reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

OlaK nie sadze ale dowiedzialam sie ze ze strony mojego Roberta blizniaki w rodzinie byly,ale to dluga historia bo moj tesc nie jest biologicznym ojcem R. a i tak sobie gdziesz czytalam ze szybciej rosnie brzuch i jest wiekszy nacisk na macice ...A brzuch to mi wywalil jak juz pisalam i ciagle mnie pobolewa u dolu w srodku .Tak jakos sobie tylko pomyslalam poprostu.....

reklama
Ojejku, powiem Wam, że po moich "pojedynczych" doświadczeniach macierzyńskich bałabym się bliźniąt.... nie wiem może Maksio był wyjątkowo niespokojnym i wymagajacym uwagi dzieckiem (na pewno był np. w porównaniu z synem szwagra, który od urodzenia był zainteresowany jedzeniem i spaniem, a teraz jest miłym dzieckiem, które grzecznie potrafi się samo bawić)... ale bałabym się.... niebawem i ja zrobię usg...

kofane! iwonko szczegolnie :-) nie masz chyba powodu do obaw blizniakopodobnych, bo za to odpowiada tylko i wylacznie matka - jej jajeczka moga byc tak 'skonstruowane', by przyjac wiecej niz jednego plemnika. tak wiec blizniaki - nawet liczne - w rodzinie meza nie maja wplywu na twoja ciaze ;-) masz szanse tylko wtedy, jesli w linii matki byly blizniaki lub gdy bralas hormony (ale nie te zwykle, antykoncepcyjne)

ja w pierwszej ciazy strasznie chcialam, teraz juz nie chce, a mam troszke obawy, bo troche hormonow roznych bralam kiedys (ze wzgledu na endometrioze i bardzo krotkie cykle), a beta wysoka.. ;-) ale nie, nie sadze, by to bylo to!

zabawa hmm raczej obżarstwo!!!
byłysmy jednego dnia:
- w pizzerii zjadłam pizze
- kawiarnia Delicje (najlepsze wyroby w Gdyni!) tu zaliczyłam torcik marchello, galareka z bitą śmietaną i owocami, lody ze śmietaną i sok z czarnej porzeczki
- zupa pomidorowa z ryżem u babci mojej przyjaciółki

ps. coca cola pomaga!!!!

Witam Was dziewczyny, powiem Wam, że ja nie mam żadnych dolegliwości jestem w 6 tc. i nic ani mdłości ani wymiotów. Jak bym nie była u gin-a to zastanawiałabym się czy jestem aby w ciąży. Powiedzcie mi proszę czy na początku któraś z Was też miała podobnie jak ja? Czy te objawy będą w późniejszych tygodniach? Szczerze powiem że nie tęsknie za nimi. Pozdrawiam

WITAJCIE:-)CO DO BLIZNIAKOW TO GDYBYM JE MIALA MIEC TO OJ MATKO SWIETA ZASTANAWIALABYM SIE JAK TU SOBIE PORADZIC:szok::szok::szok:JA TU NIE MAM NIKOGO KTO BY MI POMOGL:no:ALE NARAZIE SIE NIE MARTWIE W PIATEK IDE DO GINKI I NA USG TO SIE DOWIEM ILE FASOLEK MAM:-DPOLKA27 JA ROWNIEZ NIE MAM ZADNYCH OBJAWOW OPROCZ BOLACEGO BRZUCHA I OD NIEDAWNA ZACZELY MNIE POBOLEWAC PIERSI A TAK TO SIE CZUJE SWIETNIE :tak:ALE TO MOJA DRUGA CIAZA:-p W PIERWSZEJ BYLO GORZEJ BOLALO MNIE WSZYSTKO:-(;-)

reklama
Iwonka- A nie doczytalas przypadkiem ze w kolejnej ciazy brzuszek szybciej jest duzy bo po porzednim porodzie masz rozciagniete mięśnie? hihi. Mysle ze napewno z tego powodu masz duzy brzunio i z tego samego powodu wszystkie spodnie mnie cisna.
A jak bol brzucha sie powtorzy to rzeczywiscie zadzwinie do gina. Tak sobie mysle ze moze po prostu macica mi sie powieksza i dltego ten bol? Sama nie wiem- narazie nie panikuje bo od tego nocnego incydentu czuje sie dobrze, nic mnie nie boli i co najwazniejsze- nie plamię. No ale dzieki z wsparcie.

Do góry