reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

kurcze jestem pelna podziwu dla stanowczosci :-)
jakby mi dziecko zaczelo plakac, bo nie chce dac mu chipsow a dzieci sobie chodza i jedza... to nie wiem... chyba by mi serce peklo...
moni skarbe to kwestia nawyków żywieniowych, moje dziecko po prostu nie chce chipsów, herbaty posłodzonej też nie wypije, chyba że robie z miodem i cytryna ale to tylko w zimie tak to pije zielona i wode, czesto słodycze leża na wierzchu a Ona nawet sie nie zainteresuje, albo po prostu nie chce :) także stanowczość była tylko na początku żeby dziecku nie dać spróbować, a tak na marginesie własnie wróciłam z Julcią od fryzjera i dostała lizaka za "odwage" i oczywiscie wciana :) także tyranką nie jestem :)

reklama
Co sądzicie o chustach do noszenia dzieci? Różnie mówią, jedni, że można dziecko w nich nosić od urodzenia a inni, że trochę później. Podobno dziecka na początku nie można nosić pionowo, czy to prawda?

Mi się te chusty podobają i na pewno sobie taką sprawię. Zobaczymy, czy będzie mi wygodnie :-)
W ogóle ostatnio gdzies czytałam, ze sa takie specjalne chusty dla noworodków w których można dzidziolka nosić już od pierwszych dni. Na taką to raczej sie nie zdecyduję, dopiero na taką w której można nosić już trochę większe dziecko :tak:

Gdzies to ostatnio czytałam w talom mini poradniku dla przyszłych mam :tak:
Ja mamą zostane po raz pierwszy więc nie mam doświadczenia :-D Mogę tylko słuchać innych, tego co sama wyczytam i instynktu :-D

blueberry77 mam tkana, z tego co wyczytalam elastyczna jest najlepsza dla najmniejszych dzieci, potem jak dziecko jest ciezsze lepsza jest tkana.

Co do noszenia dziecka od urodzenia to podobno mozna, nie za dlugo oczywiscie i zmieniajac ulozenie dziecka co jakis czas. Ale mysle ze to trzeba miec wprawe w motaniu tej chusty. Ja Bartka zaczelam nosic gdzies ok 3-4 miesiaca , jak juz byl troche stabilniejszy.

reklama
Do góry