reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

super to ponczo :-)
wygląda na porządne, jak już dostaniesz to napisz, czy w realu też takie fajne,
podobają mi się rzeczy u tego sprzedającego

ja wczoraj kupiłam spodnie na allegro, nowe, bo z używanych prawie nie było mojego rozmiaru, na jednej aukcji mnie przebili, a na następne nie chciało mi się czekać tydzień eh... trudno :-(
jak przyjdą w nast. tyg to opiszę moje wrażenia, kosztowały z wysyłką 80 zł, więc i tak duuużo taniej niż w sklepie
link-moje spodnie na allegro

Te spodnie są świetne...uwielbiam proste spodnie a one sa idealne tylko czemu nie maja rozmiaru 38 :crazy: cale allegro przeszukalam w poszukiwaniu tego modelu ale rozmiar wiekszy ale nie ma:-(

reklama
Ja akurat jadę na 3 tyg do USA, więc mam nadzieję, że dużo taniej niż w Polsce uda mi się tam ubranka kupić (bo niby jak mam płacić po 30-40 zł za jedne śpioszki, zbankrutować można). Może i wózek stamtąd przywiozę. To będą moje ostatnie wakacje ;)
Mam tylko nadzieję, że dzidzia nie zrobi numeru i nie odwróci się tyłem na USG połówkowym, bo idę na nie 2 dni przed wyjazdem i nie będzie już za bardzo jak go powtarzać (a jak tu kupować jak się nie wie czy chłopiec, czy dziewczynka).

Co do teściowych, ja mówiłam że od razu dzidziuś będzie ubierany w pampersy, a ona była w szoku i przekonywała mnie żeby chociaż przez pierwszy miesiąc zakładać pieluchy tetrowe. Bo pampersy to drogie, a na poczatku dziecko trzeba często przebierać i wogóle.

super to ponczo :-)
wygląda na porządne, jak już dostaniesz to napisz, czy w realu też takie fajne,
podobają mi się rzeczy u tego sprzedającego

ja wczoraj kupiłam spodnie na allegro, nowe, bo z używanych prawie nie było mojego rozmiaru, na jednej aukcji mnie przebili, a na następne nie chciało mi się czekać tydzień eh... trudno :-(
jak przyjdą w nast. tyg to opiszę moje wrażenia, kosztowały z wysyłką 80 zł, więc i tak duuużo taniej niż w sklepie
link-moje spodnie na allegro

Spodnie super. Ja sie trochę boję kupować bez przymierzania. Daj znać jak ci leżą, czy te wymiary jakie podają są wiarygodne. Nie wiem, czy mierzyć siebie, czy swoje stare spodnie. Tak tanio jak na allegro to się nigdzie nie kupi. Chyba warto zaryzykować:happy:

Pochwalilam sie tesciowej ze kupilam niuni juz pare rzeczy a ona na to "NIE WOLNO KUPOWAC TAK WCZESNIE " jejku jakiego dola mi wkrecila juz mam wyrzuty sumienia :( moja kuzynka tez kupowala ciuchy i rzeczy bardzo wczesnie chyba od 2-miesiaca jak sie dowiedziala o ciazy :) zeby nie potem wszystko na raz :) wiadomo wozka jeszcze nie kupuje ale pierdolki juz moge czy jak ?
Mam wiezyc we wszystkie zabobony i achhhhhhhhhhh tak latwo jest komus humor popsuc :(

Mnie się wydaje, że ten przesąd wziął się z tego, że dawniej wiele dzieci przy porodach umierało. Teraz przy postępie medycyny takie gadanie jest zupełnie bezpodstawne eh.

Co do teściowych, ja mówiłam że od razu dzidziuś będzie ubierany w pampersy, a ona była w szoku i przekonywała mnie żeby chociaż przez pierwszy miesiąc zakładać pieluchy tetrowe. Bo pampersy to drogie, a na poczatku dziecko trzeba często przebierać i wogóle.

Podobno pampersy mogą u niemowlaka powodować odparzenia. Podobno są jakieś specjalne dla noworodków, ale mojemu kuzynkowi nie pomogły, przez jakiś czas musieli mu zakładać pieluchy tetrowe. Zależy jaka jest delikatna i wrażliwa skóra dziecka.

gabaa zapytaj sie tesciowej czy ci bedzie prac te pieluchy :-);-) ja sobie nie wyobrazam zebym prala pieluchy tetrowe albo przeciez samo to jak dzidzia kupe zrobi to mokra pielucha i pobrudzic ubranko idzie... nieee jak dla mni pampersy to jednak lepsza rzecz i przynajmniej nie zjezdzaja z pupy a tak tetrowa lzej zwiazesz i juz sie osuwa... moze i sie myle ale ja tawiam na pampersy... no szkoda ze drogie sa ale coz:tak:

haha ktoras tam powiedziala o tesciowej CZAROWNICA :-D dobre dobre ;-) ja juz mam meza i nawt nie znam swojej tesciowej bo jak raz przed slubem do niej zadzwonilam to sie darla na mnie a nie rozmawiala ale tez za czarownice ja uznaje i poznac juz mi sie odechcialo :-);-) a to dlatego ze mam taka sytuacje a nie inna co pisalam niedawno na temacie marzec... w zabobony tez nie wierze w nosie to mam, czasem sie zastanawiam ale no przeciez kurde jak mowicie jak ciuszki moga zasadzic o zdrowiu dzidzi :-) no takze glowa do gory nie przejmowac sie zabobonami :tak:

ja dla dzidzia juz mam tak:
- wanienka profilowana niebieska
- zapinka do smoczka do ubranek
- 3 reczniczki do kapieli kolorowe
- i w drodze sliczny szlafroczek blekitny z allegro :-)

oczywiscie jeszcze nie wiem czy chlopiec czy dziewuszka ;-)

Z typowo ciążowych kupiłam w piątek w H&M dzinsy - takie przykrótkie - 7/8, ale chyba je oddam, bo nie są zbyt wygodne, poza tym w poprzedniej ciązy bardzo spuchły mi nogi i nie będzie to fajnie wyglądało, kiedy bedę miała odkryte takie popuchniete kostki...:-(Kupiłam tam tez fajna spódnicę - czarna, fason "ołówkowy", zachodząca na brzuch. mam sporo luźnych bluzek - na szczęście moda teraz sprzyja ciężarówkom ;-)Pewnie dokupie jeszcze jakieś portki. Najbardziej martwi mnie zima, bo będziemy wtedy miały już spore brzuszki, a takich szerokich kurtek czy płaszy jak na lekarstwo. W pierwszej ciązy (moja córka tez jest z marca) pamietam, że nosiłam płaszcz zapinany dwurzędowo, ale zapinałam na 1 rząd guzików :-D. Cięzko też dostac kozaki na takie popuchnięte łydki...

reklama
Do góry