzilam ze zlotowki nie dam za taka koszule i kupilam sobie na allegro takie najzwyklejsze w swiecie jak koszulki tylko dluzsze po 19 zl.
:-D:-D:-D też mam podobne zdanie o tych koszulach
człowiek nie dość, że zmęczony po porodzie, wygląda nieciekawie, to jeszcze ma sie "katować" by ubrać takie dołujące wdzianko - i nie miej depresji poporodowej w takiej sytuacji :-D;-)

A ja dzis po zakupach.Chodz nie wszystko.Jutro dokoncze bo juz sil mi braklo na jeszcze jeden sklep.
Kupila:\
materacyk do przewijaka
dwa przescieradelka na ten przewijak
pampersy 84szt
chusteczki paczki +1 malutka taka do torby w pudeleczku
butelki TT(ale musze wymienicz bo kupilam bez`tego wkladu antykolkowego)
kusz na pampersy
smoczki+tasiemke do przypinania(wybor maluchow)
reczniczki do kapieli(takie myjki)
karuzele na lozeczko(prezent dla dzidzi od rodzenstwa zbieraly na to pieniazki)

Jutro musze pojechac i kupic
posciel
przescieradelka
podklad do lozeczka
koszyczki na przewijak
podklady dla siebie
wkladki laktacyjne

I chyba narazie tyle mi zostalo

A przeczytalam ze ktoras z was alweysy kupila.Ja bym uwazala bo podobno maja cos w sobie ze moga podraznic.Ja osobiscie nie moglam uzywac i kilka moich znajomych tez nie moglo.Wiec cos w tym jest.

odnośnie pieluch...ja dla mojego nińo mam pake pieluch z Biedronki i do szpitala małą pakę Babydream (z Rossmana)...uważam że nie ma co przyzwyczajać do Pampersów czy Huggiesów...:-p - zresztą o jednych i drugich słyszałąm wiele złych opinii o znajomych matek :tak:

ja tam mam "babcine" do szpitala i nie narzekam - zwłaszcza ze i tak ze znajomych to tylko mój J mnie będzie oglądał - innych wizyt sobie nie życzę :-D
nie mam zamiaru się tam stroić...a już na pewno nie zamierzam kupować koszul na ramiączkach, sexi i przykrótkich...dla mnie będzie się liczyło to żeby Mikołajek był zdrowy a nie to jak wyglądam po porodzie - tym zajmę się po powrocie do domu :-p:-p:-p

Milkahake- no i dzięki Twojemu równaniu zrozumiałam :-D co jest co , nareszcie coś w moim języku :-D
co do koszul to jedną też mam taką babciną :-) ale olewam to do porodu może być a dałam za nią15 zł więc nie szkoda będzie mi jej wyrzucić:-) , a drugą to już normalną, dość fajną - M wybierał :tak:.

a ja nie mam jeszcze pieluch ale stawiam na poczatek na pampersy i huggiesy - po paczce żeby sprawdzić, znajome polecalay pampersy. A te z biedronki sa prawdopodobnie dobre ale dla starszego juz dziecka. Ale ile mam tyle opini :-D

reklama
odnośnie pieluch...ja dla mojego nińo mam pake pieluch z Biedronki i do szpitala małą pakę Babydream (z Rossmana)...uważam że nie ma co przyzwyczajać do Pampersów czy Huggiesów...:-p - zresztą o jednych i drugich słyszałąm wiele złych opinii o znajomych matek :tak:
Nie ma idealnych pieluch, jednemu dziecku będą inne odpowiadały, drugiemu jeszcze inne, my Dawidowi przez długi czas kupowaliśmy pampersy, te z biedronki się nie sprawdzały, odparzała mu się pupa, natomiast ostatnio kupiliśmy w lidlu pieluchy i się sprawdzają koszt 26 zł, zawsze to taniej, na wakacje mam nadzieję, że zacznie już siusiać do nocnika, bo teraz to tragedia!!

Do góry