reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
A ja kochane jutro wybieram się na zakupy i mam nadzieję że upoluje coś niedrogiego dla Jaśka, bo jutro otwierają nowy sklep dla dzieci w Radomiu i ma być rabat 20% na wszystko :tak:.

Dzisiaj dostaliśmy łózeczko, które zamówiliśmy przed wczoraj wieczorem!! Bardzo polecam tego sprzedawce!! Łózeczko jest śliczne..mmmm Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

A ja byłam też w Tesco i kupiliśmy juz pampersy ale 2. Stwierdziłam że beda dobre. Ja czasami w pracy jak rodzice nie dawali pampersików dla dziecka to szpitalne 4 z jakiejs tam firmy nie pamietam jakiej sie zakładało wcześniaczkom i dało rade :-) A po naszych usg widze że nasz Franek do malutkich nie będzie nalezał ehehe
No i tez kupiliśmy body te pakowane po 3, spiochy 0-3 i spiochy 3-6. Ręczniczek kąpielowy i kocyk. Jesteśmy zadowoleni z zakupów. W sumie dla Franka mamy juz wszystko. Brakuje tylko wózka i nosidełka ale to mamy dostać od mojej rodzinki z niemiec na poczatku lutego.
W przyszłym tygodniu przyjezdza do nas mój tata i będa z M przemeblowanko robić. Już najwyższy czas:tak:
Nie wiedzialam że prasowanie ubranek może tak poprawić humor:-)

Pobuszowałam dzisiaj i kupiłam pare rzeczy;łóżeczko sosnowe szczebelkowe,materac piankowy,podkład pod materac ceratka z bawełną,2prześcieradełka frotte,pieluchy tetrowe(5szt.),nożyczki i szczoteczka(230złotych za wszystko)...ale najwięcej zmartwienia miałam z żelem do mycia ciałka i włosów...ponieważ:
-do szpitala dla wygody położnej potrzebny jest z dozownikiem(w domu to ja mydłem bym umyła i też by dobrze było)
-na większości była informacja,że od 1 miesiąca życia
-znalazłam tylko 3firmy z dozownikiem dla noworodka..ale ceny mnie powaliły.Dwie to koszt ponad 20złoty a na to nie mogę sobie pozwolić.Zupełnie fuksem wciśnięty w realu na półce znalazłam:Bobini z wyciągiem z rumianku,hypoalergiczny 400ml+chusteczki odświeżające dla dziecka w cenie 9,99:-)

Ramari nie jest najgorzej, chociaż jak pewnie kupiła bym za 60 zł może były by troszkę fajniejsze!Ale potem coś dokupie i tak te pierwsze chwile to wkładki ida do środka i troszkę dziwnie to wygląda. Jeden czarny jeden biały..cena znakomita!

Ja kupiłam biustonosz do karmienia z firmy mitex. Doradziła mi go kobietka ze sklepu z bielizną DONNA- ma fiżbiny, grube ramiączka, szerokie boczki i ładnie leży.Kosztował 44,50 pln. Zrobiłabym fotkę, ale nie mam chwilowo aparatu:dry:
Dorotka_m już sie napaliłam bo fiszbiny i ta cena :tak:
I jak zwykle utknełam na rozmiarze :baffled: obwody od 75, miseczki max E ech...

reklama
Dziewczyny, a co sądzicie o kosmetykach ZiajKa ?
Byłam dziś na zakupach i rzucił mi się w oczy cały asortyment z tej serii.
Zastanawiam się, czy dla dziecka będzie to dobre (bo polskie;-)).
Sama kupiłam sobie na razie płyn natłuszczający do kąpieli, bo niesamowicie przesusza mi się skóra. Pachnie przecudnie:-)
Ale wiadomo, że co dobre dla "starej" skóry, to nie dla noworodka.
Jakie są Wasze opinie?
Bardzo dobre kosmetyki. Ogólnie ziaja obok aa jest jedna z najlepszych polskich firm kosmetycznych jesli chodzi o skład. poczytaj tu opinie na temat płynu natłuszczajacego- mysle ze bardzo zachecajace :) ogólnie polecam ta strone przed zakupem nowych kosmetyków :tak: Ziaja, Ziajka, Płyn do kapieli dla dzieci i niemowląt natluszczający

A jesli chodzi o info ze od pierwszego miesiaca- farmaceutka mi to wytłumaczyła tak ze takie badania sa bardzo drogie wiec duzo firm ich nie robi i w ten sposób sie zabezpieczaja. Ale wiekszosc smialo mozna stosowac.

Do góry