reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam

To ja tak tylko ogólnie napiszę, że jesli chodzi o jesień to ubranka w sumie już skompletowałam, ale pewnie cos tam jeszcze dokupie. W sumie to córcia sporo ciuszków dostała ale większośc to tak dopiero na 2 latka. Co jedynie wybrałam kilka m.in. dwie kurteczki i bezrękawnik. Co jedynie jakieś bytki musze kupic, bo narazie córcia ma tylko adidaski a coś cieplejszego później też się przyda.

reklama
Witam
Ja kurtke juz kupilam wiosna:-D:-D ale byla za pol ceny,od razu z czapka.oby nie bbyla za duza bo Kondzik jest malutki:-)tu zimy nie ma tak ostrej ale za to wietrznie:baffled:mam troche tez sweterkow i spodni:tak:bezrekawniek tez ale on jest na teraz,jakis mniejszy a byl w zestawie z koszula:tak:fajny komplet:tak:
oki uciekam bo u na so dziwo ma byc cieplutko,23 C i slonko juz takie cielpe:tak:idziemy zaraz na spcerek a potem do play group:-)

kwiateczek - Ja problemu z czapką na zimę nie powinnam mieć, bo córcia dostała czała torbę w różnych rozmiarach.

Może któraś chce, tak całkiem za darmo jakąs ciepłą czapeczkę.??

szopek to i tak mało płacisz za prywatnego lekarza :tak:, ja też nie chodzę państwowo, chyba bym rozszarpała wszystkie stare baby w poczekalni, w recepcji i na dodatek musiałabym leczyć się psychiatrycznie, samo umówienie się do lekarza to dla mnie stres, po pierwsze problem z dodzwonieniem się, po drugie kolejki, po trzecie terminy odległe :tak:. My za wizytę płacimy 140 zł (już płacimy, bo opiekę w Enel- Med miałam darmową tylko do momentu jak Ami ukończyła rok, teraz firma mi już nie płaci za pakiet :crazy:). Ostatnio byłyśmy u ortopedy jak Ami już chodziła i wszystko było ok, następna wizyta jak Ami skończy 3 lata, albo jak będzie mnie coś niepokoiło, ale jak pisałam lekarz lekarzowi nie równy, ten u którego byłam wcześniej, kazał mi trzymać dziecko, by nie chodziło, bo jak twierdził za wcześnie- zupełnie jakbym zmuszała dziecko do chodzenia :crazy:

Dotkass to rzeczywiscie duzo placisz ale specjalisci sie cenia:baffled:tak juz jest.

My wrocilismy z play group i moje pierwsze wrazenie nie bardzo:baffled:niby fajnie ale dzis dzieci pomieszane wiekowo.Do tego bylismy az pol gdz bo po 20 min Kondzio wsiadl na takiego konika plastikowego(bujak)i za bardzo sie schylil i rozcial warge dolna::-(krew mu bardzo leciala:eek:przyszla jedna babka i tylko zapytala czy wszystko w porzadku jakby nie widziala ze dziecko placze.zadnej chusteczki nie daly tylko sie gapily:wściekła/y:ja mialam tylko te pampersa mokre i probowalam mu przytrzymac ale musialo go szczypac bo darl sie strasznie:eek:druga dala mojej kolezance do wypelnenia papierek wypadkowy:wściekła/y::wściekła/y:zamiast wyciagnac apteczke i cos dac do dezynfekcji:crazy:pewnie takowej nie mieli:no:pozniej podeszla bo kropelka krwi spadla na wykladzine i poprosila mnie czy moge dac jej jedna chusteczke bo na wykladzinie jest krew:wściekła/y:a ja/......cala we krwi,jeszcze mnie gryz w ramie,musialo go bolec:-(wygladalam jak jakiejs wojny wrocila:sorry:wiem ze wypadki sie zdarzaja i beda ale 0 pomocy bylo:crazy:glu[piej chusteczki zeby nie mieli to szok.w czwartek maja byc dzieci tylko w kondzia wieku wiec zobaczymy.o ile pojdzie.wystraszyl sie biedny bo sie wybudza z placzem.nocka z glowy a ja do pracy.wroce ok polnocy i pewnie po spaniu bedzie:no:kiedys jak juz pisalam pociagnal na siebie bramke metalowa,mial takiego kkrawiaka i tak nie plakal:eek:na koniec chwile sie uspokoil to jakis ok 3letni dzieciak podszedl i go uderzyl w buzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i znowu placz,musialam wyjsc:no:musze go c hyba nauczyc zeby zaczal oddawac bo niektore matki zadnej reakcji na takie zachowanie nie maja,a niech odda zobaczymy co wtedy:evil::evil:
oki lece konczyc obiad:sorry:poki spi

kwiateczek, biedny Kondzio :-(, a to miejsce to jakaś rzeźnia, jak tak można, chyba ktoś prowadzący to powinien mieć przeszkolenie i zamiłowanie w stosunku co do dzieci, a jeżeli chodzi o środki pierwszej pomocy, jak plaster, bandaż, woda utleniona czy głupia chusteczka...takie coś powinny mieć :wściekła/y: i jeszcze miały czelność prosić o chusteczkę, bo "biedny" dywan się krwią zachlapał (qwa, żeby dywan był ważniejszy od dziecka:wściekła/y:), cóż za brak współczucia, jakieś obojętne i zimne jak lód te baby :wściekła/y:, ja już nigdy bym tam nie poszła :no:

kwiateczek podzielam zdanie Dotkass też bym tam nie poszła.:no:
A u mnie kurtki kupione jesienne i zimowe , kombinezon dla Rity mam jeszcze muszę kupić dla Fila. Buty jesienne są, na zimowe jeszcze czas.
Ja byłam dzis w Gdańsku na uczelni, muszę dokończyć 2 semestry magisterki, i oczywiście nic nie załatwiła bo pani dziekan jeszcze na urlopie, no ale podanie złozyłam zobaczymy :sorry: mam nadzieje ze sie uda. Jestem wykończona, idę spać, dobranoc.:eek:

kwiateczek podzielam zdanie Dotkass też bym tam nie poszła.:no:
A u mnie kurtki kupione jesienne i zimowe , kombinezon dla Rity mam jeszcze muszę kupić dla Fila.
A ja podzielam zdanie Madzi która podziela zdanie Dotkass. Poszłabym jeszcze raz na tą grupę równolatków a jak znowu chlew i mordobicie to tyle by mnie widzieli. Szkoda , bo w psia pogodę miałby sie Kondzio gdzie wyszaleć.

Kurcze - nie przyszło mi do głowy, ze Miku może potrzebować kombinezonu.:dry:W jednoczęściowy go nie wsadzę, nie ma bata. Dwuczęściowy trzeba będzie zakupić. Mam zwykłe kurtki.

Witam! Tak mnie boli kręgosłup że nie wiem. Cos mi strzeliło jak byłam z Zuzia w szpitalu i ja dźwignęłam ale dzisiaj ból nie do opisania:no::no::no:Normalnie jak oddycham to w klatce czuje ból jakbym zawał miała dostac:szok:
Idę sie myc i połozyć bo nie moge wysiedzieć:no:Myślałam że A. mnie troche wymasuje ale nie bo jest zmęczony:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:I obrazony bo pojechałm ze szwagrem do księdza załatwić chrzciny i nam zajęło aż 40 min:eek::eek:
Dobranoc

reklama
Witam słonecznie,

Ostatnio nie mogę się wyspać, u nas też chyba zęby wychodzą, bo Amelcia strasznie płacze, zaczyna koło północy i nie ma siły, by spała dalej sama, czepia się mnie tak mocno, że nie da rady się jej "strząchnąć" ;-), więc biorę do nas, co równa się tym, że i my nie wysypiamy się od kilku nocy :no:

Madzia, powodzenia z magisterką, oby podanie było rozpatrzone pozytywnie :tak::-)

szopek, my też musimy kupić kombinezon, ale tak myślę, że do zimy jest jeszcze trochę czasu, nie wiem czy teraz jak kupię na zimę nie będzie za mały, z drugiej zaś strony patrząc kupując teraz napewno zapłacę mniej :sorry:. Mama mówiła, że w sklepie Tchibo widziała fajny zestaw, trzyczęściowy, szukałam na stronie, ale go chyba jeszcze nie ma, mówiła, że osobno jest kurtka (tak właśnie chcę), spodnie na szelkach i drugie spodnie nakładane na te na szelkach w razie mocno pluchowatego dnia :tak:, cena około 120 zł

mamita, biedna Ty :-(, współczuję bólu kręgosłupa, mam nadzieję, że przez noc Ci przejdzie :tak:

Uciekam na śniadanko i kawkę

Miłego dnia :-)

Do góry