reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

ja mam ostatnio tez bule podbrzusza w nocy bo kubus mi uciska na pęcherz i cieszko mi wstac z łuszka czasem tak boli mocno ze az mi sie wyc chce ale jestem silna i mówie sobie ze dam rade

reklama
Witam serdecznie, Ja tu zupelnie nowa, choc obserwuje was od jakiegos czasu :) nie mam jeszcze ani suwaczka, ani zdjecia, ale powoli nadrobie. Super was sobie poczytac i wiedziec, ze nie jestem sama w niektorych odczuciach. Dzis robie klopsiki w sosie warzywnym a mezowi mielone zainspirowana jedna z was!! takie menu przeczytalam kilka dni temu na waszym forum. Mam troche wyrzuty, bo gdyby nie ten post, pewnie ja tez bym zjadla smazonego kotleta zamiast gotowane miesko. Mimo, ze mam cholernie wysoki cholsterol. dzieki za "nieswiadome" mobilizowanie do zdrowego jedzenia, bo u mnie to tak srednio z tym. troche mi sie nie chce wymyslac i ide na latwizne. jak to u was jest z dieta? trzymacie sie tych zasad, ze 5xwarzywa, owoce, 3x nabial itd? pilnujecie sie ze slodyczami? pocieszcie ze nie ;)

a ja bylam dzis w szkole rodzenia jutro ide na 11... o jeju ale ta polozna jest fajna babka. Zimno az tak nie jest ale troche popaduje ech mam nadzieje ze slonko wyjdzie bo ja sobie dresiki kupilam i kurde jak tak bedzie moge z deko zmarznac w nich

Polka no w sumie racja pewnie juz pod koniec zaczna sie nasze majowki rozpakowywac bo momentzleci cztery tygodnie ;-)

Cześć Mamusie. W koncu zaczęłam wymarzony wyczekany urlopik. Teraz więc postaram się byc częściej na forum. Póki co nie miałam na nic czasu. Za raz usiąde i postaram się nadrobić Wasze wpisy.
U nas pchanko i wypychanko brzuszka. Ulubiona strona to prawa. Mała jak oszalala się wierci. W poniedziałek mam spotkanie z angielskim ginekologiem i mam usg więc mi powiedzą czy łożysko się przesunęło. Mam nadzieje,że nei będę musiała mieć cesarki. W Polsce lekarz powiedział,że nie widzi podstaw, ale w Anglii to różnie bywa. Polożna powiedziala,że musze jakieś cwiczenia robic zeby się mała obróciła, ale to przecieć jeszcze kilka tygodni do porodu. Mama mnie moja uspokoiła i powiedziała,że nie mam się czym matrwic, bo dzidzia sie może obrocic przed samym porodem. No pozyjemy zobaczymy.
Pozdrawiam wszystkie majowe Mamusie i mam nadzieje,ze chociaz troszeczkę tęsknilyście za nami kiedy nas nie było :)

Witam serdecznie, Ja tu zupelnie nowa, choc obserwuje was od jakiegos czasu :) nie mam jeszcze ani suwaczka, ani zdjecia, ale powoli nadrobie. Super was sobie poczytac i wiedziec, ze nie jestem sama w niektorych odczuciach. Dzis robie klopsiki w sosie warzywnym a mezowi mielone zainspirowana jedna z was!! takie menu przeczytalam kilka dni temu na waszym forum. Mam troche wyrzuty, bo gdyby nie ten post, pewnie ja tez bym zjadla smazonego kotleta zamiast gotowane miesko. Mimo, ze mam cholernie wysoki cholsterol. dzieki za "nieswiadome" mobilizowanie do zdrowego jedzenia, bo u mnie to tak srednio z tym. troche mi sie nie chce wymyslac i ide na latwizne. jak to u was jest z dieta? trzymacie sie tych zasad, ze 5xwarzywa, owoce, 3x nabial itd? pilnujecie sie ze slodyczami? pocieszcie ze nie ;)
witam nową Majóweczkę :-)
jaka dieta???????????????? dietować to ja się bedę jak zacznę karmić :-) a teraz hulaj dusza piekła nie ma :-D:-D:-D
jedyne czego przestrzegam to 0 alkoholu, innych ograniczeń nie stosuję, oczywiscie wszystko w normie, tzn. nie pijam 5 kaw tylko 1, colą nie truję się codziennie tylko co jakiś czas ;-) no ale jak nie byłam w ciąży to było tak samo. wiele się nie zmieniło;-)

. Dzis robie klopsiki w sosie warzywnym a mezowi mielone zainspirowana jedna z was!! takie menu przeczytalam kilka dni temu na waszym forum.

To moje !!!
Chociaż raz będę dumna i poudaję dobra kucharkę :-D:-D:-D:-D

Oczywiście witamy Nową Majóweczkę, napisz na kiedy masz termin i na kogo czekasz

Polka no w sumie racja pewnie juz pod koniec zaczna sie nasze majowki rozpakowywac bo momentzleci cztery tygodnie ;-)

Na pewno. Mam nadzieję tylko, że nie "przenoszę" ostatnio słyszałam, że chłopcy czesto rodzą się po terminie, ale mam nadzieję, że to tylko jakies ludowe gusła.... NIE CHCĘ CZEKAĆ AŻ DO CZERWCA :wściekła/y:

reklama
Kathy powodzenia na zakupkach, żeby były udane...ja tez zamawiałam jakiś czas temu laktator Avent'a i też przysłali baaaaaaaaaardzo szybko, może zamawiałysmy u tego samego sprzedawcy ;-)

Magali witamy serdecznie w naszym gronie, pocieszę Cię ja jem to na co mam ochotę, a co do słodyczy to ciężko mi się pochamować, więc jem :baffled:, ale staram się jeść więcej owoców. Dziś na obiadek robię leczo: dwa kabaczek, pieczarki, czerwona cebula duszone w sosie pomidorowym, do tego pokrojone smażone paróweczki wrzucone i wymieszane, całość przyprawiam do smaku i dodaję oregano...mówię Wam pychota...jeść mozna z chlebkiem, a robi się samo, no prawie, jak się pokroi to dusi się samo ;-)

Do góry