reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Aenye ale Cie kolezanka zalatwila.Moze jej zasugeruj zeby troche ciuszkow odkupila,przeciez ceny tych malenkich ubranek sa dosyc wysokie.

Pola taTwoja tesciowa jest niezla i kolezanka juz czekajaca na ubranka od Ciebie tez super.
My akurat tak mamy,ze musze kupic tylko lozeczko z posciela i wanienke i komode na ubranka.Akurat siostra meza dala nam pelno ubranek po swoich dzieciach a kupowlala bardzo dobrej jakosci wiec sa w bardzo dobrym stanie.Oprocz tego da nam wozek wielofunkcyjny,sterylizator,pozyczy mi laktator w razie potrzeby.
Mi az glupio,ze od niej tyle dostaniemy.Ona na dodatek jeszcze nam chce lozeczko kupic bo nic nam nie kupila.

reklama
mm81 ja tez bardzo duzo dostalam od brata zony cala wyprawke 56 laktator gabke do kapania przewijak itd tez mi bylo glupio ale jak jade ich dziecia cos kupowac sie staram> Ale chcemy im z mezem kupic w prezencie tak poprostu zelazko ;-) bo maja stare (podlapalam temat) podpytaj moze chca cos np do kuchni ekspres napewno sie uciesza a Ty nie bedziesz sie czula zawstydzona ;-)podarunkami

No i bilety juz mam kupione....jutro o 20:53 jedziemy do Pragi :)

A teraz wlasnie zjadlam 3 nalesniki z serem bialym i smietana do deserow i na to truskaweczki swieze:-p:-p:-pmiod w gebie:-D:-D:-D:-D:-D
Ja tez staralam sie nie oddawac zadnych rzeczy po Vanessce bo wiedzialam ze bedzie 2 dziecko kiedys a i tak kupilam kilka nowych rzeczy dla malenstwa:tak:Choc mnie nie jednu namawiali zeby oddac:dry:

Natalia super ze Sonia tak ladnie przybiera,na butli na pewno szybko zlapie te 2 kilo:tak::-)

Iwonka no to super a na ile jedzecie ?

ja chodze naladowana bo nie chodzi o kase ale zasade tak sie nie robi .... nie upomne sie ale wiem ze bedzie chcial zeby mu pomoc cos . i tak mu pomoge ale wtedy powiem pare slowek ,,,,,,,,, maly sie strasznie pcha i chyba faktycznie sie obrocil :dry: bo ma te ruchy troche inne od wczoraj jakos a poza tym pcha sie do dolu co sprawia wiele problemow z pecherzem ..... latam jak szalona a juz niemowie o tym co sie dzieje jak sobie kichne :zawstydzona/y:

Mnie wczoraj i dzis w nocy złapaló takie cos jakby dretwienie lewej czeci ciała tzn od bioder i wezłów do stopy stasznie bolało :-(tez pewnie jakies skurcze....

Ja tez mysle ze nie warto nic oddawac zwlaszcza osoba ktore to w ogole nie doceniaja ja tez zamierzam miec wiecej niz jedno i kupuje z mysla ze tez na to drugie

W ogole okropnie Ayenye zachowala sie ta twoja kolezanka rozdawac nie swoje i jeszcze nic sobie nie robic z tego ze nalezałoby oddac :no:

ja mam duzo ciuszkow i pamietam ktore od kogo bo z moja bratowa wyprawke zostawiamy dla nas albo dla nich (maja juz dwojke)

najgorsze w tym jest to, ze to zona przyjaciela mojego taty kochanego. no i nie moge sie zbytnio upomniec, bo glupio. jej generalnie tez sie glupio zrobilo, jak zadzwonilam, chyba naprawde myslala, ze nie musi nic oddawac (tylko dlaczego w takim razie oddala wiekszosc takich 'zwyklych' szmatek, a najlepsze - nie?)..
a najlepsze, ze ona synka urodzila pod koniec sierpnia, a juz w pazdzierniku wiedziala, ze ja jestem znowu w ciazy! nie wiem, jak mozna nie pomyslec, ze sie takie rzeczy nie przydaja i komus obcemu oddac..
no trudno :-( na pewno sie odkupi czesc, i bedzie z tego radocha ;-) ale mam teraz pilniejsze wydatki :-( i pewnie nie bede miec juz tak ladnych tych rzeczy, jak za pierwszym razem. ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, normalnie nie moge sie uspokoic. dostalam tyle prezentow od siostry z anglii, cioci ze stanow, no i sama mnostwo nakupilam. grrrrrrr.

mm81 ja tez bardzo duzo dostalam od brata zony cala wyprawke 56 laktator gabke do kapania przewijak itd tez mi bylo glupio ale jak jade ich dziecia cos kupowac sie staram> Ale chcemy im z mezem kupic w prezencie tak poprostu zelazko ;-) bo maja stare (podlapalam temat) podpytaj moze chca cos np do kuchni ekspres napewno sie uciesza a Ty nie bedziesz sie czula zawstydzona ;-)podarunkami

Ja tak zrobiłam z moimi znajowmymi. Oni dali nam ciuszki w rozm. 56, a ja kupiłam ich córeczkom ładne zabawki, bo nic od nas nie chcieli.
Tak samo zrobię z fotelikiem. Kolega męża nam pożyczy i od razu to zaznaczył (bo chcą mieć jeszcze kiedyś dziecko:tak:) i też mam zamiar coś w zamian im kupić - w podziekowaniu za przysługę, bo przecież omija mnie dość spory wydatek.

Wiktoria też mnie wkurza jak ktos pozycza i nie oddaje:angry: wujek pozyczyl od nas kase niby tylko na dzien a tu juz ktorys tydzien mija... a po tych wylewkach to jestesmy spłukani i naprwde sie przydaloby

W ogóle taka mam depresje bo to juz niedlugo dzidzia bedzie a my oprócz kilku ubranek nic nie mamy moze kasa wpłynie w nastepnym tygodniu ale z tym to nie wiadomo bo w urzedach nie chce im sie sprawdzac i kasa tez stoi tak to jest na swoim to nigdy do konca nie wiesz ile i kiedy dostaniesz

Jeszcze ciekawe czy dziadkowie teraz dadza kase na wózek czy dopiero jak sie urodzi zeby nie zapeszac jak nie to sami musimy zaplacic bo mozliwe ze do 4 tygodni bedzie sie czekac to trzeba juz

Iwonka udanej podrozy zyczymy i chyba troche z nas zazdrosci bo my dalej w domu uwiazane...

reklama
wiktoria, sylwia - ja tez, jak cos od kogos dostalam 'w pozyczce', to tez wiedzialam, co od kogo i kazda jedna skarpetke oddalam, wyprana, wypachniona i wyprasowana. nie miesci mi sie w glowie takie rozdawanie :no:
i tez sie staralam rewanzowac jakos.
ale to naprawde kochani znajomi nasi, a moj maz jest chrzestnym ich synka, wiec juz nie bede bic piany. szkoda, ze sie nie dogadalysmy i tak wyszlo, ale trudno, bylo, minelo. mam nauczke, zeby te rzeczy, na ktorych mi zalezy, trzymac.

wiktorio, mam to samo z kichaniem i z sikaniem.. :-D :-D tragedia, szczegolnie, ze teraz kicham co minute :-D

Do góry