reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam ponownie, moje drogie wróciłam przed chwilą od gina i powiedział, że w I trymestrze oczywiście folik a dodatkowo zalecił magnez:tak:. Dzidzia ma 2 cm i pukało serduszko:-) byłam z mężem i każde z nas dostało zdjęcie, ale fajnie. Ciesze się że dzidzia zdrowa no i serce jakoś też mnie przestało boleć.
Nati, mnie pępek też pobolewał i stawał się "brudny" przeszło już, mam nadzieję że Tobie też, nie przejmuj się:tak:

reklama
Polka to switnie ze jest ok! Widze ze nie dawno wzieliscie slub i teraz fasolka w drodze wiec jestescie napewno bardzo szczesliwi!
Nati kwas foliowy to podstawa ! Powinno sie go brac jak tylko planuje sie ciaze.

Nati współczuje straty Mamy ale popatrz na to z innej strony że Mama będzie chronić Ciebie i Maleństwo i zawsze będzie przy Tobie. Trzymaj się i dbaj o Maleństwo ;-)

Dzięki dziewczynki za wsparcie. dzisiaj Wiktor przyjechał do domu od dziadków, byłam pewna że dam sobie radę z opieką nad Nim. Niestety po dwóch godzinach musiałam znowu zapukać do bram dobroci dziadków aby po Niego przyjechali. Poprostu nie miałam siły się Nim zajmować :wściekła/y: kręgosłup strasznie mnie boli.... Wiecie jakoś ciężko pogodzić mi się z faktem iż nie mogę zająć się swoim dzieckiem, to straszne uczucie. Tak bardzo chcesz łzy cisną się do oczu a ból odbiera Ci wszystkie siły:-(

witajcie dziewczyny! my również spodziewamy się drugiego dzidziusia ok.26 maja, w sam raz na dzień mamy :tak: nasz pierwszy synek, Kubuś skończył 6 paźdz roczek, jest najcudowniejszym dzieckiem pod słońcem (taak jak wasze oczywiśćie:))) ciekawi jestesmy czy teraz będzie córcia czy synuś, choć to dla nas zupełnie bez różnicy, ważne żeby było zdrowe!!! jak narazie zadnych przykrych dolegliwośći, choć z apetytem bywa różnie i podobnie jak z Kubą, słodycze odpadają :)) a może bliźniaki :))) bo przytyłam już pewnie z 5 kg a brzuszek mam jak w 5 miesiącu z Kubą :)))) pozdrawiamy wszystkie mamy i tatusiów, trzymajmy się ciepło i zdrowo!!!

Witaj majalan wśród majóweczek :tak::tak::-):-)

Witajcie majóweczki mam nadzieję że czujecie sie w miarę dobrze mnie dziś nawet mdłości nie męczą ale brakuje troszkę sił jednak to nic bo dziś piątek:tak::tak:Poza tym rano poczułam się zaopiekowana bo mężus zrobił mi śniadanko i jeszcze bułeczke do pracy fajnie tak:happy2::happy2:

IWONKO ja zapomniałam napisac oczywiście że kwas foliowy lykam ale slyszałam o zestawach witaminowych dla kobiet w ciazy i dlatego pytam o te witaminki ? Mi sie wydaje ze mdlosci powoli odchodza już z rana czuje sie w mire ale musze zjesc bułeczke w łóżeczku :-) i juz moge myc zeby bo wczesnij to była tragedia jak wkładałam szczoteczke do buzi

Witaj Majalan!:-)Gratuluje!Wstaw sobie suwaczki jak cos sluze pomoca:tak::-)A brzuch tez mam wielki juz,ciekawe jaki bedzie efekt koncowy:szok::-D:-D:-D:-D:-D
Puchatka to dobrze ze juz lepiej w sumie sie czujesz:-)Mezus kochany jest!:-)
Zwolinka nie obwiniaj sie,niestety nie mas sil i potrzebna jest ci pomoc przy dziecku,krzywda mu sie nie dzieje a ty tez musisz dojsc do siebie i dbac o siebie bo masz kochane drugie malenstwo pod sercem:tak::-)

A za oknem deszcz,deszcz,deszcz...........
wetter00009.gif

Nati ja przy pierwszej ciąży łykałam Elevit+ Folik a teraz łykam Centrum i tam kwas foliowy jst juz zawarty. Zapytaj lekarza co On Ci proponuje bo często ustala to lekarz po obejrzeniu wyników, pozdrawiam;-)

Nati tak sa witaminki,mi lekarz kazal jeszcze nie brac w pierwszym trymestrze.W poprzedniej ciazy tez bralam dopiero pozniej.....Mowil ze jeszcze nie potrzeba dziecku dodatkowych tabletkowych witamin a wystarczy jesc owoce i warzywa.

reklama
Dziewczyny kochane zalozcie sobie suwaczki,ja chetnie wam popmoge...

Jeden lekarz gin jak bylam na pierwszej wizycie tez mi kazal brac odrazu witaminy i wlasnie ELEVIT choc ja mu powioedzialam ze kupilam sobie PRENATAL to kazal mi brac i tak ELEVIT sklad jest inny faktycznie.A drugi gin ktory mnie teraz prowadzi kazal mi odstawic na razie witaminki a wyniki badan mam dobre.

Do góry