reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Wiktoria ja też długo się zastanawiałam czy zabierać się juz za to pranie ale myślę że będą wystarczająco świeże a boję się tego wszystkiego zostawiać na ostatnia chwilę bo przecież nie wiem kiedy się rozpakuje no i psychicznie będę spokojniejsza że jakby co to wszystko czeka na moje maleństwo:tak::tak::tak: a poza tym jest na tyle przyjemna pogoda że wszystko ładnie schnie sobie na świeżym powietrzu więc to zdecydowanie lepiej niż miałoby wisieć w łazience:tak::tak:

reklama
:-)Dotkas ja mam dzinsowe ciazowki ale chyba sobie kupie dresy takie za 20/30zl a na gore to chyba niewiem co

Ja jedne dresowe mam, chodzę w nich po domu, na góre mam dużo tunik, bo takie nosiłam od czasu do czasu przed ciążą, a spodnie to chyba naprawdę sobie przerobię, zakryję dłuższą tuniką i będzie ok :-D, bo teraz nosze sztruksowe, a na takie ciepłe dni to powżnie można się zagotować ;-)

No i masz rację, tak cieplutko to już czuje się że nie długo nadejdzie ten wyczekiwany moment :-)

:-DDotkas no prawda ja ostatnio przymierzylam sportowa spodnice niby na cieple dni super ale wygladam w niej zbyt ciazowo :-Dhaha jak spuchniety balon bo ona dluga taka i chyba kupie leciutkie dresiki ;-)

Puchatka ja wszystko dla malenstwa mam u tesciow a teraz jestem u rodzicow a do nich pojedziemy w czwartek to moze popiore faktycznie tez juz mam nadzieje ze pogoda sie nie zepsuje, i wywiesze wszystko na balkon. Poza tym ludzie jeszcze pala w piecach i sie boje zeby nie brudzilo sie ale mysle ze jak ktos ma piec nie pali do poludnia. A w jakim proszku pralas ? ja sie zastanawiam nad plynem do prania dla dzieci chyba cena jest podobna a i wiecej pran wychodzi, a jeszcze platki mydlane niewiem sama, moze wyprac w zwyklym a puzniej w maju w dzidziusiowym no kurcze sama niewiem :baffled::baffled::dry::dry::sorry2::sorry2:

A w jakim proszku pralas ? ja sie zastanawiam nad plynem do prania dla dzieci chyba cena jest podobna a i wiecej pran wychodzi, a jeszcze platki mydlane niewiem sama, moze wyprac w zwyklym a puzniej w maju w dzidziusiowym no kurcze sama niewiem :baffled::baffled::dry::dry::sorry2::sorry2:

Dzisiaj kupiłam "Dzidziusia" Ola go używała i była zadowolona, chociaż któraś z dziewczyn mówiła, że nie jest najlepszy... zobaczymy.
Wypiorę wszystko "na próbę" a jak nie będę zadowolona do kupię Lovelę.

Powiedzcie mi tylko, czy dokupujecie oprócz tego "dzidziusiowy" płyn do płukania? i czy w ogóle te rzeczy po proszku dla dzieci trzeba jeszcze wypłukac??

Pola 1981, ja kupiłam Jelp'a i polecam nie używałam żednego płynu do płukania a ciuszki i tak są delikatne i pachną świerzością, proszek ten nie ma zbyt intensywnego zapachu dzięki czemu napewno nie będzie podrażniał Maleństwa...ja go POLECAM

A jeżeli chodzi o płukanie to trzeba wypłukać dwukrotnie :-)

pola_1981 ja używałam JELP i byłam bardzo zadowolona. Miałam też płyn do płukania tej samej firmy. Nawet swoje swetry prałam w tym proszku jest rewelacyjny.
Teraz jeszcze nie mam nic dla dzidzi :zawstydzona/y: ale też kupię JELP taki 2,5 kg a jak się sko.ńczy to przejdę na nasz persil

szczeze powiem nieze zaluje pieniedzy bo wiele rzeczy mozna powiedziec sa zbedne a kupilam bo ladne lub dla mojej wygody, nie ktore dziewczyny a znam takie osobiscie o pewnych rzeczach moga zapomniec ze wzgledu na finanse i wiecie co jak zobaczylam ceny proszkow to bylam lekko w szoku, tak jak z posciela i wiele innych rzeczy....i tak mysle ze jak ja bym byla w sytuacji gdzie miala bym do wykorzystania tysiac na dziecko albo niewiele wiecej niewiem jakbym to zrobila ....
ale pomyslalam o dzieciach z biednych rodzin lub biednych i wielo dzietnych..... dla nie ktorych to nie srb tylko obciazenie to jest koszmarne jaki swiat jest okropny

ale pomyslalam o dzieciach z biednych rodzin lub biednych i wielo dzietnych..... dla nie ktorych to nie srb tylko obciazenie to jest koszmarne jaki swiat jest okropny

Dokładnie... wszystko dla dzieci teraz jest w sklepach, ale nie ma nic taniego. Tak się wydaje, ale tu 10zł, tam 30zł i "ziarnko do ziarnka" się zbiera. A przecież są rzeczy, bez których nie można się obyć...
Np. wczoraj za kosmetyki dla Małego dałam 60zł, a to tylko kropla w morzu potrzeb... wanienka, ciuszki, pampersy, butelki, podgrzewacz, pościel, pościel do wózeczka, wózek, łóżeczko... po prostu zawrót głowy. A cio mają powiedzieć ludzie, których naprawdę nie stać??? :baffled:

reklama
pola dokladnie znam taka jedna dziewczyne u mojej babci na wsi mieszka wiesz co ludzie robia ? dziecko ma 6mc nie ma lozeczka spi w wozku ktory dostala z gminy a o podgrzewaczach przewijakach i co tam jeszcze typu rozki wanienka zapomnij ........ normalnie az sie serce kroi

Do góry