reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Iwonka yyyy... patentowa z Ciebie kobitka hehe :-D

Kamilka no i bedziesz miala z glowy ja jestes ciekawa co mi okulista powie ech....

Bylam polazic kupilam pajaca, 2x body, koszule w krateczke, dwie bluzeczki i zaplacilam 6 zl :baffled:az sama jestem pelna podziwu

acha pytalam o posciel i materac czy ktoras z praktykujacych mam wytllumaczy materac z kokosem i bez to tak jak rozek ale materac wazna sprawa bo dzidzius musi miec wygodne lozeczko :tak:

reklama
ja jak zadałam podobne pytanko, to dostałam od kumpeli taki link :tak:może się przyda
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/jak-liczyc-miesiace-ciazy-4402/

Tak patrze na wasze suwaczki hmmm od ktorego mc zaczyna sie 6 miesiac :-)

nati z tymi lekarzami to udreka naprawde ech...

maja niewiem dlaczego ale ludzie sa dziwni jakby z ksiezyca spadli jak mozna sie nie cieszyc z dziecka bo plec ludzie sie zachowuja dziwnie jesli chodzi o czyjas rodzine nie pomysla ja tez bym sie nie przejmowal przejmowala ze dwie dziewuchy lub dwoch chlopcow

iwonka - nie chce Cię urazić, ale mi troche szkoda tej Twojej małej, że zasypia w róznych miejscach a nie w swoim łóżeczku czy na tapczanie...

agusia wcale sie nie urazilam;-):-) a bylas na blogasku dzisiaj u nas,zrobilam notke krotka na ten team i zdjecia jak zasypiala w roznych sytuacjach.:tak: A to sa pory dzienne a nie wieczorne jesli moge cos wyjasnic.

Tata moj odebral wyniki moczu i mam slad glukozy:dry:mam nadzieje ze po badaniu krwi nic sie nie ukaze niepokojacego.Nie chce miec cukrzycy ciazawej:no::wściekła/y:

no tak dla mnie bezie najwazniejsze co powie okulistka...

a tak po za tym u mnie spoko... znow sie trzeba uczyc wiec bede rzadziej zagladac...

A ja zaraz zasne.Strasznie senna pogoda dzis w kr.Od 2 godz siedze i czytam w internecie o roznych ubezpieczeniach bo musze wykupic ubezpieczenie na zycie i nie wiem co wybrac

Iwonko, śliczna i naprawde przesłodziutka ta Twoja Vanesska...kiedyś na pewno Ci podziękuje za tego bloga i tyle zdjęć...bedzie mogła wspominać oglądając wszystko, co dla niej przygotowujesz :-D:-D:-D

mm81 - życze powodzenia. W branzy ubezpieczeniowej pracuje juz od 10 lat (w lutym ta rocznica) i wiem, że dla kogos kto w tym nie siedzi to może byc trudne... Najlepiej pogadać z agentem, ale z takim profesjonalnym i to z kilku towarzystw ubezpieczeniowych. Dobrze doradzą a to ważne bo składki nie są niskie...

Agusiaa wiem ,ze najlepiej agent by doradzil ale przez tel nie chca udzielac szczegolowych informacji a na jezdzenie na spotkania nie mam ochoty i sily.Najwyzej zostane przy obecnym ubezpieczeniu, a moze za rok zmienie bo teraz chyba nie mam glowy do tego.
Agusiaa i Wiktoria gratuluje polmetka ciazy.Juz tylko140 dni :)
Szwarou bardzo dobrze,ze zdecydowaliscie sie na zmiane lekarza.Ten wydaje sie byc normalny.Ja na anemie biore zelazo w preparacie Sorbifer Durules.Biore dopiero od tygodnia wiec nie wiem jak moja morfologia.Pojde dopiero ok 25 stycznia na badania.

reklama
nati- mi w szpitalu lekarz powiedział, że mam skrócona szyjkę a na usg ( prywatnym) okazało sie , ze 4 cm. Wiec lepiej niech ci powie twój lekarz długość, bo widzę, ze to nie jest jasna sprawa.

Co sie tyczy zaś nieodpowiedzialnych kobiet:
W 12 tyg.poznałam babkę która przyszła w 19 tyg. po raz pierwszy do lekarza, zdziwiła się, na wieść o kwasie foliowym i innych witaminach.Pytana o dolegliwości stwierdziła, że super: ale ok.8 tygodnia zaczęła plamić- wzięła WAPNO i jej plamienie przeszło po tygodniu, dzięki temu. A poprzednie dziecko urodziła w 8 miesiącu bo sie wykąpała w bardzo gorącej wodzie. A potem tworzy sie legendy po oddziałach, co to się komu nie przytrafiło - koszmary.

Do góry