reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Migotka - mogę wiedzieć ile dałaś za buciki.

Kupiłam Miku buty na jesień , ale zaocznie- nie mogłam z nim pojechać. Posługiwałam się metodą patyczkową. W domu okazało się, ze są dużo za duże. Kupiłam dwie pary ( nie ten sam model) a te drugie numer większe i wyglądają jakby je miał założyć dopiero w przedszkolu. Chyba je sprzedam na allegro.
Te które kupiłaś są super.:tak:

reklama
Szopku dzis weszlam na strone bartka i tam jest fajny sposob sprawdzenia czy bucik bedzie pasowal.Trzeba wydrukowac sobie z ich strony stope z wymiarami konretnego buta i przylozyc do tego stopke dziecka.
Bartek ma tez outlet Bartek Outlet Internetowy - wyprzedaż obuwia
Ania ma tyle butow, ze pewnie przez najblizsze 2 lata nic jej nie kupie. Z bartka nosi 21 a z innych firm nawet 23

Migocia fajne buciki.
Ja kupilam ze 2 miesiace temu takie,przewcenione byly.5.5 i prawie dobre.ja sie zalamie z jego noga.kupilam w Pl szmaciaki na rzepy zeby mial po domu w czym chodzic,rozmiar 24 i jak zdjelam to widac zaczerwienione czupki palcow.sparwdzam a tu male:szok::szok::szok:miesiac temu kupione:no:taki knypek a gire ma ze szok....
te co kupilam z Clarksa 5.5 juz zakladam.fajne sa zobaczcie same.brazowe ale wykonczenia maja nie czerwone tytlko zielone i maja swiatelka z boku jak chodzi to sie zapala pieta :-D:-D:-Dsame zobaczcie.mozna z kazdej strony:tak:
Top Class Fst-C B Pre-School Shoes-Clarks

IDE LEZEC,MALY SPI A JA BUSZUJE.slodkich snow kobiety

Wpadam na chwilke tylko bo musze jeszcze wyprasowac co nieco...:-(Jutro jedziemy na rehabilitację i do Mamy bo ma jutro wolne. To troszke posiedzimy u niej z siostra i dziewczynkami. Siostry córeczka nadal daje jej popalic dzisiaj nie spała wogóle od 7 do 17:szok:Tylko nosic i karmić:-(Siostra ma załamke bo chrzciny na głowie a nie ma kiedy nawet na zakupy wyskoczyć.

Ja mam taką rozmiarówkę na pudełku od butów superfit, kładziesz nogę dziecka i widać.Wychodzi jak na patyczku.On jakoś chyba kuli palce. Pojęcia nie mam.
Zresztą wybieram się do ortopedy z nim to mu zrobi generalny przegląd w tym zakresie. Jedna noga ucieka mu do środka- nie zawsze ale jednak. Na razie tylko pilnuje jak siada, żeby pod pupą nie trzymał nóg.

Dzień Dobry,

Nie wyspałam się dziś strasznie :no:, na dodatek machnęłam kołdrą nad ranem i wlanęłam w szklankę z wodą, która stała na szafce nocnej przy łóżku i woda wylała się na listwę przepięciową, całe szczęście nie było zwarcia i nic się nie stało, ale strachu się najadłam co nie miara :sorry:

mm, super są buciki Bartka, Amelcia też ma butów bardzo dużo, ale na teraz, na jesień będę musiała jej kupić, bo noga już urosła no i cieplejsze muszą być :tak:, teraz ma kilka par sandałków, adidasów i tenisówek, które nosi...dzięki za stronkę, pewnie skorzystamy :tak::-)

szopek, mojej siostry synek ten co ma 4 lata też tak miał z nóżką i ma do tej pory, bo ortopeda powiedział jej, że ma przyjść później, bo teraz różnie dziecko układa nogę :eek:, ale ten ortopeda to chyba jakiś nie ten tego, najlepiej jak się przejdziesz na ten "przegląd" (;-):-D:-D:-D) i sprawdzisz, lekarz lekarzowi nie równy, niestety :sorry:

Szopek, dałam za te bartki 149 zł. Jestem strasznie wściekła na te szalone ceny, ale Iga dostaje tylko po jednej parze butów na sezon, więc już postanowiłam się poświęcić i kupić te, szczególnie że dobrze jej się chodziło w bartkowych sandałkach. W sklepie podałam długość stopy, pani sprawdziła na specjalnej miarce i wyszło między 20 a 21. Potem jeszcze sprawdziła, czy podbicie ma miejsce i wyszło, że są ok.

szopek, mojej siostry synek ten co ma 4 lata też tak miał z nóżką i ma do tej pory, bo ortopeda powiedział jej, że ma przyjść później, bo teraz różnie dziecko układa nogę :eek:, ale ten ortopeda to chyba jakiś nie ten tego, najlepiej jak się przejdziesz na ten "przegląd" (;-):-D:-D:-D) i sprawdzisz, lekarz lekarzowi nie równy, niestety :sorry:

witam i ja...marnotrawna...

Dotkass, ten lekarz chyba na pewno nie tego...nam przy oststanim usg bioderek ortopeda kazał przyjść ok 1,5 roku, jak mati będzie dobrze chodził, ze sparwdzić jak stawia nóżki przy chodzenia i jak siada i w ogóle...no i wczoraj urwałam sie pracy, pojechałam zarejestrwoać dziecko, a tu termin najbliższy 8 października :szok::szok::szok:

zbliża się jesień i zima i znowu kolejna partia zakupów przed nami :tak: nas zakup butków chyba ominie, bo koleżanka podrzuciła prawie nowiutkie bartki, podobne do tych ale zakup kurtki przed nami...Mati wyrósł ze wszystkiego, co miał (dzisiaj rano wyniosłam do piwnicy kolejne pełne pudełko ciuszków), nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego, że tyle tego sie nazbierało....
obiecałąm sobie, ze tym razem bardziej się rozpiszę, ale prawca wzywa :wściekła/y: więc do zoboczenia mam nadzieję później...

witam i ja...marnotrawna...

Dotkass, ten lekarz chyba na pewno nie tego...nam przy oststanim usg bioderek ortopeda kazał przyjść ok 1,5 roku, jak mati będzie dobrze chodził, ze sparwdzić jak stawia nóżki przy chodzenia i jak siada i w ogóle...no i wczoraj urwałam sie pracy, pojechałam zarejestrwoać dziecko, a tu termin najbliższy 8 października :szok::szok::szok:

zbliża się jesień i zima i znowu kolejna partia zakupów przed nami :tak: nas zakup butków chyba ominie, bo koleżanka podrzuciła prawie nowiutkie bartki, podobne do tych ale zakup kurtki przed nami...Mati wyrósł ze wszystkiego, co miał (dzisiaj rano wyniosłam do piwnicy kolejne pełne pudełko ciuszków), nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego, że tyle tego sie nazbierało....
obiecałąm sobie, ze tym razem bardziej się rozpiszę, ale prawca wzywa :wściekła/y: więc do zoboczenia mam nadzieję później...

ja do państwowego nie chodzę bo terminy są na kilka miesięcy na przód. Chodzę do prywaciarza;-) za 50 zł i nie stoję w kolejce jak za komuny. Stare babki mi się nie wytrząsają, noworodki nie beczą. Pan doktor nie odwala pańszczyny. Polskie realia.
U nas w przychodni jest jak na jakiś bazarze tylko bab z kurczakami i nioskami brakuje.Pewnie jakby ktoś z koniem wszedł to nikt by nie uznał to za dziwne.
Co tydzień nie chodzę, raz na pół roku czy rok mogę wydać 50 zł i stracić 15 minut zamiast połowy dnia.

Kurtki jesienne i zimowe już mam . Kupowałam wcześniej żeby nie szukać potem gorączkowo tego co mnie interesuje. Muszę tylko kupić bezrękawnik i spodni jakiś. Znowu zaczyna spać w pajacach wiec muszę jakieś kupić, pewnie early days.Piżamek nie lubię. Miku zdejmuje spodnie podczas usypiania, poza tym musi mieć stópki zakryte bo się rozkopuje i ma potem zimne jak lody.

Ostatnia edycja:
reklama
Kurtki jesienne i zimowe już mam . Kupowałam wcześniej żeby nie szukać potem gorączkowo tego co mnie interesuje. Muszę tylko kupić bezrękawnik i spodni jakiś. Znowu zaczyna spać w pajacach wiec muszę jakieś kupić, pewnie early days.Piżamek nie lubię. Miku zdejmuje spodnie podczas usypiania, poza tym musi mieć stópki zakryte bo się rozkopuje i ma potem zimne jak lody.

Mateusz też spi w pajacach - nie lubi przykrywania więc mamy pajace welurowe i polarowe z antypoślizgami na stopkach...ja tez byłabym już szczęśliwą właścicielką kurtki dla mojego dziecka, bo w poprzedni weekend wybrałam sie z mamą na małe zakupy, ale jakoś pomyślałam, ze to może jescze za wcześnie na kupowanie kurtki :sorry::sorry::sorry: ale teraz wiem, ze to był błąd...

Do góry