reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

AGUS - to wlasnie nie jest normalne jesl ichodzi o nawilzacz - my czegos takiego nie mamy zdecydowanie. Pewnie gdybym miala to tez szlag by mnei trafial... Dlatego moge powiedziec, zem oj M dokonal dobrego wyboru w tym wzgledzie :-p Bo to on wybieral na szczescie - ja pewnie wzielabym pierwszy lepszy byleby jakos wygladal i byl cichy :-D
mamy taki NAWILŻACZ HB UH 1060 RZESZÓW (884535559) - Aukcje internetowe Allegro - nie jestem pewna czy to ten model bo byl tanszy (chyba?). Do niego sie raz w roku kupuje nowy filtr (okolo 40zl)

Hmm my mamy taki: ( teraz widze ile przeplacilismy 339 zl dalismy :wściekła/y::wściekła/y:)
ULTRADZWIEKOWY NAWILZACZ POWIETRZA TOPCOM Kidzzz (871954506) - Aukcje internetowe Allegro
to ja juz nie wiem kurcze, moze go oddac ??ile jest czasu na zwrot ??

reklama
Opcja zdecydowanie dobra.Też po porodzie poszukam fajny stanik i go przerobie.Niestety ale te staniki do karmienia,które z braku laku kupiłam nie mają druta...efekt masakra....cycole nabierają dziwnego kształtu ale jak mnie mama i sprzedawczyni zapewniały-to się zmieni gdy po porodzie będą pełne mleka...jakoś wątpie:dry:

dziewczyny ale to jest maść na lanolinie (takie podobno najlepsze) a to samo (chyba tez czysta lanolina- nie wiem gdzie wtryniłam wiec nie mam jak sprawdzic) jest w maści do brodawek ziajki a koszt duuuuzo mniejszy bo koło 5-6zł a nie ponad 30 :szok:
Młoda mamuśka bambino produkuje ta sama firma co nivea :-) wiec napewno dobre- i nivea i bambino sa sprawdzonymi, dobrymi markami. Choć spotkałam sie z zastrzezeniami do jakiegos kremu dopupnego nivea- że niby bardzo gesty, zle sie rozprowadza a do tego w tubce- ale to chyba jedyna złą opinia z jaka sie spotkałam.
Dlatego kupiłam w puszce blaszanej...wysmyram do końca opakowanie:-D

Te podkłady na sedes ja kupiłam w Realu. Trochę w dziwnym miejscu były, bo przy środkach do czyszczenia wc, ale jak je zobaczyłam to od razu kupiłam.

mam pytanko: czym się różni proszek do prania bio od non- bio??? :confused:
A co to wogole jest!!!!! :confused: czego to nie wymyślą....
No ale Milkshake dobra była ta maść? Sprawdziła się?
co do maści to powiem wam, że po tych 3dniach w szpitalu moje brodawki wyglądały jak pocięte żyletką (źle przystwiałam) :sorry2: bryyy jak se przypomne. Maść pomagała ale była zlizywana co 2h... więc musiałam jeszcze sięgnąć po kapturki (avent) i laktator (na 2tygodnie). :tak:Może też warto spróbować tej z ziajki co pisze Koza - ten purelan troche kosztuje, ale wydajny też jest.

Opcja zdecydowanie dobra.Też po porodzie poszukam fajny stanik i go przerobie.Niestety ale te staniki do karmienia,które z braku laku kupiłam nie mają druta...efekt masakra....cycole nabierają dziwnego kształtu ale jak mnie mama i sprzedawczyni zapewniały-to się zmieni gdy po porodzie będą pełne mleka...jakoś wątpie:dry:
młoda mamuska nie chce Cie straszyc ale naprawde moga zmienic kształt- obwisnac od ciezaru :no: ale na pewno nie ułoża sie w piekne jabłuszka niestety. trzeba podtrzymywac bo inaczej masakra moze byc :sorry2:

Dziewczyny orientujecie się może czy to łóżeczko KLUPŚ RADEK jest też w kolorze orzechowym? Bo na allegro widze tylko w kolorze teak a moje meble w sypialni sa ciemniejsze wiec wolalabym orzech;-)

reklama
W tym modelu z 2009 nic sie nie zmienilo, nie mozna, ja mialam x-l z 2008. W x-l siedzisko spacerowki montuje sie tak dziwnie, inaczej niz w wiekszosci wozkow bo na takie zatrzaski, paski itd., nie wpina sie w stelaz jak w wiekszosci wozkow tylko tak jakby to powiedziec "przywiazuje". No i jak juz dziecko sie przesiadzie do spacerowki to mozna zapomniec o korzystaniu z fotelika i stelaza , no chyba ze ktos ma ogromna cierpliowsc do odpinania i ponownego przypinania tego siedziska spacerowki. To jest spora wada tego wozka moim zdaniem. Ja osobiscie nie bylam zachwycona x-landerem.

Wiudziałam ostatnio na jakiejś stronce int. ,że modele z 2010 maja mozliwośc mocowania wózka przodem lub tyłem do mamusi ale ze niej jestem akurat fanka X-landerów więc snie parwdziałm cxzy to XT czy XA czy jeszcze jakiś inny. Wyglądały tak jak mojej kolezanki a ona miała jakiś z 2009 r.

Dziewczyny jakie kremy do pupy polecacie? Słyszałam, że ten sudocrem jest dobry.
A może lepiej wszystkie kosmetyki kupić z jednej firmy. Np z ziajki lub nivea?

Piszecie o tym Oilatum do kąpieli, po tej emulsji nie trzeba już oliwki?
Podobno dzieciaczki uwielbiają masaże oliwką, boję się że po niej wszystko będzie tłuste, może lepsze są mleczka do ciała dla niemowląt?
Doświadczone mamusie!- jaki pakiet startowy kosmetyków polecacie?:-)
Gubię się już w gąszczu tych wszystkich kosmetyków dla niemowląt:dry:

Oiltaum super sprawa i żadnej oliwki potem nie trzeba. Co do pupci-mam bepanthen i sudocrem. Co do tego drugiego-fajtycznie żle zmywa się z pupy bo jest bardzo gęsty ale rewelacyjnie goił odparzenia. Przy delikatnych zacserwienieniach super sprawdzała się za to..mąka ziemniaczana. Rano nie było śladu po zaczerwienieniu.

AGUS - to wlasnie nie jest normalne jesl ichodzi o nawilzacz - my czegos takiego nie mamy zdecydowanie. Pewnie gdybym miala to tez szlag by mnei trafial... Dlatego moge powiedziec, zem oj M dokonal dobrego wyboru w tym wzgledzie :-p Bo to on wybieral na szczescie - ja pewnie wzielabym pierwszy lepszy byleby jakos wygladal i byl cichy :-D
mamy taki NAWILŻACZ HB UH 1060 RZESZÓW (884535559) - Aukcje internetowe Allegro - nie jestem pewna czy to ten model bo byl tanszy (chyba?). Do niego sie raz w roku kupuje nowy filtr (okolo 40zl)

Wow-to jakaś wyższa szkoła jazdy chyba. tyle kasy... Hm... No to my mamy jakis tańszy bo ok. 200 zł kosztował i "moczy" otoczenie.

Zamówiliśmy dzisiaj łóżeczko. Jejku w końcu hehe Łóżeczko dziecięce Agata!! od LOLEK SS (875716411) - Aukcje internetowe Allegro kolor Natura i do tego materac gryka-pianka-kokos. I jest oki :-) Przesyłka ma być w piątek. Ciekawe czy dojdzie hehe

Świetne i jakie tanie! Kurcze, grunt to dobrze poszperac na all:-)

Kamikaa-śliczne zasłonki:-)

Do góry