reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
peperka - bardzo ladne - zarowno lozeczko jak i przewijak :tak:

a ja mam lozeczko rozwalone w jednym miejscu... Jasia rozpierala energia :szok: chyab go przeniose na materac zanim jeszcze wiekszych szkod dokona :-D

Kochane ja pracowałam w aptece jako dermokonsultantka. I naprawdę mogę szczerze polecić Emolium, jest naprawdę bardzo fajne i nie spotkałam się żeby uczulało. Ma dobry skład. Przede wszystkim trójglicerydu, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, mocznik i takie tam wartościowe składniki. Czyli pooprostu nie wysusz skóry i pozwala odbudowac płaszcz hydrolipidowy skóry, przez co skóra dzieciątka nie traci wody.

burza, a to się tak używa jak ja myślę? Daje się do wody i potem tą wodą samą się myje dziecko? I główkę też można?
Kochana ja być Ci polecała dla dzieciątka Olejek do kąpieli lub Emulsje. otrzymały one pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka
Jeśli chodzi o emulsje do wlewa się ją do wody do wanienki a później osusza się delikatnie skórę dziecka ręcznikiem. Z olejkiem jest tak samo. Z tej serii jest jeszcze szampon ale myślę że na początku jak dziecko jest małe to nie wystarczy albo emulsja albo olejek.

Ostatnia edycja:
Aha i kochane nie polecam wam stosowania do smarowania dzieciaczków parafiną, bo zatyka ona pory o ogólnie jest ciężko zmywalna ze skóry można ją jedynie zmyć benzyną, właśnie Oilatum posiada w swoim składzie parafinę, pomimo tego że dobrze nawilża ja bym raczej nie stosowała produktów tej marki

burza - w szpital usmarowali parafina i ja potem w domu tez musialam bo Emolium Jaska uczulilo... Na szczescie na krotko :tak: i potem rpzeszlam jzu na Hippa

reklama
Kochana wiem że w szpitalu smarują dzieci parafiną, ale ja w domu raczej nie będę tego praktykować. Parafina jest substancją ropopochodną i jakoś nie jestem do niej przekonana, no ale pewnie jak w każdej kwestii są zdania podzielone. A jeśli chodzi o Emolium że uczuliło to jestem bardzo zaskoczona, no ale wiadomo że każde dzieciątko jest inne.;-)

Do góry