reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Witajcie Majóweczki!!
Ja też byłam wczoraj na usg, nasz dzidziolek ma 4.5 cm:-) i jest wszystko dobrze. A za tydzień usg położnicze, tzw genetyczne, czyli mierzenie dzidziusia, przezierności karkowej itd. Troszkę się stresuję, czy wszystko bedzie dobrze. Czy któraś z Was była już na takim usg i może coś więcej na ten temat napisać?:tak: Czy jest to usg przez brzuszek, czy przezpochwowe?
Pozdrawiam i jak najmniej pawików;-)!

reklama
Aurelia ja mam to usg dopiero 6listopada więc nie pomoge! wydaje mi sie ze jest to jednak dopochwowe, bo ono jest dokładniejsze...

Wlasnie wrocilam od fryzjera,a zaraz jedziemy na zakupy.Ja ide 6 listopada na te wazne usg ale wydaje mi sie ze bedzie normalnie przez powloki brzuszne.To juz 3 miesieczna ciaza ale nie wiem,tak bylo w pierwszej ciazy i mysle ze lekarz by mnie uprzedzil ze bedzie inne tak jak zrobil to przed pierwszym usg i zaznaczyl ze bedzie przezpochwowe...

AnnieLo - zazdroszcze tych nocek... Mój synek ostatnio w ogóle najchętniej by sie nie kładł spać, a jeśli juz to tylko z mamą! Zasypia w swoim łóżeczku, ale ja muszę siedzieć przy nim, nikt inny! Jest to pewien postep, bo przed miesiącem jeszcze miałam właśnie lulanie, wspólne kładzenie się do łóżka, itp. Dobre było w tym wszystkim to że zasypiał o 20 a teraz zasypia 22:30!

Ola K. - wyrażam podobna nazdieje jak Ty. kocham straszliwie moje dziecko i czasem się zastanawiam czy nie przesadzam a tak jak będzie dwójka wszystko jakoś sie rozłoży no i ten starszy nauczy sie ze nie wszystko można mieć na zawołanie bo dotychczas raczej ma, a to nie jest zbyt właściwe...

Iwonka - zdjęcie jest konieczne, a z dnia ślubu wręcz niezbędne!

Witajcie dziewczynki

Aurelia 79 - Ja miałam to usg przy Oliwci i było przez brzuszek :-) na szczęście bo te dopochwowe mnie do szewskiej pasji doprowadzały brrr :crazy: . Nie masz się co martwić na zapas na pewno wszystko będzie dobrze, ja mam swoje w tej ciąży 7 listopada i też czekam, ostatnie miałam w 5 tygodniu i fasola raczej mała była he he, teraz pewnie fikołki będzie robić ehhhh

Iwonka2006 - To koniecznie wstaw fotkę nowej fryzurki

AnnieLo- Moja mała też o 20 zasypia i do 8 rano tylko......ciągle śpi u nas w łożu niestety i nie wiem jak to będzie jak drugi maluszek się pojawi, muszę ją do jej łóżka oddelegować, ale nie ukrywam mamy z tym problem, to pieszczocha jest straszna i bez wtulenia w mamusię nocka jest nieważa :baffled:

OlaK- Pwiem Ci, że ja również w klusce zkochana jestem po uszy, zresztą nie tylko ja, teściowie jeszcze bardziej, i bardzo cieszę się z drugiego malucha bo ta uwaga się rozłoży, Oliwcię denerwuje ciągłe skupianie uwagi na jej osobie, jest potem nerwowa, w domu jest okejj, ale u teściów porażka. A ciążę faktycznie inaczej sie drugą przeżywa, tylko brzuch mi szybciej rośnie hi hi :-)

A ja dzisiaj kolejną noc jedzenia miałam, 2 w nocy żołądek burczy i nic kierunek kuchnia i lodówka....mam nadzieje, że nie roztyje się za bardzo w ciąży z Oliwcia jedy ne 19 kilo na plusie:sorry::crazy:

reklama
Aurelia - ja mialam wczoraj wlasnie to USG robione, choc to byl 11 tydzien, ale ginek powiedzial, ze i w 11stym mozna. No coz. Wczoraj mialam robione normalnie przez brzuszek, ale przy pierwszej ciazy za to i przez brzuch i dopochwowo jednoczesnie. :rofl2:

Do góry