reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

hej dziewczyny

dostane staz u nas w przychodni na fizjoterapi od stycznia w sumie ciesze sie bo bede miala jakas kaske... chociaz na szkole:tak::tak::tak: a i doswiadczenie bedzie...

moj MAZ nareszcie DOSTAL PRACE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2300ZL NA REKE zajefajnie... a za tydzien mezus wyjezdza do Wa-wy mielismy jechac z nim ale jedzie z nim kolega i nie bedziemy mieli wszyscy gdzie mieszkac bo zatrzymuja sie w mieszkaniu brata a tam kawalerka :baffled::baffled::baffled:

Widzisz Kamilko, wystarczyły dwa dni i jak się wszystko fajowo ułożyło:tak: szkoda tylko twoich nerwów, które teściowa Ci zruszyła...a mężulowi się pofarciło, spora kasa jak na pierwszą pracę :szok::szok::szok:

reklama
nio duzo az niedowierzam wczoraj z radosci sie troche napilam i mna zakracilo... kupilam adasiowi wczoraj hustawke... podoba mu sie .. jeszcze chce skoczka z Fiesher Price...

Ha-NN-aH chyba każdej z nas poddałaś fajowy pomysł, tzn taki pomysł to ja już miałam, ale w tym jednym pokoju to nie mam sposobności, ale już od listopada w większym mieszkanku zrobię pokoik Amelce, Dzięki za stronkę :tak::-)

Kamilko to super, że się układa- gratulacje dla męża :tak:

HaNNach przeslicznie ci to wyszlo!!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak::-):-):-)
Kathy to sie w koncu chyba wyspalas....;- )

No można tak powiedzieć jedna pobudka to niewele w porównaniu z 3-4 !:eek:
Trochę odpoczęłam bo po takich nocach rano człowiek czuje jakby mu kto piasku do oczu nasypał szok :szok:

Moja Vanesska dzis tez plakala w przedszkolu:dry:,zaczela 10 minut przed moim przyjsciem i bylo"gdzie jest moja mama,,,ja chce do mamy!" a na dodatek jak pani im wlaczyla muzyke jakas to ona jej kazala wylaczyc bo za glosno .....:szok::-D

Dobra jest!Co chce to powie hehe:-D:-D:-D

Wkurzaja juz mnie te marchewki,wszystko pomaranczowe od tych zupek.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Juz sie zaczyna walka z plamami na pieluszkach tetrowych ,ubraniu dziecka i moim....:eek:.

Żebyś wiedziała ja raz jak dawałam jabłko śliniaka dobrać nie mogę:szok::no::wściekła/y:
A proszkiem dla dzieci nie puści!!!!!!!!!!!dziadostwo!!

dostane staz u nas w przychodni na fizjoterapi od stycznia w sumie ciesze sie bo bede miala jakas kaske... chociaz na szkole:tak::tak::tak: a i doswiadczenie bedzie...

moj MAZ nareszcie DOSTAL PRACE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2300ZL NA REKE zajefajnie... a za tydzien mezus wyjezdza do Wa-wy mielismy jechac z nim ale jedzie z nim kolega i nie bedziemy mieli wszyscy gdzie mieszkac bo zatrzymuja sie w mieszkaniu brata a tam kawalerka :baffled::baffled::baffled:

No Kamilko widzisz jak teściowa na was wywarła wpływ hihi ,No i fajnie ,że wam się układać zaczęło gratulacje :-)
Nelcia śpi-obowiązkowo przed snem kolka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:była!Odwiedziła nas moja mama i nam się troszke kąpanie przesunęło o pół godzinki i oczywiscie było marudzenie:angry::angry::angry:
Kurcze nie mogę skończyc "jezyka niemowląt"zawsze cos mi wyskoczy i mam czas wieczorem na lekture;-)A wydrukowac nie mogę bo mi drukarka padła i musze z kompa czytać :-:)-:)-(co jest dla mnie nie wygodne bardzo bo tak to bym nawet w kibelku poczytała a tu nici z laptopem przeca nie pójdę :-D

Kathy a masz to na kolki czy nie? Jak cos to ci moge wyslac opakowanie na probe....:-)
HaNNah super te szablony,ja tez bym sobie zrobila w pokoju ale nie wiem czy bedzie mi psaowac...mam kominek ,duzo pierdolek z mosiadzu......A ta fotka pierwsza co wstawilas jest bomba,ten braz z tym rozem super wyglada :-)

Olu trzymam kciuki, zeby wszystko sie ulozylo. kazda z nas miewa lepsze i gorsze dni, faceci tez "maja okres" a poza tym faktem jest, ze przynosza do domu problemy z pracy tyle, ze o nich nie mowia i wyzywaja sie na najblizszych. na pewno kocha Ciebie i wasze dzieci. a jesli potrzebujesz zapewnienia, ze jestes dzielna, to JESTES WIELKA, bo z dwojka dzieci radzic sobie samej i pracowac to wielki wyczyn. mozna wiedziec co robisz? ja probuje w domu od kilku dni tlumaczyc (jestem romanistka) ale moge to robic tylkoe wieczorami i gdyby to nie bylo dla meza do firmy tylko dla klienta, to juz by mi podziekowal, ze tak dlugo to robie. nie wiem wlasnie jak mozna to pogodzic przy malym dziecku, a przy dwojce!!:szok:

A tak przy okazji, właśnie ściągam mleko, żeby było, jak pójdę w sobotę do szkoły na 9 godzin. Mleko można przechowywać w lodówce 24 h, ale czy można przed upływem tego czasu je zamorozić? Bo ja cały dzień muszę zbierać i wkładam do lodówki, to co udało się ściągnąć, a jak już będzie więcej, to zamrożę. Czy tak można?

ja w sobote ide na slub i wesele. proponuje codziennie (najlepiej rano, po nocy ja mam duzo w obu piersiach) sciagac np50ml, co by dziecku nie zabraklo jak zachce zjesc za godzine i zamrazam. mam juz chyba 6 sloiczkow (po Gerberku :-)). bo tak na raz to moze byc problem i tylko bedziesz sie denerwowac czy wystarczy i czy dziecku nie zabraknie. masz jeszcze 3 dni.

Mam problem skórny u Julka. nie ma zadnej wysypki na buzi ani nigdzie ale za to okropnie czerwone, czasem wrecz ropne za uchem i pod kolanem-czy to moze byc uczulenie? zaczelo sie latem, myslalam, ze odparzenie, bo tak wygladalo, ale pielegnuje baardzo dokladnie 2xdziennie i nie schodzi a upaly minely. a moze jakis grzyb czy co? w czw ide do lekarz to spytam, ale moze tez wasze mialy cos takiego? a dzis jak aniol lezal w gondoli i nawet sam z siebie w niej zasnal na 2,5h!jak nigdy!az zmarzlam i w koncu wsiadlam do samochodu, bo nie moglam juz wytrzymac w parku (on byl cieplo ubrany i pod kocem a ja nie)

Cześć dziewczyny!

Właśnie kombinuję folię na szablon malarski, bez sensu żebym kupowała gotowy szablon jak one takie drogie.

a jaka folie? jak planujesz to potem robic na scianie? juz wiem, ze wycielas kwiaty i lodygi, tylko co dalej? najpierw sie maluje jedna warstwe na scianie jako spod a potem druga ale juz z szablonem, zeby spod spodu wyszedl wzor? czy inaczej?

reklama
a jaka folie? jak planujesz to potem robic na scianie? juz wiem, ze wycielas kwiaty i lodygi, tylko co dalej? najpierw sie maluje jedna warstwe na scianie jako spod a potem druga ale juz z szablonem, zeby spod spodu wyszedl wzor? czy inaczej?
Tak najpierw malujesz kolor podstawowy np ciemniejszy (cała ściana), potem wzór z szablonu kolorem jaśniejszym, lub na odwrót.
Jak kupowłam gotowy szablon, był on wykonany z grubej matowej folii, teraz jak sama robiłam szablon to z brystolu, bo jest to dosyć trwały materiał i pod wpływem farby nie rozwali się (nie zmięknie). Przyklejasz go taśmą malarską do ściany i wypełniasz wzór szablonu gąbeczką nasączoną farbą, czekasz aż wyschnie i ściągasz, ale z doświadczenia wiem że wzór trzeba pokryć conajmniej 2 warstwami farby.

Do góry