reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witajcie majóweczki!
zapisuję sie do Was, wcześniej nie znalazłam tego forum. jestem aktualnie w 10 tyg. Od 5 tygodnia byłam na podtrzymaniu bo mija ciąza była zagrożona. Przyjmowałam Duphaston, ale teraz tryskam energią, lekarz stwierdził że zagrożenie mineło i moge wracać do swoich dawnym obowiązków.
Wklejam ostatnie zdjęcie z USG które było robione w 9 tygodniu, gdzie dzidzia miała ok 2,5 cm. No i chce pokazać Wam mój kiełkujący brzuszek, co mnie dziwi że tak szybko, ale jak się skonsultowałam z mamą, tez szybko jej wyskoczył brzuszek, więc może to genetycznie.
Mam nadzieję że nie bedę chodziła jak wielgachna słonica ;-)

Załączniki

• kkk.JPG
    kkk.JPG
    40,6 KB · Wyświetleń: 22
  • brzuszek.JPG
    brzuszek.JPG
    62,8 KB · Wyświetleń: 28
reklama
Wigma, ja miałam w poprzedniej ciąży przezierność karku zbadaną już w 10. tygodniu (a wczoraj gin mi mówil że to się bada dopiero od 11 do 14 tygodnia, naprawdę można się pogubić w tym co mówią! szczególnie, że ten lekarz, u którego robiłam usg w roku 2005 to jeden z lepszych specjalistów od usg ciążowych ;-)). Badanie przezierności karku pozwala na stwierdzenei czy dzidzia nie będzie miała zespołu Downa. Nie ma się czego bać! Na pewno wszystko jest ok a ja to zawsze wolę wiedzieć co się dzieje ze mną oraz maluszkiem.

Dziekuje ci OLU ja też czuje że mama jest ciagle ze mna ale jeszcze bym jej bardzo potrzebowała też zmarla na raka

Ja ciagle jestem głodna ale przybyło mi dopiero 3 kg jeszcze zapinam sie w spodnie ale
attachment.php
jak dalej bede tak pochlaniac to pewnie juz niedługo sie nie zmieszcze w nic Ja już chcialabym czuć te malenstwo ale trzeba poczekać jeszcze POZDRAWIAM

Madziu, niestety ja jestem wielce nieszczęśliwą posiadaczką dużego brzucha już po pierwszej ciąży, więc na razie nie widać większych zmian, ale gdybym była szczuplutka, to kto wie ;-)
W każdym razie na razie schudłam odrobinę mimo że nie mam nudności, ale inaczej się odżywiam. Dla wygody chodzę w spodniach, które przed ciążą nie były zbyt opięte.

W ogóle to ciuchy ciążowe z poprzedniej ciąży niespecjalnie mi się przydadzą, bo wtedy nosiłam je w lecie, a teraz będzie to zima/wiosna, więc tak czy owak zakupy czekają....

Ja ja narazie stoję raczej na wadze, a nawet obserwuję spadki 1-2 kg. Ale wagi wciąz pilnuję bo nie ma sensu na razie opychać sie pustymi kaloriami. Jem często ale mało.
To jest moja pierwsza ciąża i nie za bardzo wiem co mnie czeka za drugie tyle, jak będę wyglądać.
Zastanawiam sie czy to nie za wcześnie na rosnący brzuch.

reklama
Do góry