reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

dziewczyny- nie wiem czy wy juz bylyscie jak w zeszlym tygodniu tzn we wtorek moj dzidzius pomieszal mi plany... do wtorku miala byc dziewczynka i poszlam we wtorek i jest jak byk chlopak...:tak::tak::tak: powiem wam ze ja doznalam szoku maz sie cieszyl a tesciowa plakala a tesc sie z radosci opil.... wiec roznie moze byc lepiej sie nie nastawiac i tez dowiedziec teraz niz przy poroddzie

reklama
no kurczę to niezły przypadek miałaś....oby mojej małej nic nie wyrosło...mój lekarz ma najnowsze usg i myślę że się nie myli...no ale wiadomo oby było zdrowe..

U mnie tak jak pisałam, dwa razy na usg nie było nic wiszącego, więc mam nadzieje, że i tym razem nie będzie. A co do usg też ma świetne, więc...zobaczymy :-).

Mój mężus i ja obije chcieliśmy dziewczynkę i cała rodzinka, bo jak narazie to jest dwóletni synek mojej ciotecznej siostry, teraz będzie miała drugiego, a na nas wypadałoby, żeby dziewczynka :-D. No okaże się jak sprawdzaja się przeczucia matki i ojca :-)

Witajcie weekendowo :) i witam nowa majóweczkę
my wczoraj byliśmy w Teatrze na sztuce "Piaf" rewelacja;-)
a dziś zrobiliśmy ostatnie zakupy dla małej, tym razem kosmetyki :tak: wszystko kupiłam z serii Nivea, zostały nam jeszcze do kupienia pampersy i bedzie gicio ;-)
a dla zainteresowanych zakupem proszkiem do prania "Dzidziuś" jest dostępny w Selgrosie cena 9,94zł brutto za 1,5kg

A ja wkoncu niegdzie nie bylam,bo moje dziecko sie meczylo bo mialo zaparcie......biedna jak mi jej bylo szkoda!!! Ona nawet nie mogla usiasc na tylku,i dopiero wieczorem wyslalam meza do apteki i przyniosl syrop ktory oczywiscie na sile musielismy podac ale pomogl i po 30 minutach byla ulga i dziecko odzylo i my tez.Super srodek .
Ja jeszcze nie ma nic naszykowanego do szpitala,nawet torby nie mam

:-)witam majóweczki kilka dni mnie nie bylo i mam tyle zaległości w czytaniu że szok :no:;-)
dziś juz jestem spokojna bo ostatnio stresowałam sie zbyt wysokim cukrem ale już wszystko ok Miałam robiona glukoze 50/1h i wynik strasznie wysoki ale przyznałam sie że podjadam dużo słodkiego czasem cola której nie moge sie oprzec :tak:wiec lekaż kazał mi sie kilka dni oczyścic wiec solidnie pościłam od słodkiego ,i dziś robiłam glukoze 75/2h i jest dobrze a nawet super :-)jestem szczesliwa bo jakby ten wynik wyszedł wysoki to by mnie dziś polozyli na patologii ale na szczescie ,jestem w domu :-)

A możesz napisac jaki miłas na czczo poziom glukozy i po godzinie??bo ja właśnie ostatnio robilam i nawet nie wiem czy mam w normie??a miałaś 50g??

Pozdrawiam serdecznie:-):-):-)

Uuuuu, widzę, że niedziela leniwa, nikogo nie ma na naszym wąteczku. Ja wpadlam tylko na chwilkę poczytać, co napisałyście. Pogoda do bani, leje deszcz, niskie ciśnienie.
Kurcze, już się pakujecie do szpitala, ja to jestem jeszcze w lesie, chociaż kilka rzeczy mam. Ale nie mam też torby:-).
Lecę poleżakować. Duzo wirtualnego słonka życzę.;-)

Witam się jako pierwsza w niedzielny poranek:)

Witam serdecznie nową majóweczkę. Moją rówieśnicę :) Dobrze że się przyłączyłaś. Dziewczyny są niesamowite. Można się dużo od nich dowiedzieć :)

U nas w nocy szalał wiatr. Spać nie mogłam bo ja to ogólnie mam lekki sen. Dzisiaj z jednej piersi zaczęła mi siara lecieć. I to nawet dużo bo koszulę miałam mokrą. Za to druga jest jakby nieczynna. Chyba trzeba będzie zacząć spać w staniku i wkładki laktacyjne zakładać.

Co do torby do szpitala to ja jeszcze nie mam nic. Ale w tym tyg zamówię sobie na allegro koszulki, staniki do karmienia, majteczki jednorazowe itp. Dla dzidzi będę musiała poprosić mamę za jakiś miesiąc żeby w sklepie kupiła ciuszki. Jakoś nie mogę się przekonać do ciuszków z allegro. Szczególnie że mój małżonek jest anty...

Dzisiaj na szczęście świeci słoneczko. Szkoda że nie mogę pójśc na spacerek. Życzę Wam słonecznej i bezwietrznej niedzieli:)

Dziubek mi tez ostatnio zrobil sie nawał tej siary tzn juz od jakis 3 tygodni cos tam w dzien wyleciało ale teraz od 3 dni to w nocy tak mam mokra koszule ze szok wiem ze to normalne tylko smiac mi sie chce bo przeciez jak juz zwierzeta dostaja pokarmu to wszyscy panikuja ze beda juz rodzic no itak jest ;-)
A ja sie na razie nie wybieram:happy2:

Wsoczyłam na chwile bo moj malzonek tak sie rozchorował wymiotuje głowa kaszle itd tzn tragicznie nie wygląda ale jak to facet panikuje ze umiera i trzeba nad nim skakac mam nadzieje ze mu to niedlugo przejdzie bo ciezko bedzie:no: i ze to nic powaznego

reklama
A i nie wiem czy dzis czasem nas tesciowie nie nawiedza smieje sie ze mamusia przyjedzie do synusia bo taki chory a on na to ze pogotowie by wolal

U nas wialo w nocy okropnie i tak sie balam ale podobno najgorsze 2 godziny przespalam co do mnie w ogole nie podobne zawsze czuwam chyba tak dzidzi zadzialalo to dobrze nie stresowalismy sie:happy2:

Do góry