reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Madamagda, nie martw się, z tym brzuszkiem to jest tak indywidualna sprawa, że naprawdę nie musisz się stresować że to za wcześnie! Jesteś szczupła, więc i brzuszek wcześnie widać :tak:

Anulaaa, witaj serdecznie. Szczególnie ciepłe pozdrowionka dla Oliwii od cioci Oli również urodzonej 4 maja :tak: :-D

Zmykam już z sieci na dziś pa pa pa pa!! W ogóle mam nadzieję nie dotykać kompa przez weekend, no chyba żeby tylko troszkę ;-)

reklama
OlaK a gdzie fotka z usg;-)Dobrze ze jest wszystko ok!:-)Milego weekendu:-)
Wigma ja tez robie takie badanie usg i jest to zwykle badanie z dokladniejsza ocena plodu.Uwazam tez ze lepiej wiedziec wczesniej czy wszystko ok z dzieckiem niz byc pozniej rozczarowanym czego nikomu nie zycze.:no:
Zycze samych zdrowych maluszkow kazdej przyszlej mamie!

Witam.
Mam termina na 31 maja. Ale spodziewam się urodzić 2 tygodnie wcześniej jak było z pierwszą Anią.

Nie zdążę nadrobić tych 80 stron ale postaram się na bieżąco zaglądać.

Jak się czujecie przyszłe mamy? Ja mam mdłości (i wymioty częściej bądź rzadziej) 24h/dobę. Tak było przy Ani i tak niestety jest teraz. Najgorsza jest ta napływająca zewsząd ślina (ponoć to ona m.in. wywołuje mdłości). Nie mam niestety żadnej skutecznej recepty na to... trzeba to chyba po prostu przeżyć.

Co do witamin - mam zalecony Prenatal ale dostałam próbkę Feminatalu od lekarki i teraz to biorę (z czego pamiętam to Prenatal jest tańszy od Feminatalu ale Feminatal ma ciekawszy skład). Oprócz tego biorę 3x1 folik dziennie.

Witam wszystkie Majóweczki:-) zwłaszcza te nowe!
Troszkę mnie nie było, bo miałam awarię sprzętu, ale mój J się postarał i oto jestem:tak::tak::tak:.
A żeby mi nie było za dobrze bez mdłosci to zaczęła mi się wyżynać kochana ósemka grrrr:wściekła/y:.Nie miała kiedy, tylko teraz, jak fasolka w drodze i co ja mam zrobić??? Boli mnie dziąsło, ucho i migdał:baffled: ...Najgorzej jest w nocy. Stosuję żel na dziąsła i szałwię, chyba nic innego nie da rady:no:.
Pozdrawiam słonecznie mimo deszczu za oknem:wściekła/y:.

Aurelia zapierdzielaj do chirurga szczekowego ....niema na co czekać bo będzie jeszcze gorzej z ta ósemką !!

Juz gdzies opisywałam swoją historie z dwoma ósemkami w poprzedniej ciązy ...powiem ci tyle ze potem nikt niechciał mi jej wyrwac i zabrała mnie 2 razy karetka z domu jak zendlałam z bólu !
Wiec teraz juz wiem po wycięciu 3 ósemek że niema na co czekac tylko biegiem do chirurga !
szybko ci to wytnie i w znieczuleniu ..tak jakbyś szła na wyrwanie zęba .

powiem ci tylko tyle że najpierw musisz przygotowac zeba do wyrwania przy pomocy antybiotyku w ciązy najlepszy "duomoks " chyba tak to sie pisze ...jest przeciw zapalny i na goraczke ...odrazu poczujesz ulge jak wezmiesz pierwsza dawke ...

idz do dentysty i powiedz mu o wszystkim i poproś o recepte i o adresy chirurgów szczekowych na NFZ ..potem sie zarejestruj i jedz .

Zazwyczaj tzreba miec przeswietlenie o wyrwania ale jak powisz mu co i jak że jestes w ciazy i nikt ci nie zrobi przeswietlenia a cie nawala to ci wyrwie bez problemu .

ale sie rozpisałam ..ale wybaczcie pragne uchronić kogokolwiek sie da przed tymi pieprzonymi ósemkami bo wiem co to znaczy przechodzic przez to piekło :(
JA z takiego zwlekania prawie nabawiłams ie w ciąży zapalenia opon mózgowych i miałam spuchniete pół twarzy i wypełnione ropą !

L4dy popieram Twoje ostrzeżenie bo sama przechodziłam horror z ósemkami bo mi cholery wrosły w dno zatok ale nie będę tego opisywać było ciężko i trudno i zdecydowanie nikomu nie życze tak czy inaczej Aurelia koniecznie idź do dentysty:tak::tak:

reklama
WITAM NOWE MAMUSIE:-)A CO DO DENTYSTY TO JA SIE GO STRASZNIE BOJE:baffled:ALE OSTATNIO ULAMAL MI SIE ZAB PRZEDNIA JEDYNKA:wściekła/y:NO I POSZLAM DO DENTYSTY BALAM SIE NIESAMOWICIE I PRZYGOTOWALAM NA BOL ALE JAK SIE OKAZALO TO NIC MNIE NIE BOLALO NAWET ZASTRZYK PRZECIWBOLOWY :tak:SAMA BYLAM W SZOKU I PORAZ PIERWSZY TUTAJ BYLAM U DENTYSTY I TRAFILAM NA SUPER BABECZKE ROBIAC MI ZEBA SPIEWALA SOBIE:-)I TYLKO DO NIEJ BEDE CHODZIC A MUSZE ZROBIC PARE ZABKOW :-pJA NADAL CZUJE SIE FATALNIE:-(ALE COZ MUSZE TO JAKOS PRZETRZYMAC;-)IDE LULU POZDRAWIAM:happy2:

Do góry