reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

dziewczyny ja zamierzam do konca grudnia pracowac a pzniej na l4 a Wy?
a jak Wasza waga,bo moja mnie przeraza,mam +5kg,a w pierwszej ciazy przytylam 24kg,pewnie szykuje sie powtorka lub bicie rekordu

reklama
Madamagda to nie dobrze oby to sie nie powtorzylo...
Kacha ja nie pracuje a przytylam tak gdzies 2-3 kilo:
Minka to juz masz z glowy jedno.A czemu powiedzialas najpierw zonie szefa?

powiedziałam ogólnie na forum bo my pracujemy od lat wspólnie 10 osób na 1 dużej hali podzielonej na stanowiska ;-) sama rodzinka przyjaciele i znajomi, wszyscy sobei mowią po imieniu nie ma podziału na szef prezes itp, nasz oddział to centrala dużej firmy ;-) weszlam do buiura i oznajmiłam wszystkim, nie wiedziałam że prezesów nie ma :baffled: -bylam tak przejęta że tego nie zauważyłam :-p a jak przyszli to juz im też powiedziałam ;-)

Witam !! Dzis bylam na usg , tak sie martwilam i nie potrzebnie :-) Wszystko z dzidziusiem wporzadku :-) tak sie ciesze. Nawet zrobili mi w koncu jakies badania teraz czekam na wyniki. Sluchajcie mam do was pytanie, poniewaz lekarz zaproponowal mi badanie w 16 tygodniu ciazy dotyczy ono sprawdzenia czy dziecko nie ma zespolu downa, troszke sie go obawiam bo wyglada ono nastepujaco: wbijaja przez brzuch igle i pobieraja cos ze srodka.... zastanawiam sie co robic.. zdecydowac sie?? Jak myslicie? czy wy wybieracie sie na cos takiego?

Marlene nie ja tego nie robie badanie.Nie umiem opisac fachowo tego ale ja bede miec w 16 tygodniu wlasnie pobierana krew normlnie jak na m,orfologie i wedlug tego tez bedzie sprawdzone czy dziecko nie ma zespolu downa bo jesli ma to w krwi matki zachodza jakies zmiany czy cos.Powyzej dalam link na temat tego badania nie inwazyjnego bo te o ktorym ty pioszesz nazywa sie chyba inwazyjne i jest glownie polecane po 35 rokirm zycia chyba polecane lub gdy w rodzinier byly przypadki downa.Jeszcze slyszalam ze byly przypadki poronirn po tym badaniu ale nie wiem czy to prawda i czy na poewno o te badanie chodzi....Dobrze ze z dzidzia jest wszystko ok!

Iwonko, dzięki za te dodatkowe informacje, ja przy okazji trż sie czegoś dowiedziałam, i nie odważę się na to badanie:no: jeżeli istnieje opcja że można uzyskać część informacji poprzez morfologie w późniejszym okresie to zdecydowanie wolę na to poczekać

reklama
Polka ja pisalam kilka postow wczesniej jak sie nazywa te badanie krwi chyba AFP w skrocie i jest tak samo pobierane jak zwykla krew z reki....i tez wykaze wade plodu.

Do góry