Cześć dziewczyny, mam problem i mam nadzieję, że któraś z Was mi pomoże. Tydzień temu byłam u lekarza, który potwierdził ciążę (jest to moja pierwsza ciąża). Na badaniu usg w środę (18.02) wyszło, że jestem w 5 tygodniu i 3 dniu ciąży, widoczny tylko pęcherzyk ciążowy bez zarodka. Dzisiaj byłam u drugiego lekarza do którego mam większe zaufanie, również zrobił mi badanie usg i na nim wyszło, że jestem w 4 tygodniu i 4 dniu ciąży. Badanie było wykonywane w tym samym gabinecie lekarskim na tym samym urządzeniu. Lekarz ten powiedział mi, ze gdyby nie widział zdjęcia usg z poprzedniej wizyty to stwierdziłby, że wszystko jest jak najbardziej w porządku. Jednak z uwagi na to, że tydzień temu badanie pokazało starszą ciążę niż dzisiaj ma podstawy sądzić, że albo usg było wykonane nieprawidłowo przez poprzedniego lekarza (ale jak to możliwe?), albo coś jest nie tak. Dostałam tabletki na podtrzymanie, za tydzień mam iść do niego na kolejne usg. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Tyle co się dowiedziałam, że jestem w ciąży a tu już wisi nade mną widmo, że może się nie udać...