reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Dzien dobry Majoweczki!

Vanessa - fajna pamiatke bedziesz miala dla siebie i dla dzidzi.:-)

Co do artykulu i pomyslow pani Fedak, to wole sie nie wypowiadac, bo moze wyjsc niecenzuralnie. Zreszta ja ogolnie mam niezbyt pozytywne (lagodnie mowiac) o tym co sie dzieje w polityce w naszym kraju... Ale mysle, ze tej ustawy, o ktorej mowa w artykule, to nie klepna, bo przeciez polityka prorodzinna niby, wiec chyba na tyle nie powariowali...:baffled: A emerytury.. nie dosc, ze gowniane z reguly, to jeszcze takie szopki... az wstyd czasem, ze w tak rzadzonym kraju zyjemy..

U nas pogoda tez calkiem przyjemna, choc coraz wiecej chmur i wiatr sie zerwal... a mnie znow dzis eczyla bezsennosc...
Dzis z Mezem planujemy jechac na kolejne zakupy, juz sie ciesze.:-D

Milego dnia!

reklama
Witajcie kochane!
U mnie zdecydowanie lepiej, jestem jeszcze w szpitalu, moje wyniki z moczu w koncu wyszły dobrze, jutro mam decydujące badanie czy ide do domku, trzymajcie znowu kciukasy. Chciałabym juz tak jak Wy zrobic ostatnie zakupki, prać, prasować, szykować...tak sie rozmarzyłam jak czytałam Wasze posty.

Kathy jestem z Toba myslami...

Vanessa jak Ty to zrobiłas ze sie w gazecie znalazłas? :-) GRATULUJE!!

Witajcie kochane!
U mnie zdecydowanie lepiej, jestem jeszcze w szpitalu, moje wyniki z moczu w koncu wyszły dobrze, jutro mam decydujące badanie czy ide do domku, trzymajcie znowu kciukasy. Chciałabym juz tak jak Wy zrobic ostatnie zakupki, prać, prasować, szykować...tak sie rozmarzyłam jak czytałam Wasze posty.

Kathy jestem z Toba myslami...

Vanessa jak Ty to zrobiłas ze sie w gazecie znalazłas? :-) GRATULUJE!!

Aniusia- Kochanie, cięszę się, że wyniki dobre, mocno będę trzymać kciuki, żebys mogła spokojnie jutro wrócić do domciu i zająć się sprawami przyjemnymi jak zakupki, pranie i prasowanie :-)

Aurelia- dzięki za info, właśnie przełączyłam na TVN ;-)

Witam i ja :tak::tak:

Dotkass, skurcze skurczami, ale kłucie o którym piszesz to mi się nie podoba. Jeżeli będzie Ci się utrzymywało to może skontaktuj się z lekarzem. A dziś lepiej sobie kochana daruj prasowanie i zrób dzień leniuszka ;-)

Kathy, trzymam kciuki, żeby wszystko się wyjaśniło, na pewno w szpitalu zrobią Ci dokładne badania i będziesz spokojniejsza. Pamiętaj że usg podaje wszelkie wartości tylko orientacyjnie, komputer oblicza wagę itd statystycznie, może się nie do końca zgadzać z rzeczywistą!!

Grzesiu, po pierwsze ogromne dzięki za to, że chce Ci się do nas pisać!!!! W takiej sytuacji, i jeszcze z trójką dzieci w domu - naprawdę dzięki!! Super wiadomość nam wczoraj przekazałeś! Wielkie uściski dla Krzysia i Vivien. A czy wiadomo, co spowodowało sepsę?

Poduszka do karmienia. Wczoraj jak widzę był to gorący temat ;-) Ja mam poduszkę do karmienia, taką wykonaną ze sztywnej gąbki, grubą, długą, i jest to dla mnie cud nad cudami, ogromna pomoc przy karmieniu!!!! Dzidzia sobie leży na podusi, a mama nie musi dziecka podtrzymywać ręką.... Moja koleżanka miała poduszkę typu "worek" tak jak jedna na zamieszcoznym przez kogoś linku - i ta poduszka jej się nie sprawdzała, szczerze mowiąc zamiast takiej poduszki mozna wziąć zwykłą poduszkę z łóżka - dziecko się zapada, nie jest ładnie i sztywno ułożone. Pamiętajcie że podusia powinna być duża - bo dzieci szybko rosną. Postaram się znaleźć i zmierzyć tę moją - której nie zamieniłabym na żadną inną.
Nie podobają mi się te poduszki w kształcie litery "C", wydają mi się za małe - może dobre dla noworodka i malutkiego niemowlaka, ale nie dla półrocznego dziecka.

Aniusia, trzymam kciuki żebyś jak najszybciej wróciła do domku!

Vanessa, ładne zdjęcie, zachowasz na pewno dla dzidzi na pamiątkę.

Dziewczyny, a ja mam jeszcze pytanko. Chodzi mi o pessar, czyli krążek zakładany na szyjkę macicy. W czwartek dowiem się u lekarza, czy mi go będą zakładać. Może któraś z Was wie, czy to się robi w gabinecie u lekarza, czy trzeba iść do szpitala? Chciałabym wiedzieć ewentualnie co mnie czeka. :-(

Olu dziekuję- taki też mam zamiar, dziś poleniu****ę, chociaż energia mnie dziś rozpiera, ale zdrówko najważniejsze, chyba zaraz się położę i jakiś filmik obejrzę, albo książkę poczytam> zajrzę może później. Buźka

reklama
Ola - a mozesz wkleic jakies zdjecie jak wyglada Twoja poducha do karmienia? Bo ja wlasnie caly czas mysle, czy kupowac, czy nie...

Anusia - dobrze, że coraz lepiej u Ciebie, szybkiego powrotu do domku Ci zycze.:-)

Aurelia - mi sie wydaje, ze w szpitalu... jedna Majoweczka miala zakladany taki krozek - chwila moment, ale nie pamietam, ktora..

Do góry