reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

pola ja miałam zewnątrzoponowe i jestem zadowolona. Zdecydowałam się na to długo przed porodem. Dlaczego miałabym się męczyć. Jednak przyznam że znieczulenie zadziałało tylko na prawą stronę mojego ciała (ponieważ w czasie podawania znieczulenia siedziałam krzywo na łączeniu łóżka). tak więc lewą stroną wszystko czułam. Miałam też mdłości po porodzie i wymiotowałam (efekt uboczny znieczulenia), ale trwało to bardzo krótko. Jeżeli anestezjolog będzie wolny tym razem też się zdecyduję. U nas to znieczulenie jest darmowe.

reklama
Dziękuję dziewczyny za pocieszenie, już mi lepiej, myślę sobie i tłumaczę że może to jakiś skrzep się przyczepił do wargi, albo coś pływającego z wód.
Ide jutro na badanie CRP, co to jest, z krwi czy z moczu? Ja byłam w takim amoku w gabinecie że praktycznie niczego nie zapamiętałam.
W piątek mam sie stawić w szpitalu na Chałbińskiego na patologię zrobić posiew z pochwy. I jeszcze ten cholreny akumulator mi padł, usze kupić nowy:wściekła/y::wściekła/y:

Ide jutro na badanie CRP, co to jest, z krwi czy z moczu? Ja byłam w takim amoku w gabinecie że praktycznie niczego nie zapamiętałam.
W piątek mam sie stawić w szpitalu na Chałbińskiego na patologię zrobić posiew z pochwy. I jeszcze ten cholreny akumulator mi padł, usze kupić nowy:wściekła/y::wściekła/y:
za cholere nie wiem co to jest to CRP :dry:

a co do tej wizyty w szpitlu to może sie z Aurelia spotkasz ;-):-p
spokojnie wszytko napewno będzie dobrze ::tak:

faktycznie mógł to yć przyczepiony kawałek śluzu albo jakiegoś nabłonka :tak:

za cholere nie wiem co to jest to CRP :dry:

a co do tej wizyty w szpitlu to może sie z Aurelia spotkasz ;-):-p
spokojnie wszytko napewno będzie dobrze ::tak:
faktycznie mógł to yć przyczepiony kawałek śluzu albo jakiegoś nabłonka :tak:
Moze się spotkamy:tak: rzeczywiście, a te CRP wyczytałam już że się robi z krwi, aby sprawdzić poziom białka , wykrywa stany zapalne w organiźmie i może paciorkowaca typu B, tak mi się wydaje. Ja już nie wyleczę tej infekcji pochwy nie ma szans i lekarz się obawia czy to nie doprowadzi do przedwczesnego porodu, a w razie paciorkowca jest przeciwskazanie do porodu naturalnego.

pola ja miałam zewnątrzoponowe i jestem zadowolona. Zdecydowałam się na to długo przed porodem. Dlaczego miałabym się męczyć. Jednak przyznam że znieczulenie zadziałało tylko na prawą stronę mojego ciała (ponieważ w czasie podawania znieczulenia siedziałam krzywo na łączeniu łóżka). tak więc lewą stroną wszystko czułam. Miałam też mdłości po porodzie i wymiotowałam (efekt uboczny znieczulenia), ale trwało to bardzo krótko. Jeżeli anestezjolog będzie wolny tym razem też się zdecyduję. U nas to znieczulenie jest darmowe.

U nas też jest darmowe. Mój lekarz jest zdania, że po to zostało to wymyślone, żeby kobietom ulżyć w bólu. Jednak powiedział, że ze znieczulenia korzysta jedynie 10% rodzących :baffled: dlatego pytam się o Wasze opinie

Rany ale u mnie zima! Sypie na calego.Pod czas zimy do tej pory nie spadlo tyle sniegu co w tej chwili. Jest pieknie bialo ale juz jak dla mnie to za pozno na zime.Ladna mi wiosna....

Madamagda, czyli wniosek jest taki, że Chałbińskiego już w piątek będzie otwarty...Jejku, to albo do mnie zadzwonią na piątek, albo na poniedziałek. Ale w razie czego to mnie poznasz, nie?

U mnie też biało ale na szczęście przestało już sypać i mam nadzieję że na tym się skończy przynajmniej lepsze samopoczucie bym miała a tak to cały czas jakaś zmęczona chodzę W ogóle ostatnio mi ciężko cokolwiek zrobić:baffled:

reklama
Aurelia
jasne że cię poznam, ja mam się stawić do pani Gabrysi jakiejś tam, ale najpierw zadzwonić, bo nie wiadomo jak będzie działał oddział już w piątek.
A byłam dzisiaj na Kamińskiego, rewelacja.!!!!! Tylko nie wiem jak w przypadku teraz cc.

Do góry