reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Dzień dobry Majóweczki!!!

Ja już po śniadanku i zaraz zabieram się za porządki, a jutro jadę do szkółki i mam egzamin :-(.
Miłego dzionka

reklama
dzien dobry :-)

wlasnie ogladam ten program o wczesniaczkach.. matko, jakie to tycie..! jaka odpowiedzialnosc wielka..

vanessa, moze wtedy poszukam czegos w sklepach.. ale pamietam, ze jak sie rozgladalam za pizamkami przed pierwszym porodem, to ceny zaczynaly sie od 50zl za to, co na allegro bylo za 25 :-(
no ale poszukam, bo na allegro zadna rewelacja w sumie!

kathy
- a na allegro patrzylas? tam jest ogromny wybor. i wydaje mi sie, ze w HM tez takie sa. natomiast na twoim miejscu kupilabym kontrolnie jeden tylko, bo wydaje mi sie, ze jak urodzisz, to one baaaaaaaaaaaaardzo urosna :-D ja mialam jak Pamela Anderson wielkie :-D a tez na codzien mam tzw. proporcjonalne ;-)

mnie maz wnerwil okrutnie w nocy, az pol nocy nie spalam, fak. mlodemu wychodza zabki (nareszcie, bo ma dopiero 2), wczoraj zauwazylismy przebite dwie jedynki gorne, wiec cierpi, maluszek. no i budzil sie co chwile w nocy. i raz zaczal plakac, jak ja juz sie polozylam, a maz - jeszcze siedzial przy kompie. i nawet dupy nie ruszyl z kanapy!!! ja musialam wstac, dac malemu smoczek, bo przeciez on 'nie wie, co ma zrobic'. alez mu wygarnelam - wiekszosc w myslach, bo ja taka jestem, ze w nerwach zapominam jezyka w gebie :baffled:
normalnie eutanazja :wściekła/y: ;-)

Witam.U mnie pochmurno a wczesniej bylo piekne slonko.Dostalam juz a rana paczuszke ze staniczkami do karminia.Super szybka wysylka i laktator tez mi przyszedl.Jeszcze czekam na dwie przesylki.
Aniusia biedna,oj to napewno masz jakies porownanie troche do porodu.

Czesc Kobietki!
I ja juz jestem :-) przespałam calutka noc, raz tylko byłam siusiu. Nawet nie wiecie jak ulga wstac rano bez bólu :-) az chce mi sie zyc!
Dzis jade do NFZ wymienic karte chipową, bo mam jeszcze na stare nazwisko:baffled: a bez tej karty to do szpitala mnie nie przyjmą.
A Wy jakie plany na dzis?

Ja też się wczoraj pokłóciłam z mężem i tak mnie wkurzył, a przypominam że jesteśmy u moich rodziców i nie chciałam robić szumu i spać w drugim pokoju, więc rozłożyłam sobie matę na podłodze,koc i drugim się przykryłam i tak przespałam do 5 rano, kiedy musiałam wziąść proszki. Wtedy po kolejnych prośbach mojego męża wróciłam do łóżka ale to głównie dlatego że bolał mnie już kręgosłup i trochę zmarzłam. obudziłam się dzisiaj i co KATAR...... brrrr... chciałam dopiec mojemu mężowi i sama się dorobiłam.:wściekła/y: pewnie jak wróci do domu to jeszcze mi się za to dostanie, że jestem egoistką i że nie myślę o ciąży.... już czasami nie mam siły. Niestety moje bóle nie przeszły więc dzisiaj pewnie będziemy jechać do lekarza bo już wróci z urlopu.. ja to się mam...:-(

Własnie wrociłam z poczty , dostałąm paczuszkle za to ze prenumeryje gazete mamo to ja . A w paczuszce byla kosmetyczka ,balsam , zel pod prysznic, i krem do rąk oraz body :-). A teraz jem drugie sniadanko i ogladam tvn .

witajcie kobietki wczoraj miałam siłe Was chwilkę poczytać ale jakoś z odpisywaniem juz gorzej :-( jestem wymęczona i śpiąca a na dodatek wściekła na teściową bo od wczoraj męczy ją jakaś żołądkówka i prosiłam żeby poszła z tym do lekarza i co i nic bo po co a jak mnie zarazi nie daj Boże to wtedy będzie lepiej :angry::angry::angry: na dodatek powtarzam jej ciągle żeby piła dużo wody i to najlepiej lekko osolonej co się kurcze nie odwodni i oczywiście pełna olewka widzę że od rana ma herbatkę i tyle aż sie poryczałam z bezsilności :-:)-:)-(

No ale dość smutków

Iwonko odrobinke spóźnione :zawstydzona/y: ale jak najbardziej szczere życzonka z okazji urodzin dużo zdrówka spokoju i szczęścia :tak::tak:

Do reszty majóweczek apel bo mi skóra cierpnie jak Was ostatnio czytam kobiety drogie czy wyście wszystkie poszalały czy naprawdę święta oznaczają dla Was tylko porządki pomyślcie o sobie i swoim dziecku chcie narażać Was oboje z tak błahego powodu to tylko jedne święta w czasie których może okna nie będą błyszczeć ale za to bezpieczniej je przetrwacie i za kilka tygodni spokojnie się rozdwoicie błagam odpuście sobie !!!!!!!!!!!!!

No a ja weszlam w 8 miesiac ciazy.....
Dzies nie mam wiekszych planow,powinnam po ukladacc ubrania w szafie bo mam kociol...ale na razie sie lenie....Jutro mam meza urodziny i kilkoro gosci.Przyjecia zadnego nie robimy bo mamy zalobe w poniedzialek jest pogrzeb dzieadka Roberta. Kupilam mu wczoraj R. perfumy na prezent.

ja też witam:-)

U mnie na szczęście ładna pogada troszkę zimno ale słoneczko świeciło przynajmniej przed chwilą dlatego rozwiesiłam sobie pościel na dworze a teraz trochę w pokoiku posprzątam a jak mój A wróci to zagonię go do mycia okien:-p

Nie wiem dlaczego ale ostatnio czuję się jakaś zmęczona najchętniej cały czas bym nic nie robiła a jak już nic nie robie to się wkurzam sama na siebie że siedze cały czas straszne...:baffled:

Miłego dnia wam życzę:-):-):-)

reklama
Dziewczyny spotkałyście się może z biustonoszami do karmienia w rozmiarze A 75 ???:confused:Ja mam problem aby taki dostac ale panie w kazdym sklepie mówia ,że zaczynaja się te do karmienia od B-a ja sie w takim topie!!!
Ja jestem też płąska ale biustonosze kupuję 75B chociaż lepsze byłyby z miseczką A. Ale o taką ciężko. A do karmienia to faktycznie, że B będzie dobra, bo jeszcze wkładka wchodzi, i po praniu się lepiej biustonosz przypasuje. Kup sobie jeden taki i sprawdź, czy będzie Ci odpowiadał. Przed ciążą miałam faktycznie problemy z kupieniem biustonosza, na szczęście zapasował rozmiar dla nastolatek z Triumpha;-)

Do reszty majóweczek apel bo mi skóra cierpnie jak Was ostatnio czytam kobiety drogie czy wyście wszystkie poszalały czy naprawdę święta oznaczają dla Was tylko porządki pomyślcie o sobie i swoim dziecku chce narażać Was oboje z tak błahego powodu to tylko jedne świeta w czasie których może okna nie będą błyszczeć ale za to bezpieczniej je przetrwacie i za kilka tygodni spokojnie się rozdwoicie błagam odpuście sobie !!!!!!!!!!!!!
Właśnie ja z myślą o dzidzi - potem po porodzie nie będę miała czasu na większe roemonty a teraz jest najlepsza pora. A że akurat są święta to się trzeba po prostu bardziej pospieszyć.
Oczywiście wszystko trzeba robić ze zdrowym rozsądkiem i nie przeginać.

Do góry