reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Witaj Gunia. Pewnie, że możesz dołączyć. :tak:

Kamilka, widziałam na nk, że impreza się udała :-)

Mnie czeka w tym tygodniu wieczór panieński ;-)
Wczoraj wyskoczyłam z mamą do galerii i kupiłam sobie wreszcie spodnie :-)

Dzień dobry!

My już po sniadanku, zwykle młoda zjada na pierwsze śniadanie owsiankę, ale dziś wyjątkowo zrobiłam jej kanapkę z dzemikiem i kakao, ale kakaa coś nie chciała pić....a,przecież jest takie dobre:blink:

Mam pytanko: Czy wasze dzieciaczki śpią jeszcze w dzien? Bo Wiktoria przestała spać około miesiaca temu. Czy to nie za wcześnie na zrezygnowanie z drzemek? Teraz mała chodzi spać na noc trochę wcześnie, bo ok 18:00 idzie się kąpać a o 18:30 już zasypia, wstaje ok 7:00 rano.

(o matko, moje dziecko samo się bawi, jak nigdy :) )

Zaraz włącze muzykę i trochę poćwiczymy,bo od kiedy nie pracuje siedzenie w domu nie wychodzi mi na dobre, bo przytyłam już jakieś 3 kg... ale to też przez obżarstwo świąteczne ;)

Gunia, moja śpi jeszcze w dzień, ale zawsze idzie na drzemkę niechętnie. Zazwyczaj jednak ją kładę, bo jak nie położę, to do wieczora jest nieznośna ze zmęczenia. Ładnie śpi Wiktoria, moja kładzie się o 21.30, zasypia czasem dopiero po 22 albo przed 23, a wstaje między 7 a 8.

Witam
Gunia witaj :-) Moja nie śpi w dzień już od bardzo dawna,od kilku dobrych miesięcy.Mi to nawet pasuje bo wole jak wczesniej idzie spac,właśnie kolo 19ej i spi do 7-8 rano. Ale jak dzieci pojda do przedszkola to na ogół tam drzemki są jeszcze stosowane i nawet u 5 latkow;-)Nasza pani z przedszkola mowi że dzieci potrzebuja chociarz pół godziny wyciszenia.Napisz cos o sobie,wracacie do PL? Czemu?

Migotka jak tam ospa?

Ostatnia edycja:
Iwonka, już powoli przechodzi, strupki już są i czekam teraz aż poodpadają. Potem jeszcze muszę wbić się do przychodni na kontrolę. Nie wiem ile to jeszcze może potrwać, ale chciałabym żeby szybko, bo mam duże zaległości w pracy.

Kurcze, ale Wam dzieci chodzą spać wcześnie, też bym tak chciała.

Migotka: Twoja córeczka rzeczywiście chodzi późno spać, ale znam kilka takich przypadków, np.mojej sąsiadki syn chodzi spać o 24:00 i za żadne skarby nie może go przestawić.Co dziecko to inaczej....

Iwonka: Przyznam że mi nawet też to pasuje że Wiki nie ma drzemki, z tych samych względów co Tobie, mam wtedy wieczorem więcej czasu dla siebie, mogę pooglądać telewizor, bobyć sam na sam z mężem :-p ,czy posiedzieć na internecie ;).
Czemu wracamy do Pl? Jest kilka powodów.... np. po to aby Wiktoria miała kontakt z rodziną...babcie, dziadkowie, ciocie, Mi tutaj też bardzo brakuje rodziny.
Czuje się tu obco, mój angielski nie jest na tyle dobry, abym mogła swobodnie rozmawiać, irytuje mnie to że np.kiedy jestem z wiki na spacerze, ktoś do mnie zagada, a ja nie potrafie porozmawiać o wszystkim, mam jakąś blokadę.Czuję się z tym naprawdę źle, taka ograniczona, odosobniona.
Straciłam pracę, nie mam juz opiekunki, więc nic już mnie tu nie trzyma.....noo może jedynie mąż.... Bo wracam sama z córką, on jeszcze trochę dorobi i wróci.
Po trzecie praca w fabrykach, praca typowo fizyczna mi nie odpowiada, chciałabym coś bardziej ambitnego,a w Polsce robiłabym to co bym chciała, pracę mam zagwarantowaną.....wiadomo mam trochę obaw, tu jednak życie jest trochę lepsze,nie ma co się oszukiwać, stać nas na więcej, ale nie na dużo wiecej....
W Polsce mam rodzinę, która zawsze jest gotowa mi pomóc, a tu nie mam nikogo
Niestety w Polsce nie mam mieszkania...ale wszystko przyjdzie z czasem, na początku przez kilka miesiecy bede mieszkała u ojca, u niego też bede pracowała,a potem pomyślę o mieszkaniu, na wszystko przyjdzie czas. Mamy troche pieniedzy na lokacie ze ślubu, wiec myslę ze damy radę

Ostatnia edycja:
Gunia witaj:-)a gdzie mieszkasz w UK?Widze ze dopiero co po slubie jestescie:-)my przed:tak:
Moj synus tez nie spi od dawna,w Polsce mial tylko spiaczke dzienna ale to z wrazen:tak:tu go klade czasem jak wstanie wczesniej np o 7rano bo do wieczora jest makabra.przewaznie wstaje ok 9 wiec nie spi.:baffled:wieczorwem tez jest nie latwo go polozyc,kolo 21 zasypia.dziewczyny juz wieza ze moje dziecko jest z tych nie spiacych:sorry:

Dzis bylismy znowu w zlobku,jeszcze w piatek na godzinke i za tydz w srode zaczyna:tak:w piatek pani powiedziala ze mam ggo zostawic,isc na miasto a jak cos to zadzwonia.
Poza tym od soboty wieczorem ogrzewania nie bylo,w salonie mamy na szczescie dodatkowy piecyk wiec nas uratowalo,nie zmarzlismy:sorry:dzis rano byl hydraulik i zrobil:tak:znowu w calym domu mam ciepelko:tak:cywilizacja wrocila:-D:-D:-D

aaa w piatek mamy urologa:baffled:dostalam list.

zapomnialam dodac ze przed samym wejsciem do zlobka Kondzio musial zrobic histerie bo chcial na rece a ja ze nie ma nozki to zucil sie na ziemie.to nic oczywiscie normalnie bym olala ale tam byla wielka psia kupa:angry:prosto w kupe,cala kurtka brudna.smierdzial ze szo.babka otworzyla mi drzwi a ja mowie ze jade do domu go przebrac.ona na to ze nie mozemy bo zarzz ma nastepna wizyte,boshhh myslalam ze go rozerwe:no:weszlismy,kurtka w kat,troszke spodnie byly brudne ale coz,umylismy rece i tyle:sorry:smrod w korytarzu byl ze szok od tej kurtki:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Witajcie

Witaj Gunia:-)

Panna migotka no u nas imprezka sie udala posiedzialysmy pogadalysmy wypilysmy 5 szampanow i po 2 piwa hehhe ja rano wstac nie moglam ze zmeczenia:-D ale jestem podbudowana psychicznie brakowalo mi tego teraz mamy wyjsc juz na jakas dyskoteke albo do knajpy:-)

Gunia- u mnie moj syn tez drzemek juz nie robi ja dostaje opiernicz od calego swiata o to(tesciowa) ale olewam wole zeby nie spal i wieczorem miec czas dla siebie niz siedziec z nim niewiadomo do ktorej:tak::tak: :sorry2::sorry2:

A ja dzis po pracy poszlam po dziecko do tesciowej a ten nie chce isc i mowi ze spi u babci oglada bajki i zebym przyszla jutro:-D:-D no to ja w nogi i do domu bo akurat mnnie lapia korzonki to sie wyspie i wygrzeje:tak::tak:

reklama
Do góry