reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Ja zaraz wychodzę do ginka, zobaczymy, co z tym moim cc. Odezwę się wieczorkiem.;-) Mam małego stresika, powiem szczerze.

Dotkass ja jestem na zwolnieniu tez od samego poczatku prawie, papiery albo przesyła Ci pracodawca albo sama sobie jedziesz do ZUSU. Ja musiałam zawieźć wypisany druk N-9 przez mojego lekarza, kopie kartoteki z prowadzenia ciąży i kopie karty ciązy. Papiery zawozi sie ok 6 tygodni przed przekroczeniem 182 dni pobytu na L4.
Mi to mija w marcu wiec juz zawiozłam, a odpowiedz o przyznaniu swiadczenia dostaje do domku w ciągu miesiaca.

Dotkass ja jestem na zwolnieniu tez od samego poczatku prawie, papiery albo przesyła Ci pracodawca albo sama sobie jedziesz do ZUSU. Ja musiałam zawieźć wypisany druk N-9 przez mojego lekarza, kopie kartoteki z prowadzenia ciąży i kopie karty ciązy. Papiery zawozi sie ok 6 tygodni przed przekroczeniem 182 dni pobytu na L4.
Mi to mija w marcu wiec juz zawiozłam, a odpowiedz o przyznaniu swiadczenia dostaje do domku w ciągu miesiaca.

aha, dzięki :-) to znaczy, że u mnie wysyła pracodawca, bo koleżanka z pracy nie musiała nic robić :-)

Dotkass
Ja musiałam chyba bo mieszkam w Zabrzu a pracuje w Rudzie śląskiej a to obejmuje inny region i inny ZUS i moze dlatego. A Ty mieszkasz w Warszawie i pewnie pracujesz w Warszawie. A wypisywał Ci lekarz druk N-9? Bo to napewno musisz załatwic we własnym zakresie.

Dotkass
Ja musiałam chyba bo mieszkam w Zabrzu a pracuje w Rudzie śląskiej a to obejmuje inny region i inny ZUS i moze dlatego. A Ty mieszkasz w Warszawie i pewnie pracujesz w Warszawie. A wypisywał Ci lekarz druk N-9? Bo to napewno musisz załatwic we własnym zakresie.

NIe, nic takiego mi nie wypisywał i nie dawał, ale byc może jeszcze ma czas, ja jestem na zwolnieniu dopiero od 16 listopada 2007. A może wysyła od razu do zakładu pracy, bo my mamy opiekę finansowaną przez pracodawcę, nie wiem. Dowiem się jutro :-)., dzięki za wskazówki

reklama
NIe, nic takiego mi nie wypisywał i nie dawał, ale byc może jeszcze ma czas, ja jestem na zwolnieniu dopiero od 16 listopada 2007. A może wysyła od razu do zakładu pracy, bo my mamy opiekę finansowaną przez pracodawcę, nie wiem. Dowiem się jutro :-)., dzięki za wskazówki
Druk N-9 dostajesz od pracodawcy a na wizycie lekarz Ci to wypisuje a potem oddajesz wypisany druk pracodawcy a on sie dalej zajmuje, ale Ty masz jeszcze czas, ja jestem od 10 października na L4 :-)

Do góry