reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Dziewczyny orientujecie się może czy to łóżeczko KLUPŚ RADEK jest też w kolorze orzechowym? Bo na allegro widze tylko w kolorze teak a moje meble w sypialni sa ciemniejsze wiec wolalabym orzech;-)
Z tego co się orientowałam jest sosna, biały i teak. Też szukam w orzechu i jak na razie znalazłam łóżeczko w kolorze orzechowym tylko z jednej firmy -fabryki mebli Wujec. Mało znana ale Pan w hurtowni zapewniał, że bardzo solidne wykonanie. Oglądałam i faktycznie nie ma się do czego przyczepić. Trzy poziomy regulacji podłoża, wyjmowane szczeble, ciekawe wzornictwo.

reklama
Kamikaa- szalejesz znowu ;-)

wczoraj mąz złożył to łóżeczko i jak dla mnie fajne, ale on ma zastrzeżenia co do wykonania... typu pokrywa na szufladę to zwykła sklejka... nic to, będzie jakie jest ;-)
faktycznie teak jest dość jasny, powiedziałabym, że wpada w pomarańcz nawet...
Ionka, u mnie było to samo, że niby dziury na śruby raz za wielkie, raz za małe, że szuflada to płyta, ale ja tam nic nie zauważyłam i złożone bardzo mi się podoba. a w szufladzie Maluch leżeć nie bedzie więc niech będzie ta sklejka.

Dziewczyny z malymi dziecmi powiedzcie mi co myslicie o tych dostawkach do wozka ?
DOSTAWKA DO WÓZKÓW Buggy Board PRIMI SOGNI (877103495) - Aukcje internetowe Allegro
( wkleilam przykladowy model )

Tak sie zastanawiam czy ta dostawka sie sprawdzi w wozku ktory ma laczona raczke , ja mam emmaljunge city cross, dziecko bedzie musialo "wejsc"pod raczke zeby moc jezdzic na tej dostawce chyba. Przynajmniej tak to wyglada.
http://www.buggyboard.info/page.php?buggy=197&page=3g

U mnie w miescie to nie ma takich wynalazkow w sklepach, musialabym
podjechac do Warszawy ale jakos mi sie nie chce.
Moze ktos tego uzywal ?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny które uzywały nawilzacza: mam pytanie- Czy to normalne ze po pol godziny od włączenia go na podłodze i wokol niego wszystko było mokre??:szok::szok: czy to tak ma dzialac? bo juz nie wiem co myslec...nie bawia mnie te mokre panele i szafki

Wszystko zalezy od modelu nawilzacza jaki wybralas. Ale generalnie, w zadnym z typow nie powinno byc takiego dzialania.
Podejrzewam, ze masz nawilzacz parujacy (wykorzystujacy zasade parowania) i stad ten efekt. Sa jeszcze nawilzacze ultradzwiekowe (poprzez drgania w wodzie wytwarza mikroskopijną mgiełkę, którą z kolei nadmuch rozprowadza w pomieszczeniu. Mgiełka/ para nie skrapla się, pozostaje w powietrzu przez dłuższy czas, co zwiększa jego wilgotność i poprawia mikroklimat).
Ja osobiscie mam nawilzacz/oczyszczacz tarczowy (
zanieczyszczone powietrze jest zasysane przez urządzenie, gdzie, za pomocą wody, zostaje oczyszczone z drobinek kurzu, pyłków itp. Zastosowana metoda jest podobna do oczyszczania powietrza podczas deszczu. Dodatkowo, oczyszczone powietrze zostaje nawilżone za pomocą specjalnych talerzy nawilżających. Srebrna elektroda jonizująca, zapobiega powstawaniu w wodzie glonów oraz zarodników bakterii - to tez bylo dla mnie wazne, ze nie dolewa sie zadnych chemikaliow majacych za zadanie zabijanie bakerii, ktore pozniej de facto wdychamy).
Urzadzenie chodzi u mnie non-stop - automatycznie sie zalacza i wylacza jak poziom nawilzenia w mieszkaniu osiagnie ustawiona przeze mnie wartosc. Ja jestem bardzo zadowolona. Nie ma oczywiscie zadnych bialych osadow na meblach na jaki skarza sie niektorzy uzytkownicy nawilzaczy i jest super cichutki - w trybie nocnym w ogole go nie slychac.

Tak wiec jesli dopiero co zakupilas nawilzacz, to w ciagu 10 dni mozesz go zwrocic (jesli kupowalas przez net) i wybrac model, ktory spelni Twoje oczekiwania

Wszystko zalezy od modelu nawilzacza jaki wybralas. Ale generalnie, w zadnym z typow nie powinno byc takiego dzialania.
Podejrzewam, ze masz nawilzacz parujacy (wykorzystujacy zasade parowania) i stad ten efekt. Sa jeszcze nawilzacze ultradzwiekowe (poprzez drgania w wodzie wytwarza mikroskopijną mgiełkę, którą z kolei nadmuch rozprowadza w pomieszczeniu. Mgiełka/ para nie skrapla się, pozostaje w powietrzu przez dłuższy czas, co zwiększa jego wilgotność i poprawia mikroklimat).
Ja osobiscie mam nawilzacz/oczyszczacz tarczowy (zanieczyszczone powietrze jest zasysane przez urządzenie, gdzie, za pomocą wody, zostaje oczyszczone z drobinek kurzu, pyłków itp. Zastosowana metoda jest podobna do oczyszczania powietrza podczas deszczu. Dodatkowo, oczyszczone powietrze zostaje nawilżone za pomocą specjalnych talerzy nawilżających. Srebrna elektroda jonizująca, zapobiega powstawaniu w wodzie glonów oraz zarodników bakterii - to tez bylo dla mnie wazne, ze nie dolewa sie zadnych chemikaliow majacych za zadanie zabijanie bakerii, ktore pozniej de facto wdychamy).
Urzadzenie chodzi u mnie non-stop - automatycznie sie zalacza i wylacza jak poziom nawilzenia w mieszkaniu osiagnie ustawiona przeze mnie wartosc. Ja jestem bardzo zadowolona. Nie ma oczywiscie zadnych bialych osadow na meblach na jaki skarza sie niektorzy uzytkownicy nawilzaczy i jest super cichutki - w trybie nocnym w ogole go nie slychac.

Tak wiec jesli dopiero co zakupilas nawilzacz, to w ciagu 10 dni mozesz go zwrocic (jesli kupowalas przez net) i wybrac model, ktory spelni Twoje oczekiwania
No ja własnie mam niby ultradzwiekowy :confused::confused:
Kupowalam w sklepie
A mozesz podac marke i model jaki masz?

No ja własnie mam niby ultradzwiekowy :confused::confused:
Kupowalam w sklepie
A mozesz podac marke i model jaki masz?

To przy ultra nie powinno byc takiego efektu. Reklamuj, a najlepiej staraj sie to zwrocic - jesli to maly sklep rozmawiaj z wlascicielem i opisz mu problem.
Jesli nic sie nie uda zalatwic, wystaw na allegro jako nietrafiony prezent na swieta ;-)
A na pewno go dobrze zlozyliscie, wszystko zamontowaliscie (filtry etc?)
Ja mam boneco 2055d Boneco 2055D Air Washer - Powered by BST, ale jak dla mnie cena jest mocno zawyzona (ja dalam 1000). Ale poczytaj inne fora - jest sporo polecanych nawilzaczy ultra, ktore tez dzialaja wysmienicie a kosztuje 4 razy mniej

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry