reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Kathy 24

Witaj, być może zaraz zacznie lecieć Ci siara :blink:

Ja tak miałam jakiś tydzień przed tym, jak mi zaczęła wyciekać, strasznie bolała szczególnie lewa, bo więcej urosła, strasznie, dotknąć nie mogłam, a nie wspomne już o uczuciu rozrywania od środka, po paru dniach zaczęła wyciekać siara, ale na Twoim miejscu i tak zakomunikowałabym o tym lekarzowi, jeżeli nic się nie zmieni, chociaż podejrzwam, że to pokarm "buzujący" w Twoich piersiach :-)

Kathy
niestety nie potrafię ci pomóc, nie miałam takiej sytuacji, ale ja mam tż problem który mnie trapi.
Od ok 20 tygodnia ciązy słyszę w lewym uchu coś jakby ktoś mi pukał w błonę bębenkową od strony głowy. Zaczynam się martwić, nie wiem czy jest to związane z tym że dziecko jak się rusza naciska jakieś naczynie krwionośne, bo w zasadzie dzieje się tak od kiedy poczułam że dziecko się rusza.
Nie jest to napewno tętno, bo to słyszę na lewym boku jak się kładę, ale te pukanie słyszę nierówno z tętnem.
Ja już sobie najgorsze wyobrażam, jakiś zakrzep, tętniak już sama nie wiem co myśleć, do kogo mam się zwrócić, bo to napewno nie sprawa laryngologiczna,:-:)-(
Ciśnienia nie mam!!!

Madzia - i jaki rozmiar tej kszulki jest na Ciebie dobry?? Bo ja wlasnie zastanawiam sie jaka zamowic... mam 173 i juz niestety 76 kg... pytanie co bedzie przed porodem. I zastanawiam sie czy L czy moze XL zamawiac...
Co do stanikow, to faktycznie sa ladne niektore do karmienia, tylko ja chyba jeszcze poczekam, albo zaryzykuje "namioty";-) czyli E, bo teraz mam D...

Dotkasss - jak milo, ze kolejna warszawianka na majoweczkach.:-) Juz wiesz gdzie bedziesz rodzic? A co do pracy w windykacji, to sie nie dziwie, ze na zwolnieniu jestes na czas ciazy...

Kathy - ja niestety nie pomoge, bo coprawda piersi mnie bola i twardnieja czesto, ale nie az w takim stopniu... moze lepiej do lekarza sie zglos?

Łania
na mnie spokojnie by L wystarczyła i sądzę ze na ciebie też, bo ona jest bardzo rozciągliwa. Ja kupiłam XL, ale czuję mimo że mam duży brzuszek duże luzy, chociaż nie wisi na mnie.
Jeżeli przeznaczysz ją po porodzie to napewno L.

Dziewczynki

Przesyła Wam link na bardzo ciekawą i pomocną stronkę :-D

MOżecie dzień po dniu "śledzić" co się dzieje z Wami i z Waszym Maleństwem. Kalendarz Twojej ciąży jest super, służy mi od momentu, gdy znalazłam tą stronę, czyli od jakiegoś 3 m-ca. Naprawdę "potrafi" pomóc i czasem uspokoić

POLECAM

eDziecko.pl - Gazeta.pl

Łania

Nie wiem jeszcze jaki szpital, zastanawiałam się nad kilkoma, tymi, które w miarę blisko i szybko dojechać można nawet w godzinach szczytu. Na Kasprzaka Instytut Matki i Dziecka, Żelazna, lub Madalińskiego ze względu na lekarza, który mnie prowadzi, on tam pracuje, więc liczę na to, że będzie łatwiej i przyjemniej, ale tak naprawdę podejmę decyzję po rozmowie z nim (chociaż telefony pod ręką będe miała do wszytskich trzech w razie, żeby nie jeździć od jednego do drugiego tylko zadzwonić i zapytać czy są miejsca). A Ty?? Wiesz już gdzie??

Dotkass, po urodzeniu pierwszego synka używałam biustonoszy Triumpha, i byłam z nich bardzo zadowolona. Nie są wprawdzie szczególnie piękne, ale co tam ;-)
Widzę, że "grupa warszawska" robi się coraz liczniejsza, fajnie :tak:

Kathy, ja bym na Twoim miejscu nie czekała do 1 marca z odwiedzeniem lekarza...

Dotkass ale mi juz siara leci dłuższy czas..........
Magdamama - ja bym na twoim miejscu poszła jak najszybcie do laryngologa on cie zbada po co w takiej niepewności żyć?:no:naprawde i dzieki za jakiekolwik informacje nawet jeżeli nie mogłyście mi zabardzo pomóc .Dobrze ,że jestescie i mam z kim pogadac bo niby z kim?:-(Mąż by mi pomógl tylko on jest w ty bardziej zielony odemnie dlatego do was sie zwróciłam bo wam uffffammmmmmmm:tak::tak::tak:

reklama
Do góry