reklama
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
Ja zaraz wychodzę do ginka, zobaczymy, co z tym moim cc. Odezwę się wieczorkiem.;-) Mam małego stresika, powiem szczerze.
Lista już wysłana
Dotkass
Ja zaraz wychodzę do ginka, zobaczymy, co z tym moim cc. Odezwę się wieczorkiem.;-) Mam małego stresika, powiem szczerze.
Dobrze będzie, powodzonka :-) ja jutro na wizytkę idę
Dotkass ja jestem na zwolnieniu tez od samego poczatku prawie, papiery albo przesyła Ci pracodawca albo sama sobie jedziesz do ZUSU. Ja musiałam zawieźć wypisany druk N-9 przez mojego lekarza, kopie kartoteki z prowadzenia ciąży i kopie karty ciązy. Papiery zawozi sie ok 6 tygodni przed przekroczeniem 182 dni pobytu na L4.
Mi to mija w marcu wiec juz zawiozłam, a odpowiedz o przyznaniu swiadczenia dostaje do domku w ciągu miesiaca.
Mi to mija w marcu wiec juz zawiozłam, a odpowiedz o przyznaniu swiadczenia dostaje do domku w ciągu miesiaca.
Dotkass
Dotkass ja jestem na zwolnieniu tez od samego poczatku prawie, papiery albo przesyła Ci pracodawca albo sama sobie jedziesz do ZUSU. Ja musiałam zawieźć wypisany druk N-9 przez mojego lekarza, kopie kartoteki z prowadzenia ciąży i kopie karty ciązy. Papiery zawozi sie ok 6 tygodni przed przekroczeniem 182 dni pobytu na L4.
aha, dzięki :-) to znaczy, że u mnie wysyła pracodawca, bo koleżanka z pracy nie musiała nic robić :-)
Dotkass
Ja musiałam chyba bo mieszkam w Zabrzu a pracuje w Rudzie śląskiej a to obejmuje inny region i inny ZUS i moze dlatego. A Ty mieszkasz w Warszawie i pewnie pracujesz w Warszawie. A wypisywał Ci lekarz druk N-9? Bo to napewno musisz załatwic we własnym zakresie.
Ja musiałam chyba bo mieszkam w Zabrzu a pracuje w Rudzie śląskiej a to obejmuje inny region i inny ZUS i moze dlatego. A Ty mieszkasz w Warszawie i pewnie pracujesz w Warszawie. A wypisywał Ci lekarz druk N-9? Bo to napewno musisz załatwic we własnym zakresie.
Dotkass
Dotkass
NIe, nic takiego mi nie wypisywał i nie dawał, ale byc może jeszcze ma czas, ja jestem na zwolnieniu dopiero od 16 listopada 2007. A może wysyła od razu do zakładu pracy, bo my mamy opiekę finansowaną przez pracodawcę, nie wiem. Dowiem się jutro :-)., dzięki za wskazówki
reklama
Druk N-9 dostajesz od pracodawcy a na wizycie lekarz Ci to wypisuje a potem oddajesz wypisany druk pracodawcy a on sie dalej zajmuje, ale Ty masz jeszcze czas, ja jestem od 10 października na L4 :-)NIe, nic takiego mi nie wypisywał i nie dawał, ale byc może jeszcze ma czas, ja jestem na zwolnieniu dopiero od 16 listopada 2007. A może wysyła od razu do zakładu pracy, bo my mamy opiekę finansowaną przez pracodawcę, nie wiem. Dowiem się jutro :-)., dzięki za wskazówki