reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

reklama
Ja torbe do szpitala zamierzam pakowac dopiero po swietach;-)

A co do tej krzywej cukrowej wiecie może jakie są normy po obciążeniu 75g?? Bo mi wyszly

na czczo 77
po 1h 141
a po 2h 102
i zastanawiam się czy są dobre czy złe??

Pozdrawiam:-)

Madziu, wprawdzie po godzinie masz w granicy normy, ale po 2 godzinach Ci ślicznie spada, więc moim zdaniem możesz się troszkę przestać martwić. Ciekawa jestem czy lekarz potwierdzi. Natomiast niedobrze, że chodzisz już długo z niewyleczoną infekcją - jak tylko masz wynik badania ogólnego moczu wskazujący że masz bakterie w moczu, powinnaś biegusiem robić posiew. A swoją drogą nie zaszkodzi łykać 3x2 tabl. Uroseptu i 3x2 tabl. witaminy C - pisałaś że masz ciągle infekcje - a własnie te specyfiki (niegroźne dla dziecka!) zapobiegają namnażaniu się bakterii.
U mnie od prawie 3 miesięcy nie ma bakterii w moczu, własnie dzieki tym tableteczkom :tak::tak: a normalnie to bez infekcji u mnie ani rusz kochana ;-)

uciekam Dziewczynki przygotować obiadek, bo przychodzi do mnie mama na żurek z jajeczkiem i białą kiełbaską :-) już mi ślinka cieknie

Olu dzieki bardzo:-) a posiew już robiłam tylko wyniki mam w poniedziałek a na razie zapisała mi mi Keflex (chyba tak się nazywa) i Urinal jutro ide znowu z wynikami i zobaczymy co tym razem powie:-p tylko coraz bardziej męczy mnie chodzenie po tych lekarzach i robienie ciągle badań ale dla maleństwa wszystko się zrobi...:-)

reklama
Olu moja imiennniczko, witaj wśród nas i pisz jak najczęsciej!!

Madzia, no wiem.... bo ciągle nas gdzieś wysyłają, coś trzeba robić, brać, smarować itd. sama mam kupę specyfików od ginki bo miałam brzydki stan zapalny skóry w okolicy krocza i gdybym chciała je wszystkie stosować to normalnie pół dnia by mi to zajęło! W efekcie stosowałam powiedzmy 1/2 lub 1/3 wszystkiego co kazała no i na szczęście jest lepiej, bo inaczej to bym musiała leżeć całymi dniami i tylko się smarować, okładać i moczyć. A co wtedy z pracą i starszym dzieckiem?

Do góry