Migotka: Twoja córeczka rzeczywiście chodzi późno spać, ale znam kilka takich przypadków, np.mojej sąsiadki syn chodzi spać o 24:00 i za żadne skarby nie może go przestawić.Co dziecko to inaczej....
Iwonka: Przyznam że mi nawet też to pasuje że Wiki nie ma drzemki, z tych samych względów co Tobie, mam wtedy wieczorem więcej czasu dla siebie, mogę pooglądać telewizor, bobyć sam na sam z mężem
,czy posiedzieć na internecie
.
Czemu wracamy do Pl? Jest kilka powodów.... np. po to aby Wiktoria miała kontakt z rodziną...babcie, dziadkowie, ciocie, Mi tutaj też bardzo brakuje rodziny.
Czuje się tu obco, mój angielski nie jest na tyle dobry, abym mogła swobodnie rozmawiać, irytuje mnie to że np.kiedy jestem z wiki na spacerze, ktoś do mnie zagada, a ja nie potrafie porozmawiać o wszystkim, mam jakąś blokadę.Czuję się z tym naprawdę źle, taka ograniczona, odosobniona.
Straciłam pracę, nie mam juz opiekunki, więc nic już mnie tu nie trzyma.....noo może jedynie mąż.... Bo wracam sama z córką, on jeszcze trochę dorobi i wróci.
Po trzecie praca w fabrykach, praca typowo fizyczna mi nie odpowiada, chciałabym coś bardziej ambitnego,a w Polsce robiłabym to co bym chciała, pracę mam zagwarantowaną.....wiadomo mam trochę obaw, tu jednak życie jest trochę lepsze,nie ma co się oszukiwać, stać nas na więcej, ale nie na dużo wiecej....
W Polsce mam rodzinę, która zawsze jest gotowa mi pomóc, a tu nie mam nikogo
Niestety w Polsce nie mam mieszkania...ale wszystko przyjdzie z czasem, na początku przez kilka miesiecy bede mieszkała u ojca, u niego też bede pracowała,a potem pomyślę o mieszkaniu, na wszystko przyjdzie czas. Mamy troche pieniedzy na lokacie ze ślubu, wiec myslę ze damy radę