reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majoweczki 2011

reklama
dzieki za rade napewno z niej skorzystam :) narazie Jula sie budzi co dwie godziny wiec dobrze mi ja miec przy sobie. od jakiegos czasu dziele lozko tylko z nia wiec chociaz tutaj nie ma problemu, ze ja na jednym koncu a tata na drugim :), ale jak skonczy dwa mce to tak wlasnie chce zrobic, jak bedzie jej sie wydluzal czas spania, z tym bujaniem, odkladaniem az sie nauczy.

a reszta co? urodzila juz czy nie? laski co sie dzieje?? ja mysle ze chyba juz jestesmy wszystkie rozpakowane wiec pochwalcie sie swoimi maluchami ...:)

Witam, witam

Troszkę mnie nie było.. Bo od 26 maja do 07 czerwca leżałam w szpitalu:wściekła/y:
Pojechałam do szpitala z regularnymi skurczami, ale ucichło... I mnie tyle czasu trzymali...:wściekła/y:
Moja Roksanka ur.04.06.11r. z wagą 3800g i dł 56cm .. Mały klocuszek:-D
Oto jej focia;)

ojej, ale duza, fajna:D gratuluje :) no to witamy w gronie juz rozpakowanych ... jak bedziesz miala chwile to daj znac co i jak:D, jak porod, jak sie czujesz i opowiedz co i jak :)

Zaczne od tego, że w czwartek 02.06 dostałam żel na rozwarcie i szyjke, bo nic tam się nawet nie zaczynało..
No niestety to nic nie dało.. :-( leżałam 2 razy pod oksy i cisza... Mówili do mnie terminator:-D Już chcieli decydować o cesarce.. a moje dziecie takie uparte..
Chodź po drugiej kroplówce o 24 z piątku na sobotę zaczęly się skurcze.. cała noc nie spalam..:-( bolalo jak cholera.. rano poszłam na ktg a tam prawie skurczy nie ma.. A ja mówię, ze boli jak cholera co kilka minut..;-) więc badanie i 1,5 cm rozwarcia.. no to znowu na porodówke pod kroplówkę:wściekła/y: no i po tej kroplówce się zaczęlo.. skurcze co 2 minuty.. po odpięciu pod prysznicem skurcze również co 2 minuty.. i jak przyszła połozna do łazienki mowie, że zaczynam czuc lekkie parcia.. wiec szybko wychodze z pod prysznica i ledwo dochodze do sali porodu... :-D musiałam kucać co chwile przy skurczu, bo nie dawałam rady.. no to badaja mowia, ze rozwarcie na 4 cm.. przebili wody plodowe.. po chwili już 7 cm.. a zaraz juz się zaczela akcja.. i parte.. urodziłam sn o 15:03 .. nie rozcinali mnie, prawie wogole nie peklam.. założyli mi tylko 1 szew..
wogole polozne do mnie, ze bylam bardzo dzielna.. zero krzykow.. bylam cicho jak myszka.. nikt nie rodzil o procz mnie.. a ze bylam cicho to tak jakby nikt wogole nie rodzil:-p

Paulineczka gratulacje!!! Trochę się wyczekałaś w szpitalu ale najważniejsze że wszystko pomyślnie się skończyło :)
Ty mówisz że Twoja Roksanka to klocuszek? No to moja Dominiczka ją przebija - wzrost ten sam a waga 4030g ;))
Dużo zdrówka dla Malutkiej i siły dla Mamusi :)

Damianek urodził się w poniedziałek 13.06 o 23.55, 10 punktów, 3860 g i 57 cm; a jeszcze o 19 byłam z młodym na dworze i zganiałam na kolacje, do szpitala pojechaliśmy o 22, na porodówce wyladowałam z 5 rozwarcia o 23, więc poszło szybko- tak to ja moge rodzić ( pierwszy trwał 18 h)

reklama
Do góry