reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam po weekendzie. Ja to za wami nadazyc nie moge, poza tym nie mam tyle czasu,zeby tu tak czesto zagladac. Po wizycie u gina i usg: moja kruszynka ma 3cm:szok: Ale wielka:-D

reklama
No i jestem:-)Wizyta udana! Jestem bardzo zadowolona z tego lekaza Salam Salti;-):tak:Nie bylam umowiona na godzine konkretna bo nie wiedzialam o ktorej moj Robert bedzie mogl wyjsc z pracy,wiedzialam tylko ze do 17:30 mam sie do niego zglosic a tam kolejka kobiet,bylam 6:sorry2:ale to dobrze mi wrozylo.Najpierw powiedzialam ze same badanie usg mnie interesuje.Zrobil ,wszystko dokladnie mi tlumaczyl co jest czym lub czym bedzie w przyszlosci(np ze to bedzie lozysko itd) nazw nie pamietam:-D Dzieciaczek ma 16mm,serducho bije jak dzwon 162 u/min :-)pieknie bylo slychac.Wszystko jest w jak najlepszym pozadku.Wedlug usg 8 tydzien i 1 dzien.Termin 16 maj:tak:W koncu zdecydowalam sie ze i odrazu bedzie porada lekarska bo mi sie facet spodobal:tak:Mam juz zalozona karte ciazy,kolejna wiztya lacznie z USG mam 6 listopada:tak:powiedzial ze jak sie ma mdlosci to nie brac zadnych witaminek,zelaza tylko sam kaws foliowy i to najlepiej przed snem ze wtedy powinno byc lepiej.Powiedzial ze moge do niego dzwonic w kazdej chwili gdyby mnie cos nie pokoilo.Wyniki badan powiedzial ze mam super i ze nawet za dobre.Ogolnie super gin i z calym sercem moge go polecic.Facet po 40tce,zonaty.Avha i powiedzial ze mam strasznie ruchliwe i zywotne dziecko i jesli moge to zebym dziecko zostawila z kims w domu jesli maz bedzie chcial wejsc ze mna na usg bo on sie wtedy lepiej skupi a tak to go bedzie dziecko rozpraszac:-D fotki w odpowiednim watku:tak::-)

Vivien to super ze udana wizyta i wszystko ok!:-)

Iwonka2006 - grunt to lekarz, który nam odpowiada, ciesze sie, że takiego właśnie znalazłaś! No i oby każda wizyta przynosiła same takie pozytywne wieści.
Dzieki też ze napisałaś o tym foliku, bo szczerze powiem, że tak się zastanawiałam ostatnio kiedy mam brać i czy to majakieś znaczenie. I tak sobie raz rano, raz wieczorem przyjmowałam tableteczkę.... a wtedy czasem mozna sie pogubić
Vivien - spora ta Twoja kruszynka, pewnie niezły strongman :tak:, no chyba, że to dzieczynka będzie... :confused:

pozdrawiam majóweczki, papa

iwonka2006 ciesze sie ze z twoim dzidziusiem wszystko wporzadku :) Jak wkleisz zdjecia z usg to daj znac. A co do mnie to dalej nic nie wiem :-( Bylam u lekarza ,ktory jak sie mozna bylo tego spodziewac nawet mnie nie zbadal, nic...zero. Stwierdzil tylko (chyba na podst.mojego wygladu) ze bede miala wczesniaka, a to ze mam plamienia to czasem jest normalna rzecza a czasem nie. I jak tu sie nie denerwowac?? Na koniec tylko dowiedzialam sie ze pojde na usg za ponad tydzien zeby zobaczyc czy wszystko ok...to i tak lepiej niz za ponad miesiac, ale chyba w takiej sytuacji jak moja...powinni to zrobic odrazu :-( Za tydzien to rozne rzeczy moga sie wydarzyc :-( Nic pozostalo mi cierpliwie czekac

Witam:-)ja dzis okropnie spalam,strasznie czulam ciagle nacisk na pecherz i 5 razy dzis latalam do lazienki:baffled:do tego snily mi sie zdjecia z USG ale to rozne z 50 ich widzialam i tak cala noc ogladalam i ogladalam te zdjecia:sorry2:
Malene musze przyznac ze dziwny lekarz:baffled:a nie mozesz isc prywatnie na USG chociaz:confused:bo rozumiem ze drogo jest i do lekarza prywatnie nie bedziesz chodzic? Czy jak to wogole wyglada????Chodzisz teraz na ubezpieczenie? A z suwaczkiem mow kiedy chcesz to pomoge ,pokaz jaki bys chciala miec ,zawsze mozna go zmienic na inny:-)a zdjecia z usg wczoraj juz wkleilam:tak: jak klikniesz w ten link ktory ci podalam to bedziesz miala spis watkow MAJ 2008 i tam sa rozen jak lista majoweczek i inne ciekawe wateczki nasze:tak:wpisz sie na nie:-)
https://www.babyboom.pl/forum/maj-2008-f175/

reklama
Witam :-)

Iwonka, fajnie, że lekarz Ci się spodobał! A ja się zastanawiam jeszcze nad Enel-Medem na Zaciszu... oni też mają abonamenty rodzinne, więc wszyscy moglibyśmy korzystać, ale nawet abonament podstawowy dla jednej osoby to 120zł miesięcznie, myślę, że byłoby to w rozbiciu na miesiące ciąży w miarę porównywalne z kosztami wykonywania comiesięcznych badań lab., wizytami u gina oraz kilkoma USG. Może się tam wybierzemy w piątek bo powinniśmy być już w Wawie, i dowiemy dokładnie....
Ciekawe jakie mają USG itd.

Do góry