moni skarbe to kwestia nawyków żywieniowych, moje dziecko po prostu nie chce chipsów, herbaty posłodzonej też nie wypije, chyba że robie z miodem i cytryna ale to tylko w zimie tak to pije zielona i wode, czesto słodycze leża na wierzchu a Ona nawet sie nie zainteresuje, albo po prostu nie chce także stanowczość była tylko na początku żeby dziecku nie dać spróbować, a tak na marginesie własnie wróciłam z Julcią od fryzjera i dostała lizaka za "odwage" i oczywiscie wciana także tyranką nie jestemkurcze jestem pelna podziwu dla stanowczosci :-)
jakby mi dziecko zaczelo plakac, bo nie chce dac mu chipsow a dzieci sobie chodza i jedza... to nie wiem... chyba by mi serce peklo...
reklama
mag349
Fanka BB :)
Co sądzicie o chustach do noszenia dzieci? Różnie mówią, jedni, że można dziecko w nich nosić od urodzenia a inni, że trochę później. Podobno dziecka na początku nie można nosić pionowo, czy to prawda?
Mi się te chusty podobają i na pewno sobie taką sprawię. Zobaczymy, czy będzie mi wygodnie :-)
W ogóle ostatnio gdzies czytałam, ze sa takie specjalne chusty dla noworodków w których można dzidziolka nosić już od pierwszych dni. Na taką to raczej sie nie zdecyduję, dopiero na taką w której można nosić już trochę większe dziecko
Agniesiak85
A ja czytałam, że w chustach można od pierwszego dnia dziecko nosic w chuście i jak większe też Nie slyszałam o "specjalnych dla noworodka"
moniSkaBe
Kaala i wlasnie o to chodzi. Nie ma co przesadzac i stanowczo dziecku zabraniac.
Fajnie. Podoba mi sie :-)
Fajnie. Podoba mi sie :-)
blueberry77 mam tkana, z tego co wyczytalam elastyczna jest najlepsza dla najmniejszych dzieci, potem jak dziecko jest ciezsze lepsza jest tkana.
Co do noszenia dziecka od urodzenia to podobno mozna, nie za dlugo oczywiscie i zmieniajac ulozenie dziecka co jakis czas. Ale mysle ze to trzeba miec wprawe w motaniu tej chusty. Ja Bartka zaczelam nosic gdzies ok 3-4 miesiaca , jak juz byl troche stabilniejszy.
Co do noszenia dziecka od urodzenia to podobno mozna, nie za dlugo oczywiscie i zmieniajac ulozenie dziecka co jakis czas. Ale mysle ze to trzeba miec wprawe w motaniu tej chusty. Ja Bartka zaczelam nosic gdzies ok 3-4 miesiaca , jak juz byl troche stabilniejszy.
missiiss1301
Kochamy Cię Antosiu :*
ja to nie jestem przekonana ani do chusty ani nosidelka i nie kupuje nawet jak cos jestem zdania agniechy mąż bedzie nosił :-)
Agniesiak85
ja to nie jestem przekonana ani do chusty ani nosidelka i nie kupuje nawet jak cos jestem zdania agniechy mąż bedzie nosił :-)
;-):-) No tak, do czegoś musi się przydac;-):-)
reklama
Agniesiak85
powklejam jutro fotki moich ciazowek co zakupilam
Ja już od samego rana na nie czekam;-):-) Hihi;-):-)