reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witajcie:-)
Lady ale mnie nastraszyłaś!! Teraz to tylko poczekam do poniedziałku, żeby isc do dentysty. Spuchnięta nie jestem, narazie, ale już trzecią noc miałam z głowy. Może obejdzie się bez wyrywania, bo po ostatnim wyrywaniu zęba zrobil mi się suchy zębodół, czyli nie było skrzepu, tylko widać było kość szczęki. Chciałabym tego uniknąć w ciąży, bo była masakra:baffled:(pogotowie stomatologiczne m.in).
No nic, mam nadzieję że dam radę do poniedziałku.
Milego dnia:-).

reklama
Aurelia niestrasze cie tylko kochana pisze co i jak ...a suchy zebodół to pikuś przy ósemkach ...słuchaj matki polki co sie mało nie przekreciła przez pieprzone ósemki ;)
Idz w poniedziałek i powiedz żeby dentysta zobaczył tą ósemke i powiedz mu co i jak .MOże jest wystarczajaco mieksca żeby sie wyżeła ..a może poprostu uciska kosc i inne żeby i tzreba ją wyciąc ..wiec w takiej opcji niema na co czekac .

Lady , pójdę w poniedziałek do dentysty na 100%:tak:, może nie bedzie tak źle:-). Liczę o cichu na to, że przestanie mnie to dziąsło samo boleć, tak bylo z innymi ósemkami, pobolało kawałek zęba się przebił i przestało. Dam znać co dalej. A swoją drogą to widzę, że miałaś niezłe przejścia ze swoimi ósemkami, masakra!!!

Witam popołudniową porą.
Taka mnie dzisiaj naszła ochota na pizzę że prawie całą sama wpałaszowałam :sorry2: ale pyszna była, a kalorie się spali albo majowy dzidź wyciagnie :-)

Aurelia 79 - współczuję Ci bardzo z powodu zęba, wyobrażam sibie jak się czujesz. Ja w te ciąży musze ponadrabiać z dentystą, właśnie ciągnę kanałowe i muszę Wam powiedzieć, że ciężko jest, nastepną wizytę mam na początku listopada i na samą myśl o tym grzebaniu w kanałach mam gęsią skórkę, a ponieważ to 7 więc kanałów trzy sztuki do tego pozarastane, dentystka nowa, za główny cel obrała sobie, że doprowadzi mi tego zęba do porządku i sie pastwii hi hi Ale chciaż w ciąży są to bezpłatne zabiegi i to mnie pociesza :-)

Miłego popołudnia babeczki

oj ja dzisiaj znowy wymiotnie. Jakoś nie ma widu ani słychu,żeby sie to miało skończyć.No ale czego się nie wytrzymuje dla malenstwa. także nie popisze z Wami dzisiaj, bo ledwo żyję, a jeszcze w pracy oczywiście byłam.
Całuski

cfcgirl współczuje " wymiocin " ;) mnie ten stan omija

powiem wam dziewczyny że mi sie chyba zaczeły zachcianki ...tak mnie wczoraj przypiliło ze o 18 zaczełam robić kapuśniak ...i zjadłam dwa talerze na kolacje ...masakra

Wow!! Nie bylo Mnie tu krotka chwilke a tu wszystko tak ruszylo :)) Po pierwsze witam wszystkie nowe majowe mamusie!! Gratuluje :-)

A tak wogule to w koncu doczekalam sie pierwszego usg, teraz jestem spokojna,co prawda plamienia minely ale po badaniu wiem ze dzidzius ma sie dobrze i wszystko jest w najlepszym porzadku :-) Zdjecia niestety nie dostalam, ale widocznie w anglii panuje inny zwyczaj niz w PL :baffled: Oni tu wogule do wszystkiego podchodza z dziwnym dystansem. Musze wybrac sie do Polski na porzadne badania bo tu nie moge na to liczyc.

A jak tam wasze samopoczucie?? Mdlosci i wymioty dalej was mecza?? U mnie wszystko bez zmian dalej jestem slaba i mdli mnie 24 h :-( Ale pociesza mnie to ze moze juz za 3 tygodnie po wejsciu w II trymestr wszystko przejdzie. Buziaczki

Witam sobotnio.
Moim zadniem bardzo duza bo w sumie bierzesz 4 dwaki bo czwarte jest w witaminach.....
Moim zdaniem to też za duza dawka (3x400mcg i jeszcze w witaminach 800mcg). Postanowiłam sobie dawkować 1x folik i 1x feminatal=1200mcg

oj ja dzisiaj znowy wymiotnie. Jakoś nie ma widu ani słychu,żeby sie to miało skończyć.
Skończy się, skończy ale pewno nie za szybko. W pierwszej ciąży te wspaniałe dolegliwości skończyły mi się około 15 tygodnia więc jeżeli będzie tak samo to jeszcze około 2 miesięcy męczarni :baffled:. Życzę Ci oczywiście, żeby wymioty się jednak skończyły jak najszybciej.
Dzisiaj też mnie trochę pomęczyło, chyba ze 2 razy wymiotowałam :-p. Jeden dzień się czuję tak a drugi siak. Najgorzej jest wieczorami, nie mam na nic siły.
Co do zachcianek to wypiłam dzisiaj 7up (od dawna nie piję niczego gazowanego) a wcześniej colę :zawstydzona/y:. Nie ma to jak zdrowe odżywianie.

Pozdrawiam.

jo-anna-on, oj ja tez chcialabym ograniczyc napoje gazowanego ale niestety bez pepsi to chyba bym nie przezyla, bardzo mi pomaga w moich mdlosciach ,wypije troszke poodbija mi sie i mi lepiej :-D

reklama
Witajcie Majóweczki!
Dziś zauważyłam, że ewidentnie wywaliło mi już brzuch. Na razie jeszcze mieszczę się w normalne ciuchy i mam nadzieję, że tak jeszcze pozostanie przez jakiś czas ;-) Już mnie na szczęście nie mdli w ciągu dnia, uff co za ulga.

Pozdrawiam Was wszystkie, współczuję problemów z zębami!!!!
Miłego dnia!

Do góry