reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

nato dziękuję w tygodniu zrobie jak kupie sezam bo w domu brak, mam nadziejz że w tym dziwnym kraju dostane sezam luzem
Mamo Q żebyś wiedziała ja też robie jedzonko wg Waszych przepisów i mąż zadowolony że stale coś innego zresztą ja też( Ładne zdjęcie synka w aviatorku:-))

No własnie ja też mam nadzieję, że dostanę w tym obcym kraju sezam luzem,
dziękujemy Żaniu zdjęcie z basenu, wkońcu się wybrałam:)

reklama
Zania7 wiesz co w irl mozna bylo znalezc to w sklepach indyjskich i chinskich,wiec na pewno u was tez takie sa....arabskie wiesz w tych taiche etnicznie obcych nam;-)

Żaniu z tymi bananami to specjalnie nic nie robię, Po prostu obieram i kroję wzdłuż na pól. Owijam taka polówkę w naleśnika i przysmażam na masełku.

Wczoraj robiłam pizze. Ale się nażarłam

Musze wypróbowac ten przepis na papiloty z kurczaka.
Ja osobiście poleca zapiekane piersi z kurczaka w jogurcie. Bardzo dobre bo wilgotne a nie suche.

Zania7 wiesz co w irl mozna bylo znalezc to w sklepach indyjskich i chinskich,wiec na pewno u was tez takie sa....arabskie wiesz w tych taiche etnicznie obcych nam;-)

nato dziękuje za podpowiedż jak jutro w tesco nie znajde jutro bo też jest półka z dziwnym arabskim jedzeniem to poszukam takiego sklepu:-)

Mamo Q i jak synkowi się podobało na basenie? Ja juz uprosiłam w końcu męża żeby pierwszy raz poszedł z nami tzn Maja i ze mną, obiecał że w tym tygodniu pójdziemy.

ewula dzięki za wskazówki zrobie też takie naleśniki bo zawsze z serem na słodko, choć ostatnio zrobiłam z pieczrkami, szynką i serem tartym i mąż sie zajadał:-D

a my dziś na obiad mieliśmy kebab bo mieliśmy lenia i nie chciało się żadnemu z nas gotować więc Piotrek zabrał mnie na miasto na jedzonko:happy:

Ja dzisiaj serwuję spaghetti:-)

Żaniu naleśniki z szynką, pieczarkami i żółtym serem - brzmi bardzo apetycznie:-p Zapiekałaś je w piekarniku?

kasro pieke jedna strone i przeżucam na druga i od razu nakładam pieczarki z cebulka i szynke wczesniej podsmażone osobno, i posypuje serem jak pieczarki sa ciepłe i szynka ser szybko sie roztapia, i wkładam je do rozgrzanego piekarnika żeby nie wytygły zanim wszystkie zrobie to jeszcze ser tam sie dotapia:-D składam w trójkąty.

nie ma za co kasro i życze smacznego, jeszcze zapomniałam napisać że szynke kroje w kostke do smażenia , mój mąż jadł je z keczupem i majonezem ja tylko z keczupem, napisz później czy smakowały

u nas dziś była karkówka z ziemniaczkami i mizerią

musze sie pochwalić że w końcu kupiłam sezam w supermarkecie i jutro robie piersi z kurczaka z przepisu nato

A Ty Aniu znalazłaś sezam u was?

Dziewczyny a kotletyz zoltego sera?co wy na to?jak dla mnie delicje....
nawet jak znacie podam,a nuz ktoras nie znala takiego myka;-)
kupujemy serek zolty.polecam twarde sery.kroimy go na kostki wielkosci 10 na 10 lub wieksze,obtaczamy w mace,do rozbeltanego jajka dodajemy ostra papryczke i troche czosnku w granulkach,zanurzamy nasze kotlety a nastepnie taplamy w bulce...czyli jak zwykly kotlet.smazymy jak kotlety i jemy,jak...kotlety np z ziemniakami i mizeria.ja to uwielbiam..nie polecam frytek do tego bo serek jest tlusty wiec po co sie zameczac ...

reklama
Aha mam tez przepis z irl na zapiekanke z owieczki,ale moze byc kazde inne miesko.jak kto chetny to dajcie znak.smaczne to i pozywne i w sumie malo roboty przy tym bo sie piecze w piekarniku i masz czas dla dziecka i kochanego meza;-)

Do góry