reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

dzień dobry u nas na szczęście póki co pogoda w porządku :tak:miałyśmy iść na spacer ale Majkę usnęło jak nigdy:confused: no cóż pójdziemy troszkę później
Iwonko gratulacje takiej liczy postów Ty to już prawdziwa weteranka jesteś :-):-)
Miłego dnia kobietki:tak::tak:

reklama
Właśnie wróciłam z mini-zakupów, a moi chłopcy na spacerze z nianią. Wczoraj Miki straszliwie płakał gdy niania próbowała z nimi wyjść i w końcu zabrałam go do domu, gdzie possał cyca przez jakieś 15 sekund, pogaworzył z mamusią, poprzytulał się i zasnął na "całe" pół godziny.... a dziś już był spokojny i zasnął w wózku.
Natomiast Maks ma dziś dzień niezbyt udany, od rana odpowiedź na wszystko to "nie" i nieładnie mówi do niani, popycha ją, itd. Może to przez pogodę, sama nie wiem...

Aniusia ja też pracuje w dużej firmie, ale tak jak Ha-NN-aH napisała przysługują dwa dni na opiekę nad dzieckiem zdrowym, na dodatek do podziału z ojcem dziecka, chyba, że on nie korzysta, wtedy możesz wykorzystać Ty, ale mąż powinien "zrzec" się tego dnia- ja piszę jak jest wg prawa pracy...a Ty widocznie masz szczęście, bo najwyraźniej sami w firmie zadecydowali, by dawać takie dodatkowe dni, chyba,żę tak jak któraś z dziewczyn pisała, nie wykorzystałaś dnia wolnego na okoliczność ślubu- a jest ich właśnie dwa :tak::-)

Witam!! przepraszam was ze jak tak wyskakuje z innym tematem, ale nie macie czasem jakiejs dobrej stronki o szczepieniach?? Poniewaz moja coreczka nie byla jeszcze szczepiona na 3 dawke tych pierwszych szczepien i raz pani w osrodku powiedziala mi ze mi jej juz nie zaszczepia bo jest za pozno a za drugim razem kazala przyjsc na to szczepienie za 3 tygodnie i ja juz sama nie wiem co myslec

O teraz dopiero ide spac bo musialam nabic jeszcze jednego posta i mi licznik pokaze 9000:szok::szok::szok: slodkich snow!
24.gif

OOOOO Iwonka weteranka w sprawie postów!!!W życiu cię nie dogonie:no:

Dzień dobry moje drogie Majóweczki.

U nas dziś dziwna pogoda, raz świeci słońce raz deszcz leje. A u mnie dużo pracy i jeszcze chciałabym się wyrwać na godzinkę pozałatwiać sprawy bez dzieci - w ramach "odpoczynku" hahaha czyli pojechać do sklepu i apteki.

U mnie to samo od rana niby juz lepiej a za chwilę znów ciemne chmury i leje ...
A jak zawieje szok az łzy wyciaska -taki wiatr:dry:

Ja dzis z dwójka dzieci w domu i nie wiem kiedy mi czas zleciał od rana juz po południe mamy:baffled::shocked2:Mały dzis prosił i wyprosił aby zostać w domu -no i dobrze bo bym musiaął w deszcz iśc w jedna i druga stronę ,bo rano padało i teraz pada:wściekła/y:Nie wiadomo po co?Tak ładnie było a rteraz tylko chorubska przez taka zwariowana pogodę :szok:
Byłam z małą u lekarza bo od jakiegoś czasu ma takie płaskie plamki szorstkie na dupci a terz pojawiło się wiecej i dotego krostki z pęczerzykami w podbrzuszu nawet i poleciałam aby mi powiedziała co to :confused:No i niby od pieluszek abym zieniła .Wprowadziłam jej teraz 4 z pampersa a przedtem miała 3 i od urodzenia z tej firmy mamy tyle,że 4 mają jakiś pasek z "czymś tam" Może to to ją tak uczuliły ale ta wysypka pojawiła się już jak stosowałam 3 zgłupieć idzie .Powiedziała ,że pieluszkowe zapalenie to nie jest :no::no::no:a może wasze miały coś takiego ???
Poleciła clotrimazol na cipeczkę a na dupcię sudocrem:blink:
Nelka dziś wstała raz o 2 na cyca a potem już o 6:45 razem z budzikiem ale na okoliczność zostania w domciu wszyscy razem spaliśmy jeszcze do 9 00:szok:

Marlene, a mój Miki będzie miał 3. dawkę szczepionki skojarzonej 14 października, może tej pani w Twojej przychodni coś się pomyliło z jego wiekiem? :confused:

Nie wiem dziewczyny może ogólnie w powietrzu cos lata bo u nas też ciezkie dni :no: W Zuzke jakby cos wstąpiło i daje popalic od wczoraj No i mnie tez tak nosi że czasem nie wiem jak to pokonac Dziś zrobiłam awanture P bo sobie babka wczesniej prace skończyła i poprzestawiała daty a my trzeci raz targamy dziecko po poduszke idalej nic z tego nie wynika Wiec dostał ze w takim tempie to sie na wiosne wprowadzimy Jedno z drugim nie związane No ale cóz on miał dzis jakies dobre nerwy uśpił mała i już jest pokój ;-)I mi sie nawet humor poprawił

Kathy my też mielismy przykurcz ćwiczyć jakąs metoda Voyty kazalli w domu to było wciskanie palców w jej żebra o zgrozo wiec tak sobie nam to szło A to co miało byc gorsze mielismy w szpitalu przez 2 tygodnie masaż czyli takie odwracanie szyji Moim zdaniem prawie jej to mineło

My dostalismy Hippa

Musze kończyć bo mała wstała i nie daje mi pisać Idziemy na polko póki jeszcze pogoda:-)

Ale się nadziobałam, aż mi się porobiły odciski.:sorry2:
Zrobiłam w końcu szablon, będzie taki.
Kosztowało mnie to 7 zł, a na allegro kosztuje 67 zł.
kwiat20z20kolekcji204hq6.gif

Mała dzisiaj marudna, ale to chyba przez pogodę, która płata figle, raz słońce raz deszcz.

reklama
Ale się nadziobałam, aż mi się porobiły odciski.:sorry2:
Zrobiłam w końcu szablon, będzie taki.
Kosztowało mnie to 7 zł, a na allegro kosztuje 67 zł.
kwiat20z20kolekcji204hq6.gif

Mała dzisiaj marudna, ale to chyba przez pogodę, która płata figle, raz słońce raz deszcz.

Ale śliczny a jak go sama robiłaś ?Mi też się takie cuda podobają i bede chcaiła mieć w nowy mieszkanku:-)Ale własnie te szablony drogie,.....

pogoda całkiem do d... sie zrobiła leje ciemno ja od pół godz.światła pale w domu:szok:
zimno i ciemno....
ja też juz z miesiąc temu z hippa dostałam ale inny obiadek młóda marchew z ziemniakami :-pale nie podaje jeszcze .Ona nie umie przełykać ksztusi się i wszystko bede robiła wg starego schematu:tak:
Dziecko od tego nie umrze a cyc jej smakuje i nie zamieniła by widzę....:-D:-D:-Dna nic innego:no:
Kurde no mamy prawdziwą jesień :szok:muszę zajrzeć co tam na zamkniętym pa

Do góry